Artikel top billede

Dump: Youtube.

De første smugkig på funktionerne i Windows 9

Dugfriske Windows 9-demonstrationer viser en forbedret start-menu, indbygget virtuelt skrivebord og et opdateret notifikationscenter. Her er en stribe af nyhederne i din næste Windows-udgave.

Videoer og skærm-dump fra den næste udgave af Microsofts styresystem begynder at pible frem.

Her kan du se en stribe af de nye funktioner, der angiveligt kommer til at pryde skrivebordet blandt brugere af Windows. Den kommende version kommer nok til at hedde Windows 9, men går under kodenavnet Threshold.

Læs også: Microsoft-ekspert: Du kan få det første kig på Windows 9 til september

Flere skriveborde på samme tid

En nyhed i systemet er muligheden for at benytte virtuelle skriveborde, hvilket i praksis betyder, at brugeren kan vælge mellem forskellige skriveborde på samme tid, der hver i sær har sine egne genveje eller kørende programmer.

I denne video kan du få et glimt af en helt ny funktion. Den viser, hvordan du kan arbejde med flere skriveborde samtidig.

Med et enkelt klik kan brugeren åbne eller lukke de virtuelle desktoppe.

En funktion man allerede kan finde i Linux og Apples OS X, men som er ny for brugerne af Windows.

Start-menuen ændres

Et andet element, der bliver justeret i denne version, og som er blevet ændret og finpudset i både Windows 8 og Windows 8.1, er start-menuen.

Microsoft ser ikke ud til at droppe fliserne, men har valgt at placere dem til højre for at få det bedste fra to verdener med i start-menuen.

Fliserne bliver angivelig de såkaldte 'live tiles', der dynamisk forsynes med nyt indhold og således opdaterer kalender, vejrudsigt eller nyheder.

Det ser ikke ud til, at Microsoft piller ved sin Modern UI-brugerflade, der stadig skal være snitfladen mellem pc, tablet og mobiltelefonen.

Der er dog justeret lidt på nogle af ikonernes udseende, som du kan se på billedet til højre.

Flere informationer og bedre appsNotifikationscentret har fået en overhaling. Det kan du se i videoen nederst.

Det bliver muligt at få informationer fra alle applikationer i et vindue og ikke som enkeltstående menupunkter i taskbar'en.

Ligeledes kan man afvikle sin apps i almindelige vinduer, der kan justeres i størrelsen, så de passer bedre ind i desktop-visningen.

Et andet kendetegn ved Windows 9 bliver en sammensmeltning mellem firmaets øvrige platforme til pc'er, bærbare, tablets, smartphones og også spilkonsollen Xbox One.

Dermed opnår både Microsoft og brugerne ét samlet økosystem, hvor alle apps virker på alle enheder.

Det har Microsofts topboss, Satya Nadella, tidligere fortalt.

Den første tekniske forhåndsvisning af Windows 9 kommer ifølge flere medier - eksempelvis PC World i Norge - i slutningen af september. Det er dog ikke bekræftet af Microsoft.

Der har også været rygter om, at versionen ligefrem kan blive gratis.

Det endelige produkt skal stå på hylderne til foråret 2015.

Læs også:
Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere