Artikel top billede

Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem

Mægtige Samsung skrotter Android til alle sine fremtidige avancerede fjernsyn. I stedet satser Samsung på et andet styresystem. Det er der en særlig grund til.

Teknologi-giganten Samsung satser fuldt ud på selskabets eget open source-baserede styresystem, Tizen, når det gælder kommende avancerede fjernsyn, de såkaldte smart tv'er.

Dermed vender Samsung ryggen til Googles Android, som selskabet sammen med mange andre teknologi-firmaer ellers har haft stor succes med på tablet- og smartphone-området.

Samsung anvender ligeledes Tizen som styresystem i blandt andet selskabets nye smartwatch, Gear S, samt i enkelte smartphone-modeller.

Samsung lancerede sin første smartphone med Tizen i sommer.

Det kan du læse mere om her: Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon.

Selv Samsung er stor og mægtig, har analytikere tidligere udtrykt skepsis over for Tizens muligheder i et marked, der i dag er domineret af Android og iOS.

Det kan du læse mere om her: Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid.

Et spirende marked

Når det gælder fjernsyn og det spirende marked for de avancerede fjernsyn, står der imidlertid Tizen over det hele i de kommende år for Samsung.

Beslutningen om den entydige satsning på dette produktområde understreger, at Samsung ønsker at frigøre sig fra sin i dag dybe afhængighed af Google og Android.

Selskabet ønsker at se, om vingerne kan bære for Tizen, der i dag har en nærmest umærkelig markedsandel på markedet for styresystemer.

Første smart tv baseret på Tizen bliver et fjernsyn med navnet JS9500 med en 88"-skærm.

Ifølge selskabet får man 'better connectivity' med Tizen i fjernsynene, ligesom styresystemet giver udviklerne en 'mere robust platform, som det er nemmere at skabe nye applikationer på,' som det hedder.

Ligeledes vil forbrugerne kunne få adgang til en bredere vifte af indhold særligt udviklet til smart tv'ene, lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere