Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Pc-producenterne krydser fingre: Kæmpeboom i pc-salget på vej

Pc-producenterne har store forventninger til Windows 10, som de tror kan føre til kæmpeboom i pc-salget. Grund: 600 millioner pc'er i verden trænger til opgradering, mener de.


Microsofts kommende styresystem, Windows 10, er fortsat i test med den såkaldte 'technical preview,' som du kan læse mere om her: Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Alligevel er pc-producenterne allerede i meget høj grad begyndt at glæde sig til den officielle release af styresystemet.

Det kommer i kølvandet på det udskældte Windows 8, hvis nye brugerinterface og funktioner aldrig faldt i forbrugernes smag.

Det har ramt Microsoft mellem øjnene, og selskabet har nu sat alle sejl for igen at kunne levere et styresystem, der appellerer til forbrugerne.

Det kan du læse mere om her: Microsoft løfter sløret for ny Windows: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8

Stor forventninger
Pc-producenterne håber - og forventer - at det kommer til at gå helt anderledes med Windows 10, der da også har fået langt bedre anmeldelser end Windows 8.

Det dårlige salg af Windows 8 indikerer samtidig, at mange forbrugere har undladt at forny deres maskinpark i en årrække, da er sprunget over Windows 8.

Det betyder, at der ifølge Intel lige nu kører omkring 600 millioner pc'er i verden, som er mere end fire år gamle.

Og en stor del af dem vil blive udskiftet med Windows 10-computere, når Microsoft er klar med systemet, lyder forventningen. Både Dell og HP og en række andre er således i fuld gang med at forberede maskiner til Windows 10.

Ifølge Intel-topboss Renee James er alt ligefrem til stede for en 'perfect storm.'

"Vi har et sundt makro-økonomisk miljø, en aldrende maskinpark, og der er et nyt styresystem på vej. Pc'erne er fantastiske og vil blive solgt til helt nyt prispunkter," siger han.

Han peger på, at netop lanceringen af nye styresystemer ved tidligere tilfælde i høj grad har sat gang i opgraderings-cyklusser på pc-siden.

Alle vil med på vognen

Det forventes, at alle de store pc-producenter straks vil begynde at bygge Windows 10-baserede computere, når først styresystemet frigives om nogle måneder.

Analysehuset IDC forventer imidlertid ikke, at Windows 8 vil få så stor effekt på pc-salget som Windows 7, der på lignende måde blev lanceret i kølvandet på en fiasko, nemlig det udskældte Windows Vista.

Det skyldes, at Windows 7 ved lanceringen i 2009 ikke skulle konkurrere mod smartphones og tablet-computere, der siden er kommet til som en helt ny form factor, som forbrugerne også gerne vil bruge penge på.

IDC har tidligere manet til besindelse og ro, når det handler om forventningerne til Windows 10.

Det kan du læse mere om her: Windows 10 får næppe kunderne til at storme ned i butikken.

Microsoft sigter til gengæld i meget stor udstrækning efter erhvervsbrugerne med Windows 10, der får en række særligt erhvervsvenlige features.

Læs også:

Microsoft løfter sløret for ny Windows: Så meget er på spil efter bommerten Windows 8

Din næste Windows hedder Windows 10: Her er alle nyhederne

Første build klar: Microsoft udsender hele 7.000 rettelser til Windows 10

Prøvekørt: De syv vigtigste ting fra Windows 10 Technical Preview

Nu kan du prøve Microsofts Windows 10: Hent test-versionen her.

Jagten er gået ind: Microsoft går efter erhvervsbrugerne med Windows 10

10 interessante facts om Windows 10
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.