Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Her er de så: Alle anmeldelserne af Apples nye iPhone 6

Apples iPhone 6 er på vej ud i butikkerne, og nu offentliggøres anmeldelserne af den nye iPhone i en lind strøm. Få overblikket her.

Apples iPhone er stadig en uhyre populær smartphone, men som vi skrev i sidste uge, har æble-telefonen tabt terræn til konkurrenterne i de seneste par år.

I analysefirmaet IDC's opgørelse over det globale smartphone-marked i andet kvartal 2014 lå iOS - og altså iPhone - på en markedsandel på 11,7 procent.

I samme kvartal sidste år hed den 13 procent, året før var det 16,6 procent, og i andet kvartal 2011 lå Apple på en markedsandel på 18,3 procent.

Det er et dramatisk dyk for Apple og iPhone, ikke mindst når man ser på, at Android i samme periode er gået fra 36,1 procent til 84,7 procent.

Nu svarer Apple igen

Derfor har Apple brug for at ramme sømmet lige på hovedet med de nye iPhone 6 og iPhone 6 Plus, der blev præsenteret i sidste uge.

Du har formentlig allerede set billederne, hørt om de større skærme, NFC-teknologien og det endnu smallere design - og om priserne, der vanen tro kommer til at gå ud over pengepungens tykkelse.

Men det helt store spørgsmål er naturligvis, hvordan de nye iPhones egentlig fungerer i praksis? Er de pengene værd - og kan de matche eller ligefrem slå konkurrenterne?

Her er iPhone 6

iPhone 6 er med en tykkelse på 6,9 millimeter en smule smallere end iPhone 5s, der måler 7,6 millimeter.

iPhone 6 har en skærm på 4,7 tommer med en opløsning på 1334 x 750 pixels. Den har Apples nye A8-processor, 64-bit, og skal ifølge Apple være 20 procent hurtigere end iPhone 5s.

Batteritiden har også fået et nøk opad, så iPhone 6 kan levere (på papiret) 14 timers taletid mod de 10 timer, iPhone 5s kan klare.

Alt sammen lyder meget fint, men det er trods alt bare de specifikationer, Apple selv fremhæver. Det lyder godt, men er det godt nok?

De første anmeldelser af den nye iPhone fra de amerikanske it-medier er nu begyndt at blive offentliggjort. Det drejer sig i første omgang primært om iPhone 6, der da også er den direkte efterfølger til iPhone 5s, mens iPhone 6 Plus er en ny iPhone-kategori fra Apples side.

Her er anmeldelserne

TechRadar er et af de medier, der er først ude med en anmeldelse af iPhone 6. Her får det nye Apple-produkt næsten topkarakter med 4,5 stjerner ud af 5 mulige.

"iPhone 6-designet er fantastisk. Det føles som en formindsket version af iPad Air, hvilket i sig selv var det bedst designede stykke teknologi, jeg nogensinde har holdt," skriver anmelderen. 

TechRadar skriver, at iPhone 6's batteritid er bedre end iPhone 5s', og at kameraet generelt også imponerer.

Til gengæld får Apple lidt kritik for ikke helt at kunne matche konkurrenternes top-produkter, når det kommer til skærmens opløsning. Ikke desto mindre ender TechRader med den meget høje karakter til iPhone 6.

"iPhone 6 er en fantastisk telefon. Det er første gang, jeg overhovedet overvejer at bruge en iPhone som min daglige enhed - takket være den større skærm, det bedre keyboard og vigtigst af alt; den opgraderede batteritid."

"Operativsystemet er smartere og mere intuitivt end nogensinde, og det er uden at medtage det stærke økosystem af apps, som Apple-brugerne får."

"Outstanding"

Hos Cnet får iPhone 6 betegnelsen "outstanding" og karakteren 4,5 ud af fem mulige.

"Et større, mere klart display, forbedret LTE og WiFi-hastigheder, et bedre kamera, større storage-kapacitet med 128 GB i den høje ende og NFC Apple Pay-funktioner," er de ting, Cnet først og fremmest sætter pris på ved iPhone 6.

På den negative side trækker det lidt ned, at batteriet, ifølge Cnet, ikke føles bedre end i iPhone 5s, og at visse Android-topmodeller formår at klemme en fem-tommer skærm ind uden at gøre telefonen større.

Cnets konklusion lyder:

"iPhone 6 leverer en stor skærm og forbliver let at håndtere med masser af funktioner, der kan tilfredsstille alle - og med udsigten til Apple Pay i horisonten bliver tilbuddet endnu bedre."

Anmeldelsen hos Engadget følger stort set samme spor. Her rates iPhone 6 med 90 procent, og iPhone 6 Plus lander på 87 procent. Engadget skriver:

"Selv med den lidt større skærm er iPhone rar at holde. Med en hurtig ydeevne, et fantastisk display, et elegant nyt design og en software-opdatering, der var behov for, er det en af de bedste telefoner, du kan købe lige nu."

Engadget hæfter sig dog også ved, at selv om Apples produkt er blevet endnu bedre, er konkurrencen også hårdere, end den har været tidligere - og forbrugerne har masser af gode produkter at vælge imellem.

Den bedste telefon på markedet?

Walt Mossberg fra it-mediet Recode skriver i sin anmeldelse af iPhone 6, at det er en "glimrende opgradering for nuværende iPhone-brugere og for alle i det hele taget."

"Man formår at have et meget større display i en telefon, der stadig er lille nok til, at man let kan håndtere den. Det er min anbefaling af den bedste telefon, du kan købe."

Walt Mossberg skriver dog også, at iPhone 6 kan føles lidt for glat at holde, og at han havde lidt problemer med at få telefonen til at spille sammen med bluetooth i bilen.

Skal du have en iPhone 6?

I fjor blev der i Danmark ifølge IDC solgt flere end 2,6 millioner smartphones - heraf stod der iPhone på 33,4 procent.

Det skal blive interessant at se, hvordan iPhone 6 kommer til at klare sig i Danmark og i verden i det hele taget i det kommende år.

Har Apple toppet som smartphone-producent, hvad angår markedsandele, eller kan selskabet endnu en gang lave en storsællert af den helt tunge kaliber?

Vi vender tilbage med vores egen anmeldelse af iPhone 6 på Computerworld, når vi har fået fingre i telefonen og har testet den over en lidt længere periode.

Se video-anmeldelser:
Herunder kan du se et par video-anmeldelser af iPhone 6:


Loading ikon