Artikel top billede

Nordeas webside og NemID sendt til tælling efter løn-kaos

På grund af en it-fejl hos Nets fik massevis af danskere ikke deres løn til tiden. Det medførte så mange bekymrede besøgende på Nordeas webside, at sitet gik i sort. NemID var også i knæ i samme ombæring.

En fejl hos Nets har betydet, at masser af danske lønmodtagere ikke har fået deres oktober-løn til tiden.

Det var blandt andet Nordeas kunder, der blev ramt af problemerne.

Du kan læse mere om morgenes fejl i lønudbetalingerne her: It-bøvl bremser udbetalingen af oktober-lønnen for massevis af danskere

Men også bankens webside fik en over lapperne i samme forbindelse.

"Vi har haft så mange besøgende efter oplysningerne om, at folks løn ikke var gået ind på kontoen, at vores side i en periode gik ned," fortæller Maria Lindeberg fra Nordeas presseafdeling.

Så jeres side gik simpelthen ned på grund af Nets' fejl?

"Ja, vi havde ekstraordinært meget trafik fra morgenstunden, fordi folk skulle tjekke netbanken. Det er jo også meget naturligt, at folk gerne vil have deres løn," siger hun til Computerworld.

Har i oplevet det før?

"Nej, det mindes jeg ikke."

Nets troede det var et DDoS-angreb

Det er ikke kun Nordea, der har været ramt af problemer i dag.

I følge digitaliseringsstyrelsen har også NemID været nede.

I første omgang troede Nets ligefrem, at der var tale om et overbelastningsangreb, et såkaldt DDoS-angreb, men det var altså bare danskere, der manglede løn, som overbelastede NemID-systemerne.

"Nets arbejder ud fra en teori om, at Nordea-kundernes lønpanik har overbelastet systemet," siger Michael Juul Rugaard, pressemand i Nets, til Ekstra Bladet.

Der skulle dog være ro på nu, og begge tjenester virker igen.

Nets har i øvrigt ikke ønsket at fortælle hvad, der er gået galt.

Det kan du læse mere om her.

Det er langt fra første gang, der er opstået knas med lønudbetalingerne.

Det kan du læse mere om her: Datafejl betyder lønkaos fra morgenstunden og her: Software-fejl: Derfor måtte du vente på din løn i dag.

Læs også:
Total tavshed om enormt NemID-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere