Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Nu kommer forklaringen: Derfor har Microsoft fyret 18.000 mand

Microsoft løfter sløret for årsagen til, at selskabet har beskåret medarbejderstaben med 14 procent i en stor fyringsrunde, der også har ramt den danske forretning.

Den største fyringsrunde i Microsoft historie nogensinde bunder i et behov for at frigive penge til nye investeringer og ikke i et behov for at tjene flere penge.

Sådan lyder forklaringen fra Microsoft, efter selskabet har reduceret mandskabet med i alt 18.000 stillinger - omkring 14 procent af den samlede medarbejderstab.

Fyringsrunden har også ramt den danske Microsoft-forretning, hvilket du kan læse mere om her: Microsoft skærer ned: Danske ansatte fyret

Microsofts chef-strateg, Jeff Teper, peger ifølge Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste på, at historien har vist, at en af de værste brølere, som virksomheder kan begå, når tiderne skifter, er at investere forkert.

"En af de mest udbredte fejl er at undlade hurtigt nok at fjerne ressourcer fra de gamle produkter og føre dem over i nye produkter," siger han.

Ballmer sov i timen

Microsofts tidligere topchef, Steve Ballmer, har gennem årene været løbende kritiseret for ikke at reagere hurtigt nok på de skiftende teknologi-bølger i markedet.

Det har været med til at skubbe Microsoft bag af dansen på flere vigtige områder i de seneste 10 år - som for eksempel på søgemarkedet, hvor Microsoft fornylig har erkendt, at slaget er tabt til Google: Microsoft lægger Bing bag sig som hovedprodukt: Kommer alligevel aldrig til at slå Google

Det gælder også inden for social networking og på mobil-området, hvor Steve Ballmer da også tidligere blankt har erkendt, at Microsoft ikke kom hurtigt nok ud af starthullerne.

Det kan du læse mere om her: Ballmer: Vi har været en lanceringscyklus bagude.

Det er fejl, som Microsofts nye topchef, Satya Nadella, for alt i verden vil undgå.

Han bedyrede umiddelbart efter sin ansættelse, at han ville sætte ekstra skub i udviklingen af produkter til nye teknologi-områder, og han ville skrue markant op for investeringerne i udvikling af ny teknologi.

Fyringer skal finansiere udvikling

En af måderne at finansiere disse investeringer på er altså reduktionen af de 18.000 stillinger, i det de sparede omkostninger skal overføres direkte til udviklings-området.

"Job-reduktionerne har ikke rigtigt været begrundet i [indtjenings]-optimering," lyder det fra Jeff Teper.

Microsofts seneste regnskab viser da også, at selskabet er på rette vej med omsætning og indtjening.

Det kan du læse mere om her: Microsoft på rette vej: Surface, telefoner og Office 365 buldrer derudad

Læs også:

Microsoft sætter fulde sejl for Windows Phone: Her skal selskabet rydde op.

Microsoft fyrer igen: Tusindvis opsagt i stor fyringsrunde

Her er grunden til Steve Ballmers pludselige exit

Otte store problemer i Microsoft




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere