Artikel top billede

Microsoft på vej med telefon til 150 kroner

Vil kunne holde strøm i fire uger på en enkelt opladning.

Microsoft er på trapperne med en ny telefon i den helt lave ende af markedet.

Den nye telefon kommer til at hedde Nokia 215, og den kommer til at koste omkring 150 kroner.

Vægten i den enkle telefon er lagt på pris og batterilevetid. Microsoft garanterer, at Nokia 215 vil kunne holde strømmen i 29 dage, hvis den blot er på stand by.

Fattige markeder

I en tid, hvor smartphones for længst er kommet på alles læber, kan det forekomme mærkværdigt, at Microsoft vælger at udvikle og lancere en ny såkaldte feature-telefon - altså en helt skrabet, 'old-school' model uden dikkedarer og til en meget lav pris.

Det skyldes imidlertid, at Microsoft fortsat ser store muligheder i telefon-markederne i områder af verden, hvor der er mangel på både penge og strøm.

I disse områder - eksempelvis store dele af Afrika - har kun de færreste råd til smartphones, der på grund af mange-facetterede omkostninger til for eksempel udvikling og licenser til ophavsretshavere, er svære for telefonproducenterne at få bragt så ned i pris, at købere i verdens fattige områder kan være med.

Microsoft kalder selv telefonen for 'verdens billigste' telefon med internet-adgang.

Nokia 215 har nemlig præinstalleret applikationer til Twitter og Facebook, ligesom den har et lille kamera med 0,3 megapixel opløsning.

Den lille telefon er udstyret med Bing-søgemaskingen og en Opera Mini-browser.

Opera omdirigerer trafik til telefonen via selskabets egne servere for at mindske den mængde data, der skal flyttes ud til telefonerne.

Nokia 215 bliver lanceret i Mellemøsten, Afrika, Asien og Europa inden for de kommende måneder.

Microsoft skrottede i efteråret Nokia-navnet på sine smartphones, men beholder navnet på de allerbilligste modeller.

Det kan du læse mere om her: Microsoft afliver - næsten - Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere