Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Dansk konsulenthus: Danske virksomheder snyder sig selv uden skyen

Det er efterhånden flere år siden, at cloud var det hotte nye ord. Alligevel er Danmark ikke kommet meget videre med skyen, selvom der kan være penge at hente. Det vil Comparex ændre på, efter licenskonsulenten har hentet forstærkninger i Guds eget land.

Cloud-licensering er ligesom almindelig licensering, og licensering er bare kompliceret.

Desuden er de danske virksomheder ikke helt trygge ved at tage teknologien i brug og tage skridtet ud i skyen.

Sådan forklarer Comparex danske administrerende direktør, Henrik Andersson, hvorfor implementeringen går så trægt i Danmark.

Og det er en skam, for der er både penge at spare på drift af it-systemer, eliminering af dobbelt-licensering og muligheder for udvikling, hvis danske virksomheder rykkede deres software-løsninger ud i skyen. Det kræver dog, at virksomhederne kan se mulighederne.

At have software-licenser til eksempelvis CRM, ERP og office i både cloud samt på en virksomheds egne servere er besværligt, og risikoen for at betale for den samme service flere gange bliver stor.

Derfor skal man holde tungen lige i munden, men overordnet set, så betaler det sig, at aflive serveren i kælderen og udlicitere sin it-drift til cloud.

"Besparelser og optimering varierer for de enkelte virksomheder; nogen kan spare meget og andre knap så meget. Men for rigtig mange kunder kan det godt svare sig," siger Henrik Anderssen.

Han forklarer, hvordan stort set alle typer virksomheder kan drage fordel af skyen:

"Hvis man kigger på return on investment kan der for en virksomhed med en lille it-afdeling, som har svært ved at holde sig up to date, vedligeholde hardware og løse problemer hurtigt når de opstår, være besparelser at hente ved at rykke ud i skyen."

"Har en virksomhed brugt millioner på at bygge et datacenter og har en kæmpe it-afdeling til vedligeholdelse, så kan det godt være, at regnestykket ser anderledes ud da investeringen allerede er taget her."

Læs også: Tre simple råd: Sådan sparer du kassen på ekstraregninger til licens-politiet

Cloud-licensering er bare kompliceret

I de gode gamle dage købte virksomheder den fornødne software på en diskette og forpligtede sig til, at de ikke vil pille i den eller distribuere den yderligere. Til gengæld var løsningerne bundet på en computer og ikke synderligt fleksible.

Nu kan software handles online på mange platforme og med flere eller færre rettigheder.

"Det kan være kompliceret og tidskrævende at holde styr på licenserne, hvis halvdelen ligger i skyen, og den anden halvdel bliver brugt på din egen server i kælderen. Virksomhederne skal have overblik over, hvor mange penge der bliver brugt, på hvilke licenser og hvor," siger Henrik Andersson.

"Der er som sådan ikke noget problem i cloud-licensering, men det bliver hurtigt uhyre kompliceret. At købe software er ikke bare at købe en liste af produkter: Man skal kende brugsrettigheder. Derfor er der plads til os."

Læs også: It-advokat: Derfor er alle dine software-licenser så ekstremt indviklede

Opkøb skal sikre kompetencer

Danske virksomheder er ikke i front når det kommer til, at lægge softwaren ud i clouden, men det vil Comparex afhjælpe ved, at have købt det amerikanske firma CloudBearing.

CloudBearing har vundet flere priser fra Microsoft, blandt andre blev virksomheden i år udnævnt til "2014 US Education Cloud Platform Partner of the Year" med særlig anerkendelse af virksomhedens ledende position som Microsoft Cloud-partner.

"Comparex er License Solution Partner, og som LSP giver det rigtig god mening at teame op med en anerkendt cloud-virksomhed som CloudBearing. På den måde har vi mulighed for at tilbyde vores kunder en langt bredere rådgivning og service inden for cloud," siger Henrik Andersson.

"Tanken bag cloud-løsninger er, at det skal være mere fleksibelt. I stedet for at kunderne skal fokusere på at drifte deres egen it, så lægges det ud til andre; den nye trend, som vi vil være med på er, at det er softwareproducenterne, som IBM eller Microsoft, der hoster," siger Henrik Andersson.

Læs også:

It-firma droppede offentlige ordrer for millioner - og fik overskud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.