Artikel top billede

Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem

Mægtige Samsung skrotter Android til alle sine fremtidige avancerede fjernsyn. I stedet satser Samsung på et andet styresystem. Det er der en særlig grund til.

Teknologi-giganten Samsung satser fuldt ud på selskabets eget open source-baserede styresystem, Tizen, når det gælder kommende avancerede fjernsyn, de såkaldte smart tv'er.

Dermed vender Samsung ryggen til Googles Android, som selskabet sammen med mange andre teknologi-firmaer ellers har haft stor succes med på tablet- og smartphone-området.

Samsung anvender ligeledes Tizen som styresystem i blandt andet selskabets nye smartwatch, Gear S, samt i enkelte smartphone-modeller.

Samsung lancerede sin første smartphone med Tizen i sommer.

Det kan du læse mere om her: Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon.

Selv Samsung er stor og mægtig, har analytikere tidligere udtrykt skepsis over for Tizens muligheder i et marked, der i dag er domineret af Android og iOS.

Det kan du læse mere om her: Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid.

Et spirende marked

Når det gælder fjernsyn og det spirende marked for de avancerede fjernsyn, står der imidlertid Tizen over det hele i de kommende år for Samsung.

Beslutningen om den entydige satsning på dette produktområde understreger, at Samsung ønsker at frigøre sig fra sin i dag dybe afhængighed af Google og Android.

Selskabet ønsker at se, om vingerne kan bære for Tizen, der i dag har en nærmest umærkelig markedsandel på markedet for styresystemer.

Første smart tv baseret på Tizen bliver et fjernsyn med navnet JS9500 med en 88"-skærm.

Ifølge selskabet får man 'better connectivity' med Tizen i fjernsynene, ligesom styresystemet giver udviklerne en 'mere robust platform, som det er nemmere at skabe nye applikationer på,' som det hedder.

Ligeledes vil forbrugerne kunne få adgang til en bredere vifte af indhold særligt udviklet til smart tv'ene, lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere