Dump: Youtube.

Kodak er tilbage efter gigantisk nedtur - med en mobiltelefon

Fotolegenden Kodak har været helt nede og skrabe bunden og på randen af konkurs. Nu forsøger firmaet at genvinde fortidens storhed ved at sætte sit navn på mobiltelefoner.

Den tidligere fotokæmpe, der var på vej i glemmebogen, har nu kastet sig over mobiltelefoner.

Det amerikanske firma Eastman Kodak Company, der nok er bedre kendt som bare Kodak, har virkelig haft problemer med overgangen fra analog foto til den digitale nutid.

Før det digitale kamera blev allemandseje og 35 millimeter film var hot, havde Kodak en dominerende position som en af verdens største producenter af fotografisk film.

Firmaet stod også bag det legendariske kamera Kodak Brownie, og fik med det æren for at gøre fotografering til en folkesport.

Fotosiden photographymonthly.com har ligefrem kåret kameraet, der blev lanceret i 1900 til en pris på en dollar, til det bedste kamera i historien.

Modellen blev solgt helt frem til 1967.

Med det, der tidligere var et 'Kodak-moment' er blevet til en 'Insta-moment', og det hæderkronede firma har slet ikke formået at hænge med i det digitale sving.

Efter en lang deroute med synkende aktiekurser, var Kodak på randen af konkurs i 2012.

Samme år blev 4.000 ansatte fyret - efter at have afskediget næsten 50.000 siden 2003. Der blev solgt patenter for knap tre milliarder kroner og samtidig optaget et milliard-lån, for at holde konkursen fra døren.

Læs også: Kodak sælger alle patenter: It-giganter står på spring

Kodak har med andre ord været et skoleeksempel på, hvad man ikke skal gøre i forbindelse med at omlægge fra analog til digital.

Hvad det ville ende med har været lidt usikker, men nu kommer firmaet altså med deres næste skud på produktstammen.

Kodak vil producere mobiltelefoner. "Pensionistkamera"
Fotointeresserede, der har forventninger om en telefon, som i praksis vil være mere i retning af et kompakt kamera, behøver dog ikke slikke sig om munden. For det er ikke blevet resultatet.

Kodak har samarbejdet med Bullit Group, der blandt andet producerer de robuste Caterpillar-telefoner, og resultatet er blevet Kodak IM5.

En helt standard-telefon med et tydeligt fokus på, at den skal være nem at anvende.

"Fjernbetjeningssoftware giver mulighed for, at venner og familie kan hjælpe, hvis det er nødvendigt," skriver PR Newswire i en pressemeddelelse om telefonen.

Dermed havner telefonen hurtigt i den kategori af telefoner, som børn og børnebørn køber til familiens ældre medlemmer for at hægte dem på den teknologiske udvikling.

Men er IM5 en "pensionisttelefon", der ser langt bedre ud, end hvad dette segment normalt kan byde på.

Den kan uden problemer lægges ved siden af en iPhone eller en Samsung Galaxy uden at give mindreværdsproblemer.
Standard hardware
Hardware-delen placerer sig cirka midt i feltet.

Den bliver udrustet med en ottekerners 1,7 GHz-processor (angivelig MT6592 fra MediaTek), Android 4.4 men med mulighed for opgradering til 5.0, en gigabyte ram og otte gigabyte lagerplads.

Skærmen er på fem tommer, 720p HD.

Kameraet, som jo er Kodaks udgangspunkt, bliver et standard 13 megapixel-kamera på forsiden og med fem megapixel rettet mod brugeren.

Pressemeddelelsen fortæller ikke noget om chip eller optik, så det er nok tale om standard-udstyr igen.

De første kig på kameraet fra CES-messen, der netop er løbet af stablen i Las Vegas, giver indtryk af et meget brugervenligt kamera.

Software-delen til behandling af billeder skulle dog være i topklasse og telefonen er forsynet med LED-flash.

Samlet set ligner det dog en standard-mobil med en enkel brugergrænseflade.

Men de, der havde håbet på et kamera med indbygget telefon fremfor en telefon med indbygget kamera, bliver altså skuffede.

Telefonen kommer til Europa i marts. Prisen er offentliggjort til 249 dollar, og den kommer i sort og hvid.

Læs også:
Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Forskere slår fast: Du får abstinenser uden din smartphone

Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.