Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft skærer ned: Danske ansatte fyret

Større antal danske Microsoft-ansatte fyret som direkte konsekvens af global reduktion af medarbejderstaben. "Vi har været berørt i et vist omfang," lyder det fra Microsofts danske chef.

Microsoft Danmark har siden sommer opsagt en række medarbejdere, hvis stillinger er blevet nedlagt som en del af den globale nedskæringsplan, som selskabets topchef, Satya Nadella, har iværksat.

Den kan du læse mere om her: Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse.

Computerworld erfarer, at Microsoft har elimineret omkring 35 stillinger - primært i selskabets udviklingsafdeling i Vedbæk nord for København.

Det svarer til 8-10 procent af det samlede antal medarbejdere i Microsofts Vedbæk-afdeling.

'En vis påvirkning'

Selv vil Microsoft Danmark blot bekræfte, at der har været 'en påvirkning' i Danmark. 

"Som en del af den omstrukturering, der blev udmeldt i juli, har Microsoft Development Center Copenhagen været berørt i et vist omfang," lyder det kortfattet fra Charlotte Mark, direktør for udviklingscenteret i Vedbæk. 

Ifølge hende er 'organisations-ændringerne gennemført.'

"Og de berørte medarbejdere har fået den bedst mulige støtte i dette forløb," lyder det fra hende.

Microsoft vil ikke uddybe fyringerne yderligere og vil således ikke oplyse hvilke afdelinger og positioner, der er blevet ramt eller hvordan det påvirker dagligdagen og udviklingsarbejdet, at små 10 procent af stillingerne er blevet fjernet.

Rammer bredt

Det danske selskab oplyser, at fyringsrunden 'er relateret' til udmeldingen fra Microsoft hovedkvarter i USA, der har meddelt, at nedskæringerne rammer bredt og over hele organisationen.

Microsoft i Danmark vil ikke gå yderligere i detaljer.

"I forhold til Danmark kan vi ikke dele mere," lyder det fra selskabet.

Microsoft gennemførte fornylig den tredje fyringsrunde siden Satya Nadellas juli-udmelding, der kom i dette brev til alle selskabets 127.000 medarbejdere.

I alt skærer Microsoft 18.000 stillinger - omkring 14 procent af medarbejderstaben - hvoraf størstedelen kan henføres til Microsofts opkøb af finske Nokia.

Grundlaget for fyringerne og elimineringen af de 18.000 stillinger er, at Microsoft ønsker en mere agil, flad, handlekraftig og kundefokuseret organisation med mere bevægelige medarbejdere end tidligere.

Det kan du læse mere om her: Her er Microsofts problemer med medarbejderne - som Nadella ser det.

Det fremgår af Microsofts stadig spritnye kvartalsregnskab, at netop fyringsrunderne koster selskabet dyrt.

Trods stærkt stigende omsætning falder indtjeningen nemlig, hvilket Microsoft oplyser skyldes engangs-omkostninger til netop den meget store fyringsrunde.

Læs også:

Microsoft svinger den store sparekniv: 18.000 bliver arbejdsløse.

Ingen vej uden om fyringer: Men tvivler Microsoft-ansatte på Satya Nadella?

Microsoft fyrer 2.100 medarbejdere - og flere afskedigelser er på vej

Her er Microsofts problemer med medarbejderne - som Nadella ser det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere