Artikel top billede

Helt til grænsen: Dells nye ultrabook har næsten ingen kanter om skærmen

Skærmen på Dells nye XPS ultrabook går helt ud til kanten på computeren. Et syn man ellers normalt kun ser på tablets.

Er du også en af dem, som ønsker sig en computer, hvor kanten rundt om skærmen ikke føles dobbelt så stor som selve skærmen, så har Dell en løsning til dig.

Dell XPS er Dells high-end Ultrabook, og den nyeste model, XPS 13' (2015), har en skærm, som næsten går helt ud til kanten af computeren. Der er faktisk kun lige over en halv centimeter kant.

Til sammenligning har en Macbook Pro (2013) over en centimeter omkring sin skærm. XPS (2015) udnytter altså bedre den plads, som der er til en skærm, end andre computere, hvilket også gør den til den mindste 13-tommer bærbar til dato - ifølge Dell selv.

XPS 2015 kommer med en skærm med en 1920 x 1080-opløsning, men kan også fås i en model med QuadHD, eller 2560 x 1440, hvis du betaler ekstra.

Nyeste processor og tyndt design
XPS-serien har altid været en af de bedste computere på markedet inden for ultrabooks, dog om end også en af de dyreste.

Den nye XPS-serie, som også indeholder en lidt større 15 tommer-version, får den nye Broadwell-processor fra Intel, som fylder 37 procent mindre end sidste års Hasswell-processor-serie.

Broadwell-processorerne kan du læse mere om her.

Det resulterer i en computer, som kun vejer lidt over et kilo, og som er halvanden centimeter tyk på det tykkeste sted. Den er altså næsten lige så let som Lenovos nye LaVie Z-computer, som kun vejer 780 gram.

XPS (2015) skulle dog stadig give en god batterilevetid på trods af den tynde størrelse. Dell snakker om 15 timer med en model med 1080p-skærm (og ingen touch), men hvorvidt det er rigtigt, må tiden vise, når vi engang får den til test.

Læs også: CES 2015: Her de vigtigste emner på verdens største teknologi-messe lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere