Dump: Youtube.

De første smugkig på funktionerne i Windows 9

Dugfriske Windows 9-demonstrationer viser en forbedret start-menu, indbygget virtuelt skrivebord og et opdateret notifikationscenter. Her er en stribe af nyhederne i din næste Windows-udgave.

Videoer og skærm-dump fra den næste udgave af Microsofts styresystem begynder at pible frem.

Her kan du se en stribe af de nye funktioner, der angiveligt kommer til at pryde skrivebordet blandt brugere af Windows. Den kommende version kommer nok til at hedde Windows 9, men går under kodenavnet Threshold.

Læs også: Microsoft-ekspert: Du kan få det første kig på Windows 9 til september

Flere skriveborde på samme tid
En nyhed i systemet er muligheden for at benytte virtuelle skriveborde, hvilket i praksis betyder, at brugeren kan vælge mellem forskellige skriveborde på samme tid, der hver i sær har sine egne genveje eller kørende programmer.

I denne video kan du få et glimt af en helt ny funktion. Den viser, hvordan du kan arbejde med flere skriveborde samtidig.

Med et enkelt klik kan brugeren åbne eller lukke de virtuelle desktoppe.

En funktion man allerede kan finde i Linux og Apples OS X, men som er ny for brugerne af Windows. Start-menuen ændres
Et andet element, der bliver justeret i denne version, og som er blevet ændret og finpudset i både Windows 8 og Windows 8.1, er start-menuen.

Microsoft ser ikke ud til at droppe fliserne, men har valgt at placere dem til højre for at få det bedste fra to verdener med i start-menuen.

Fliserne bliver angivelig de såkaldte 'live tiles', der dynamisk forsynes med nyt indhold og således opdaterer kalender, vejrudsigt eller nyheder.

Det ser ikke ud til, at Microsoft piller ved sin Modern UI-brugerflade, der stadig skal være snitfladen mellem pc, tablet og mobiltelefonen.

Der er dog justeret lidt på nogle af ikonernes udseende, som du kan se på billedet til højre.

Flere informationer og bedre apps
Notifikationscentret har fået en overhaling. Det kan du se i videoen nederst.

Det bliver muligt at få informationer fra alle applikationer i et vindue og ikke som enkeltstående menupunkter i taskbar'en.

Ligeledes kan man afvikle sin apps i almindelige vinduer, der kan justeres i størrelsen, så de passer bedre ind i desktop-visningen.

Et andet kendetegn ved Windows 9 bliver en sammensmeltning mellem firmaets øvrige platforme til pc'er, bærbare, tablets, smartphones og også spilkonsollen Xbox One.

Dermed opnår både Microsoft og brugerne ét samlet økosystem, hvor alle apps virker på alle enheder.

Det har Microsofts topboss, Satya Nadella, tidligere fortalt.

Den første tekniske forhåndsvisning af Windows 9 kommer ifølge flere medier - eksempelvis PC World i Norge - i slutningen af september. Det er dog ikke bekræftet af Microsoft.

Der har også været rygter om, at versionen ligefrem kan blive gratis.

Det endelige produkt skal stå på hylderne til foråret 2015. Læs også:
Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Premium
Test: Huaweis Matebook X er særlig laptop med en svaghed, som du skal være opmærksom på
Huawei beviser endnu en gang, at de sagtens kan mingle sig med de bedste pc-producenter. Men alligevel skyder selskabet lidt ved siden af, med sin nyeste maskine.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.