Artikel top billede

Helt til grænsen: Dells nye ultrabook har næsten ingen kanter om skærmen

Skærmen på Dells nye XPS ultrabook går helt ud til kanten på computeren. Et syn man ellers normalt kun ser på tablets.

Er du også en af dem, som ønsker sig en computer, hvor kanten rundt om skærmen ikke føles dobbelt så stor som selve skærmen, så har Dell en løsning til dig.

Dell XPS er Dells high-end Ultrabook, og den nyeste model, XPS 13' (2015), har en skærm, som næsten går helt ud til kanten af computeren. Der er faktisk kun lige over en halv centimeter kant.

Til sammenligning har en Macbook Pro (2013) over en centimeter omkring sin skærm. XPS (2015) udnytter altså bedre den plads, som der er til en skærm, end andre computere, hvilket også gør den til den mindste 13-tommer bærbar til dato - ifølge Dell selv.

XPS 2015 kommer med en skærm med en 1920 x 1080-opløsning, men kan også fås i en model med QuadHD, eller 2560 x 1440, hvis du betaler ekstra.

Nyeste processor og tyndt design
XPS-serien har altid været en af de bedste computere på markedet inden for ultrabooks, dog om end også en af de dyreste.

Den nye XPS-serie, som også indeholder en lidt større 15 tommer-version, får den nye Broadwell-processor fra Intel, som fylder 37 procent mindre end sidste års Hasswell-processor-serie.

Broadwell-processorerne kan du læse mere om her.

Det resulterer i en computer, som kun vejer lidt over et kilo, og som er halvanden centimeter tyk på det tykkeste sted. Den er altså næsten lige så let som Lenovos nye LaVie Z-computer, som kun vejer 780 gram.

XPS (2015) skulle dog stadig give en god batterilevetid på trods af den tynde størrelse. Dell snakker om 15 timer med en model med 1080p-skærm (og ingen touch), men hvorvidt det er rigtigt, må tiden vise, når vi engang får den til test.

Læs også: CES 2015: Her de vigtigste emner på verdens største teknologi-messe lige nu
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere