Helt til grænsen: Dells nye ultrabook har næsten ingen kanter om skærmen

Skærmen på Dells nye XPS ultrabook går helt ud til kanten på computeren. Et syn man ellers normalt kun ser på tablets.

Er du også en af dem, som ønsker sig en computer, hvor kanten rundt om skærmen ikke føles dobbelt så stor som selve skærmen, så har Dell en løsning til dig.

Dell XPS er Dells high-end Ultrabook, og den nyeste model, XPS 13' (2015), har en skærm, som næsten går helt ud til kanten af computeren. Der er faktisk kun lige over en halv centimeter kant.

Til sammenligning har en Macbook Pro (2013) over en centimeter omkring sin skærm. XPS (2015) udnytter altså bedre den plads, som der er til en skærm, end andre computere, hvilket også gør den til den mindste 13-tommer bærbar til dato - ifølge Dell selv.

XPS 2015 kommer med en skærm med en 1920 x 1080-opløsning, men kan også fås i en model med QuadHD, eller 2560 x 1440, hvis du betaler ekstra.

Nyeste processor og tyndt design
XPS-serien har altid været en af de bedste computere på markedet inden for ultrabooks, dog om end også en af de dyreste.

Den nye XPS-serie, som også indeholder en lidt større 15 tommer-version, får den nye Broadwell-processor fra Intel, som fylder 37 procent mindre end sidste års Hasswell-processor-serie.

Broadwell-processorerne kan du læse mere om her.

Det resulterer i en computer, som kun vejer lidt over et kilo, og som er halvanden centimeter tyk på det tykkeste sted. Den er altså næsten lige så let som Lenovos nye LaVie Z-computer, som kun vejer 780 gram.

XPS (2015) skulle dog stadig give en god batterilevetid på trods af den tynde størrelse. Dell snakker om 15 timer med en model med 1080p-skærm (og ingen touch), men hvorvidt det er rigtigt, må tiden vise, når vi engang får den til test.

Læs også: CES 2015: Her de vigtigste emner på verdens største teknologi-messe lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM klar med nyt selskab i Danmark: Vil overflytte stort antal medarbejdere fra infrastruktur-forretningen
IBM opretter nyt selskab i Danmark som led i stor opsplitning af selskabet i hele verden. En stort antal medarbejdere skal flyttes over i IBM Ocean.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.