Artikel top billede

Microsoft på vej med telefon til 150 kroner

Vil kunne holde strøm i fire uger på en enkelt opladning.

Microsoft er på trapperne med en ny telefon i den helt lave ende af markedet.

Den nye telefon kommer til at hedde Nokia 215, og den kommer til at koste omkring 150 kroner.

Vægten i den enkle telefon er lagt på pris og batterilevetid. Microsoft garanterer, at Nokia 215 vil kunne holde strømmen i 29 dage, hvis den blot er på stand by.

Fattige markeder

I en tid, hvor smartphones for længst er kommet på alles læber, kan det forekomme mærkværdigt, at Microsoft vælger at udvikle og lancere en ny såkaldte feature-telefon - altså en helt skrabet, 'old-school' model uden dikkedarer og til en meget lav pris.

Det skyldes imidlertid, at Microsoft fortsat ser store muligheder i telefon-markederne i områder af verden, hvor der er mangel på både penge og strøm.

I disse områder - eksempelvis store dele af Afrika - har kun de færreste råd til smartphones, der på grund af mange-facetterede omkostninger til for eksempel udvikling og licenser til ophavsretshavere, er svære for telefonproducenterne at få bragt så ned i pris, at købere i verdens fattige områder kan være med.

Microsoft kalder selv telefonen for 'verdens billigste' telefon med internet-adgang.

Nokia 215 har nemlig præinstalleret applikationer til Twitter og Facebook, ligesom den har et lille kamera med 0,3 megapixel opløsning.

Den lille telefon er udstyret med Bing-søgemaskingen og en Opera Mini-browser.

Opera omdirigerer trafik til telefonen via selskabets egne servere for at mindske den mængde data, der skal flyttes ud til telefonerne.

Nokia 215 bliver lanceret i Mellemøsten, Afrika, Asien og Europa inden for de kommende måneder.

Microsoft skrottede i efteråret Nokia-navnet på sine smartphones, men beholder navnet på de allerbilligste modeller.

Det kan du læse mere om her: Microsoft afliver - næsten - Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere