Artikel top billede

Pc-producenterne krydser fingre: Kæmpeboom i pc-salget på vej

Pc-producenterne har store forventninger til Windows 10, som de tror kan føre til kæmpeboom i pc-salget. Grund: 600 millioner pc'er i verden trænger til opgradering, mener de.


Microsofts kommende styresystem, Windows 10, er fortsat i test med den såkaldte 'technical preview,' som du kan læse mere om her: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Alligevel er pc-producenterne allerede i meget høj grad begyndt at glæde sig til den officielle release af styresystemet.

Det kommer i kølvandet på det udskældte Windows 8, hvis nye brugerinterface og funktioner aldrig faldt i forbrugernes smag.

Det har ramt Microsoft mellem øjnene, og selskabet har nu sat alle sejl for igen at kunne levere et styresystem, der appellerer til forbrugerne.

Det kan du læse mere om her: Microsoft løfter sløret for ny Windows: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8

Stor forventninger
Pc-producenterne håber - og forventer - at det kommer til at gå helt anderledes med Windows 10, der da også har fået langt bedre anmeldelser end Windows 8.

Det dårlige salg af Windows 8 indikerer samtidig, at mange forbrugere har undladt at forny deres maskinpark i en årrække, da er sprunget over Windows 8.

Det betyder, at der ifølge Intel lige nu kører omkring 600 millioner pc'er i verden, som er mere end fire år gamle.

Og en stor del af dem vil blive udskiftet med Windows 10-computere, når Microsoft er klar med systemet, lyder forventningen. Både Dell og HP og en række andre er således i fuld gang med at forberede maskiner til Windows 10.

Ifølge Intel-topboss Renee James er alt ligefrem til stede for en 'perfect storm.'

"Vi har et sundt makro-økonomisk miljø, en aldrende maskinpark, og der er et nyt styresystem på vej. Pc'erne er fantastiske og vil blive solgt til helt nyt prispunkter," siger han.

Han peger på, at netop lanceringen af nye styresystemer ved tidligere tilfælde i høj grad har sat gang i opgraderings-cyklusser på pc-siden.

Alle vil med på vognen

Det forventes, at alle de store pc-producenter straks vil begynde at bygge Windows 10-baserede computere, når først styresystemet frigives om nogle måneder.

Analysehuset IDC forventer imidlertid ikke, at Windows 8 vil få så stor effekt på pc-salget som Windows 7, der på lignende måde blev lanceret i kølvandet på en fiasko, nemlig det udskældte Windows Vista.

Det skyldes, at Windows 7 ved lanceringen i 2009 ikke skulle konkurrere mod smartphones og tablet-computere, der siden er kommet til som en helt ny form factor, som forbrugerne også gerne vil bruge penge på.

IDC har tidligere manet til besindelse og ro, når det handler om forventningerne til Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Windows 10 får næppe kunderne til at storme ned i butikken.

Microsoft sigter til gengæld i meget stor udstrækning efter erhvervsbrugerne med Windows 10, der får en række særligt erhvervsvenlige features.

Læs også:

Microsoft løfter sløret for ny Windows: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10

Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her.

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10

10 interessante facts om Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere