Intels fede mini-computer får ny processor: Masser af kraft og muligheder

Intel kommer nu med deres tredje generation af NUC-computere, og de små mini-computere er blevet endnu mere fristende for folk, som ikke nødvendigvis kræver den største processorkraft.

Intels mini-computer bliver nu opdateret med deres egne Broadwell-processorer, som netop er blevet lanceret til CES-messen i Las Vegas.

Kender du ikke NUC-computerne fra Intel, så bør du give dem et kig, hvis du står og mangler en miniature-computer, som stadig giver en god brugeroplevelse, og som fylder næsten intet.

Vi testede dem sidste år og roste den lille maskine til skyerne. Det kan du læse mere om her.

To af de første modeller er NUC5i3RYH og NUC5i3RYK, som begge har en Intel Core i3-5010U kerne med det tilsvarende nye HD 5500 Graphic, Mini Displayport og både Bluetooth (4.0) og 802.11ac WiFi. Der er desuden plads til 16GB RAM.

Den eneste forskel på de to enheder er, at den ene, RYH-modellen, har plads til en 2,5 tommer lagerdisk, imens RYK-modellen kun har plads til en M.2 SSD.

Den sidstnævnte er dog så tilsvarende mindre i sin fysiske størrelse, hvilket nok kan være friskende for folk, som vil have så lille en computer som mulig.

Tilsvarende kommer Intel også med to modeller med de nye Broadwell i5-processorer og HD 6000 Graphics.

Du kan læse mere om de nye Intel Core Broadwell-processorer her.

Du kan se lidt om enhederne herunder i en video (på engelsk) fra vores kollegaer fra Computerworld.com. Intel er dog langt fra de eneste, som laver små mini-computere. Også HP kom med en mini-computer i deres budgetserie "Stream" (indtil videre kun solgt i USA), og Gigabyte har også haft succes med deres BRIX-modeller, som vi også tidligere har anmeldt. 

Du kan også læse om It-chefen for en grønlandsk kommune, som valgte at udskifte alle deres computere til NUC-enheder. 

Læs også: CES 2015: Her de vigtigste emner på verdens største teknologi-messe lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.