Artikel top billede

Dump: Youtube.

De første smugkig på funktionerne i Windows 9

Dugfriske Windows 9-demonstrationer viser en forbedret start-menu, indbygget virtuelt skrivebord og et opdateret notifikationscenter. Her er en stribe af nyhederne i din næste Windows-udgave.

Videoer og skærm-dump fra den næste udgave af Microsofts styresystem begynder at pible frem.

Her kan du se en stribe af de nye funktioner, der angiveligt kommer til at pryde skrivebordet blandt brugere af Windows. Den kommende version kommer nok til at hedde Windows 9, men går under kodenavnet Threshold.

Læs også: Microsoft-ekspert: Du kan få det første kig på Windows 9 til september

Flere skriveborde på samme tid

En nyhed i systemet er muligheden for at benytte virtuelle skriveborde, hvilket i praksis betyder, at brugeren kan vælge mellem forskellige skriveborde på samme tid, der hver i sær har sine egne genveje eller kørende programmer.

I denne video kan du få et glimt af en helt ny funktion. Den viser, hvordan du kan arbejde med flere skriveborde samtidig.

Med et enkelt klik kan brugeren åbne eller lukke de virtuelle desktoppe.

En funktion man allerede kan finde i Linux og Apples OS X, men som er ny for brugerne af Windows.

Start-menuen ændres

Et andet element, der bliver justeret i denne version, og som er blevet ændret og finpudset i både Windows 8 og Windows 8.1, er start-menuen.

Microsoft ser ikke ud til at droppe fliserne, men har valgt at placere dem til højre for at få det bedste fra to verdener med i start-menuen.

Fliserne bliver angivelig de såkaldte 'live tiles', der dynamisk forsynes med nyt indhold og således opdaterer kalender, vejrudsigt eller nyheder.

Det ser ikke ud til, at Microsoft piller ved sin Modern UI-brugerflade, der stadig skal være snitfladen mellem pc, tablet og mobiltelefonen.

Der er dog justeret lidt på nogle af ikonernes udseende, som du kan se på billedet til højre.

Flere informationer og bedre appsNotifikationscentret har fået en overhaling. Det kan du se i videoen nederst.

Det bliver muligt at få informationer fra alle applikationer i et vindue og ikke som enkeltstående menupunkter i taskbar'en.

Ligeledes kan man afvikle sin apps i almindelige vinduer, der kan justeres i størrelsen, så de passer bedre ind i desktop-visningen.

Et andet kendetegn ved Windows 9 bliver en sammensmeltning mellem firmaets øvrige platforme til pc'er, bærbare, tablets, smartphones og også spilkonsollen Xbox One.

Dermed opnår både Microsoft og brugerne ét samlet økosystem, hvor alle apps virker på alle enheder.

Det har Microsofts topboss, Satya Nadella, tidligere fortalt.

Den første tekniske forhåndsvisning af Windows 9 kommer ifølge flere medier - eksempelvis PC World i Norge - i slutningen af september. Det er dog ikke bekræftet af Microsoft.

Der har også været rygter om, at versionen ligefrem kan blive gratis.

Det endelige produkt skal stå på hylderne til foråret 2015.

Læs også:
Gør dig klar: Microsoft pensionerer snart de fleste IE-versioner

Surface-eventyret har kostet Microsoft milliarder

Microsoft slår alle styresystemer sammen til ét enkelt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere