Artikel top billede

Microsoft på vej med telefon til 150 kroner

Vil kunne holde strøm i fire uger på en enkelt opladning.

Microsoft er på trapperne med en ny telefon i den helt lave ende af markedet.

Den nye telefon kommer til at hedde Nokia 215, og den kommer til at koste omkring 150 kroner.

Vægten i den enkle telefon er lagt på pris og batterilevetid. Microsoft garanterer, at Nokia 215 vil kunne holde strømmen i 29 dage, hvis den blot er på stand by.

Fattige markeder

I en tid, hvor smartphones for længst er kommet på alles læber, kan det forekomme mærkværdigt, at Microsoft vælger at udvikle og lancere en ny såkaldte feature-telefon - altså en helt skrabet, 'old-school' model uden dikkedarer og til en meget lav pris.

Det skyldes imidlertid, at Microsoft fortsat ser store muligheder i telefon-markederne i områder af verden, hvor der er mangel på både penge og strøm.

I disse områder - eksempelvis store dele af Afrika - har kun de færreste råd til smartphones, der på grund af mange-facetterede omkostninger til for eksempel udvikling og licenser til ophavsretshavere, er svære for telefonproducenterne at få bragt så ned i pris, at købere i verdens fattige områder kan være med.

Microsoft kalder selv telefonen for 'verdens billigste' telefon med internet-adgang.

Nokia 215 har nemlig præinstalleret applikationer til Twitter og Facebook, ligesom den har et lille kamera med 0,3 megapixel opløsning.

Den lille telefon er udstyret med Bing-søgemaskingen og en Opera Mini-browser.

Opera omdirigerer trafik til telefonen via selskabets egne servere for at mindske den mængde data, der skal flyttes ud til telefonerne.

Nokia 215 bliver lanceret i Mellemøsten, Afrika, Asien og Europa inden for de kommende måneder.

Microsoft skrottede i efteråret Nokia-navnet på sine smartphones, men beholder navnet på de allerbilligste modeller.

Det kan du læse mere om her: Microsoft afliver - næsten - Nokia-navnet: Her vil navnet dog leve videre lidt endnu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.