Artikel top billede

It-firma droppede offentlige ordrer for millioner - og fik overskud

Flere års slid med at vende forretningen ser ud til at have båret frugt for software- og licensrådgivningsfirmaet Comparex.

Siden 2010 har det tyskejede selskab Comparex været plaget af voldsomme underskud, som tilsammen er løbet op i næsten 50 millioner kroner.

Den trend er nu blevet brudt med det seneste regnskab, som viser et lille overskud før skat på knap 700.000 kroner. Til sammenligning havde Comparex i 2012/13 et underskud på 4,1 millioner kroner.

I fjor måtte Comparex' tyske ejere endda træde til med en kapitalindsprøjtning på fem millioner euro - eller 37 millioner danske kroner.

Ifølge direktør Henrik Andersson hænger forbedringen først og fremmest sammen med en fokusering på kerneforretningen, som er salg og rådgivning om softwarelicenser og software asset management. Han opstiller samtidig et mål om yderligere forbedring af indtjeningen i de kommende år.

Farvel til omsætning på 150-200 mio. kr.

Helt bevidst har Comparex desuden valgt at styre langt uden om kunder i den offentlige sektor, hvor man ellers er kvalificeret som SKI-leverandør. Det har ifølge Henrik Andersson betydet, at Comparex har sagt farvel til en årlig omsætning på mellem 150 og 200 millioner kroner.

Problemet har været, at priserne på SKI-aftalerne er presset så langt ned, at det i praksis er umuligt at tjene penge på de offentlige ordrer. Og så er man bedre tjent med at fokusere på kunder, som bidrager til indtjeningen, i stedet for at have store ressourcer bundet i tom omsætning, lyder det fra Henrik Andersson.

Glad for at slippe af med offentlige kunder

"Med de forudsætninger, der ligger i SKI-aftalerne, er jeg glad for, at vi er sluppet af med de offentlige kunder. Vi ville meget gerne handle med dem, men det skal være en rentabel forretning. Det kræver, at indkøbsaftalerne er skruet sammen på en helt anden måde end i dag," siger Henrik Andersson.

Som eksempel nævner han, at de faste lave priser på SKI-aftalerne betyder, at man som forhandler er sårbar, hvis en softwareproducent som eksempelvis Microsoft pludselig hæver sine priser.

"Og det er faktisk lige præcis, hvad der er sket," siger Henrik Andersson.

Med til historien hører, at omlægningen af Comparex' forretning har kostet på personalesiden, hvor man er gået fra 45 ansatte i 2010 til i dag omkring 20 medarbejdere.

Men også på det område er der ifølge Henrik Andersson nye tider på vej med ansættelser i en salgsafdeling, som det seneste år har vundet markedsandele.

Læs også:

Tre simple råd: Sådan sparer du kassen på ekstraregninger til licens-politiet

It-afdelingens to do-liste: Her kan der spares penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere