Artikel top billede

Samsung dropper Android på alle fjernsyn - alle fremtidige smart tv'er skal bygges med nyt styresystem

Mægtige Samsung skrotter Android til alle sine fremtidige avancerede fjernsyn. I stedet satser Samsung på et andet styresystem. Det er der en særlig grund til.

Teknologi-giganten Samsung satser fuldt ud på selskabets eget open source-baserede styresystem, Tizen, når det gælder kommende avancerede fjernsyn, de såkaldte smart tv'er.

Dermed vender Samsung ryggen til Googles Android, som selskabet sammen med mange andre teknologi-firmaer ellers har haft stor succes med på tablet- og smartphone-området.

Samsung anvender ligeledes Tizen som styresystem i blandt andet selskabets nye smartwatch, Gear S, samt i enkelte smartphone-modeller.

Samsung lancerede sin første smartphone med Tizen i sommer.

Det kan du læse mere om her: Verdenspremiere: Samsung klar med sin første Tizen-telefon.

Selv Samsung er stor og mægtig, har analytikere tidligere udtrykt skepsis over for Tizens muligheder i et marked, der i dag er domineret af Android og iOS.

Det kan du læse mere om her: Derfor sås der tvivl om Samsung-styresystems fremtid.

Et spirende marked

Når det gælder fjernsyn og det spirende marked for de avancerede fjernsyn, står der imidlertid Tizen over det hele i de kommende år for Samsung.

Beslutningen om den entydige satsning på dette produktområde understreger, at Samsung ønsker at frigøre sig fra sin i dag dybe afhængighed af Google og Android.

Selskabet ønsker at se, om vingerne kan bære for Tizen, der i dag har en nærmest umærkelig markedsandel på markedet for styresystemer.

Første smart tv baseret på Tizen bliver et fjernsyn med navnet JS9500 med en 88"-skærm.

Ifølge selskabet får man 'better connectivity' med Tizen i fjernsynene, ligesom styresystemet giver udviklerne en 'mere robust platform, som det er nemmere at skabe nye applikationer på,' som det hedder.

Ligeledes vil forbrugerne kunne få adgang til en bredere vifte af indhold særligt udviklet til smart tv'ene, lyder det fra selskabet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere