Artikel top billede

Kinesere lurer på at købe Blackberry i denne uge

Blackberry kan i denne uge gå fra at være en canadisk virksomhed til at blive en del af kinesisk it-gigant. Købesummen for Blackberry er efter en lang krise røget ned til en tiendedel af prisen.

Allerede i denne uge kan den kinesiske it-gigant Lenovo smække adskillige milliarder kroner på bordet for at få fat i hele eller dele af den canadiske smartphoneproducent Blackberry.

Rygterne om opkøbet kører i flere medier, hvor salgsprisen forventes at ligge et sted mellem 15 til 18 dollar per aktie for Blackberry, hvis markedsværdi er blevet vurderet til at ligge på godt 30 milliarder kroner.

Opkøbsrygtet i starten af denne uge fik med det samme Blackberry-aktien til at stige med op mod seks procent, selvom hverken Blackberry eller Lenovo har ønsket at kommentere på rygtestrømmen.

Nyhedssitet Benzinga.com har for nyligt bragt historien baseret på 'en kilde tæt på begivenhederne'.

Har været der før

Hvis der er hold i forlydenderne, og det kinesiske firma får sat gaflen i canadierne, så kommer det ikke som den helt store overraskelse.

For tilbage i det spæde forår 2013 luftede Lenovos direktør Yang Yuanqing muligheden for at købe Blackberry.

Det skete efter, at Lenovos økonomidirektør tidligere på året havde udtalt, at Blackberry (dengang RIM) var en mulig opkøbskandidat.

For halvandet år siden lukkede daværende Blackberry-direktør Thorstein Heins rygtestrømmen med en kommentar om, at han ikke kunne bruge offentlige kommentarer og rygter skabt af Lenovo og medierne til noget som helst.

Thorstein Heins blev siden fyret, og opkøbsrygterne stoppede brat ved ansættelsen af den nye direktør John Chen fra Hong Kong. 

Passer godt sammen

Selvom Blackberry ikke nyder samme succes som for syv til otte år siden, inden iPhonen ramte smartphone-markedet og forandrede alt, så har selskabet stadig omkring 80 til 90 millioner brugere på verdensplan.

Samtidig anses Blackberry med sine sikkerhedssluser stadig for et seriøst bud på en telefon til business-folket, hvilket i høj grad passer til det image, som Lenovo gerne vil associeres med.

For nyligt fik Lenovo gennemført opkøbet af IBM's serverforretning for 13 milliarder kroner, og nu er kinserne umiddelbart interesserede i at købe hele eller dele af Blackberry for op mod 30 milliarder kroner.

Havde Lenovo købt Blackberry i 2008, der dengang gik under navnet Research In Motion, havde prisen lydt på 285 milliarder kroner - altså cirka 10 gange så meget som salgsprisen er i dag. 

Læs også:
Voldsom vækst på smartphone-markedet: Disse mærker stormer frem
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere