Artikel top billede

Nordeas webside og NemID sendt til tælling efter løn-kaos

På grund af en it-fejl hos Nets fik massevis af danskere ikke deres løn til tiden. Det medførte så mange bekymrede besøgende på Nordeas webside, at sitet gik i sort. NemID var også i knæ i samme ombæring.

En fejl hos Nets har betydet, at masser af danske lønmodtagere ikke har fået deres oktober-løn til tiden.

Det var blandt andet Nordeas kunder, der blev ramt af problemerne.

Du kan læse mere om morgenes fejl i lønudbetalingerne her: It-bøvl bremser udbetalingen af oktober-lønnen for massevis af danskere

Men også bankens webside fik en over lapperne i samme forbindelse.

"Vi har haft så mange besøgende efter oplysningerne om, at folks løn ikke var gået ind på kontoen, at vores side i en periode gik ned," fortæller Maria Lindeberg fra Nordeas presseafdeling.

Så jeres side gik simpelthen ned på grund af Nets' fejl?

"Ja, vi havde ekstraordinært meget trafik fra morgenstunden, fordi folk skulle tjekke netbanken. Det er jo også meget naturligt, at folk gerne vil have deres løn," siger hun til Computerworld.

Har i oplevet det før?

"Nej, det mindes jeg ikke."

Nets troede det var et DDoS-angreb

Det er ikke kun Nordea, der har været ramt af problemer i dag.

I følge digitaliseringsstyrelsen har også NemID været nede.

I første omgang troede Nets ligefrem, at der var tale om et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb, men det var altså bare danskere, der manglede løn, som overbelastede NemID-systemerne.

"Nets arbejder ud fra en teori om, at Nordea-kundernes lønpanik har overbelastet systemet," siger Michael Juul Rugaard, pressemand i Nets, til Ekstra Bladet.

Der skulle dog være ro på nu, og begge tjenester virker igen.

Nets har i øvrigt ikke ønsket at fortælle hvad, der er gået galt.

Det kan du læse mere om her.

Det er langt fra første gang, der er opstået knas med lønudbetalingerne.

Det kan du læse mere om her: Datafejl betyder lønkaos fra morgenstunden og her: Software-fejl: Derfor måtte du vente på din løn i dag.

Læs også:
Total tavshed om enormt NemID-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere