Danskere vil sælge 28.000 bærbare om året

Brødrene Per og Lasse Frost, der står bag pc-producenten Zepto, forventer at sælge danskerne 28.000 bærbare pc'er om året. For at leve op til ambitionen har de måttet alliere sig med forhandlere. Lokal produktion sikrer profitten.

28.000 bærbare pc'er om året ? eller hvad der svarer til hver 14. bærbare på det danske marked. Det er ambitionen for den lokale producent Zepto.

Bag selskabet står stifterne af it-distributøren EET Nordic, de danske brødre Per og Lasse Frost, sammen med de norske brødre Tore og Tom Vedvik og svenskeren Martin Baaz-Lindqvist.

Sammen solgte de fem i 1997 EET Nordic til investeringsselskabet CVC Capital for et trecifret millionbeløb., og nu er de godt i gang med at opbygge en ny nordisk it-virksomhed.

Produktion i tre lande

Zepto udmærker sig ved at have produktion i både Danmark, Norge og Sverige.

Ifølge direktøren for det danske Zepto-selskab, Lasse Frost, er det en afgørende del af konceptet at producere de bærbare pc'er så hurtigt som muligt, men først når kunden har bestilt dem.

Det klarer Zepto på tre dage og kan dermed holde priserne i bund, fordi prisfald er en af de vigtigste faktorer på markedet for bærbare pc'er.

- Priserne falder op til 15 procent om måneden, siger Lasse Frost.

Derfor anser han det ikke for afgørende, om Zepto benytter sig af forhandlere eller ej, for forhandlernes avance spiller ikke så stor rolle i driften af selskabet.

Zepto havde oprindelig planer om at klare sig med en rendyrket Dell-model ? uden forhandleren ? men det er droppet nu.

- Hvis vi skal have de vækstrater, vi går efter, så er forhandleren et nødvendigt led, vurderer Lasse Frost.

Han går både efter erhvervsforhandlere og detailbutikker og har senest indgået en aftale med FDB's radio-tv-kæde Merlin.

Zepto solgte sidste år bærbare pc'er for 15 millioner krone på det danske marked, hvilket gav et lille overskud på 90.000 kroner. Markedsandelen var ifølge Lasse Frost én procent sidste år.

Zepto har separate selskaber for den norske og den svenske forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere