Artikel top billede

Helt til grænsen: Dells nye ultrabook har næsten ingen kanter om skærmen

Skærmen på Dells nye XPS ultrabook går helt ud til kanten på computeren. Et syn man ellers normalt kun ser på tablets.

Er du også en af dem, som ønsker sig en computer, hvor kanten rundt om skærmen ikke føles dobbelt så stor som selve skærmen, så har Dell en løsning til dig.

Dell XPS er Dells high-end Ultrabook, og den nyeste model, XPS 13' (2015), har en skærm, som næsten går helt ud til kanten af computeren. Der er faktisk kun lige over en halv centimeter kant.

Til sammenligning har en Macbook Pro (2013) over en centimeter omkring sin skærm. XPS (2015) udnytter altså bedre den plads, som der er til en skærm, end andre computere, hvilket også gør den til den mindste 13-tommer bærbar til dato - ifølge Dell selv.

XPS 2015 kommer med en skærm med en 1920 x 1080-opløsning, men kan også fås i en model med QuadHD, eller 2560 x 1440, hvis du betaler ekstra.

Nyeste processor og tyndt design
XPS-serien har altid været en af de bedste computere på markedet inden for ultrabooks, dog om end også en af de dyreste.

Den nye XPS-serie, som også indeholder en lidt større 15 tommer-version, får den nye Broadwell-processor fra Intel, som fylder 37 procent mindre end sidste års Hasswell-processor-serie.

Broadwell-processorerne kan du læse mere om her.

Det resulterer i en computer, som kun vejer lidt over et kilo, og som er halvanden centimeter tyk på det tykkeste sted. Den er altså næsten lige så let som Lenovos nye LaVie Z-computer, som kun vejer 780 gram.

XPS (2015) skulle dog stadig give en god batterilevetid på trods af den tynde størrelse. Dell snakker om 15 timer med en model med 1080p-skærm (og ingen touch), men hvorvidt det er rigtigt, må tiden vise, når vi engang får den til test.

Læs også: CES 2015: Her de vigtigste emner på verdens største teknologi-messe lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere