Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dansk konsulenthus: Danske virksomheder snyder sig selv uden skyen

Det er efterhånden flere år siden, at cloud var det hotte nye ord. Alligevel er Danmark ikke kommet meget videre med skyen, selvom der kan være penge at hente. Det vil Comparex ændre på, efter licenskonsulenten har hentet forstærkninger i Guds eget land.

Cloud-licensering er ligesom almindelig licensering, og licensering er bare kompliceret.

Desuden er de danske virksomheder ikke helt trygge ved at tage teknologien i brug og tage skridtet ud i skyen.

Sådan forklarer Comparex danske administrerende direktør, Henrik Andersson, hvorfor implementeringen går så trægt i Danmark.

Og det er en skam, for der er både penge at spare på drift af it-systemer, eliminering af dobbelt-licensering og muligheder for udvikling, hvis danske virksomheder rykkede deres software-løsninger ud i skyen. Det kræver dog, at virksomhederne kan se mulighederne.

At have software-licenser til eksempelvis CRM, ERP og office i både cloud samt på en virksomheds egne servere er besværligt, og risikoen for at betale for den samme service flere gange bliver stor.

Derfor skal man holde tungen lige i munden, men overordnet set, så betaler det sig, at aflive serveren i kælderen og udlicitere sin it-drift til cloud.

"Besparelser og optimering varierer for de enkelte virksomheder; nogen kan spare meget og andre knap så meget. Men for rigtig mange kunder kan det godt svare sig," siger Henrik Anderssen.

Han forklarer, hvordan stort set alle typer virksomheder kan drage fordel af skyen:

"Hvis man kigger på return on investment kan der for en virksomhed med en lille it-afdeling, som har svært ved at holde sig up to date, vedligeholde hardware og løse problemer hurtigt når de opstår, være besparelser at hente ved at rykke ud i skyen."

"Har en virksomhed brugt millioner på at bygge et datacenter og har en kæmpe it-afdeling til vedligeholdelse, så kan det godt være, at regnestykket ser anderledes ud da investeringen allerede er taget her."

Læs også: Tre simple råd: Sådan sparer du kassen på ekstraregninger til licens-politiet

Cloud-licensering er bare kompliceret

I de gode gamle dage købte virksomheder den fornødne software på en diskette og forpligtede sig til, at de ikke vil pille i den eller distribuere den yderligere. Til gengæld var løsningerne bundet på en computer og ikke synderligt fleksible.

Nu kan software handles online på mange platforme og med flere eller færre rettigheder.

"Det kan være kompliceret og tidskrævende at holde styr på licenserne, hvis halvdelen ligger i skyen, og den anden halvdel bliver brugt på din egen server i kælderen. Virksomhederne skal have overblik over, hvor mange penge der bliver brugt, på hvilke licenser og hvor," siger Henrik Andersson.

"Der er som sådan ikke noget problem i cloud-licensering, men det bliver hurtigt uhyre kompliceret. At købe software er ikke bare at købe en liste af produkter: Man skal kende brugsrettigheder. Derfor er der plads til os."

Læs også: It-advokat: Derfor er alle dine software-licenser så ekstremt indviklede

Opkøb skal sikre kompetencer

Danske virksomheder er ikke i front når det kommer til, at lægge softwaren ud i clouden, men det vil Comparex afhjælpe ved, at have købt det amerikanske firma CloudBearing.

CloudBearing har vundet flere priser fra Microsoft, blandt andre blev virksomheden i år udnævnt til "2014 US Education Cloud Platform Partner of the Year" med særlig anerkendelse af virksomhedens ledende position som Microsoft Cloud-partner.

"Comparex er License Solution Partner, og som LSP giver det rigtig god mening at teame op med en anerkendt cloud-virksomhed som CloudBearing. På den måde har vi mulighed for at tilbyde vores kunder en langt bredere rådgivning og service inden for cloud," siger Henrik Andersson.

"Tanken bag cloud-løsninger er, at det skal være mere fleksibelt. I stedet for at kunderne skal fokusere på at drifte deres egen it, så lægges det ud til andre; den nye trend, som vi vil være med på er, at det er softwareproducenterne, som IBM eller Microsoft, der hoster," siger Henrik Andersson.

Læs også:

It-firma droppede offentlige ordrer for millioner - og fik overskud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital