Artikel top billede

Dump: Youtube.

Kodak er tilbage efter gigantisk nedtur - med en mobiltelefon

Fotolegenden Kodak har været helt nede og skrabe bunden og på randen af konkurs. Nu forsøger firmaet at genvinde fortidens storhed ved at sætte sit navn på mobiltelefoner.

Den tidligere fotokæmpe, der var på vej i glemmebogen, har nu kastet sig over mobiltelefoner.

Det amerikanske firma Eastman Kodak Company, der nok er bedre kendt som bare Kodak, har virkelig haft problemer med overgangen fra analog foto til den digitale nutid.

Før det digitale kamera blev allemandseje og 35 millimeter film var hot, havde Kodak en dominerende position som en af verdens største producenter af fotografisk film.

Firmaet stod også bag det legendariske kamera Kodak Brownie, og fik med det æren for at gøre fotografering til en folkesport.

Fotosiden photographymonthly.com har ligefrem kåret kameraet, der blev lanceret i 1900 til en pris på en dollar, til det bedste kamera i historien.

Modellen blev solgt helt frem til 1967.

Med det, der tidligere var et 'Kodak-moment' er blevet til en 'Insta-moment', og det hæderkronede firma har slet ikke formået at hænge med i det digitale sving.

Efter en lang deroute med synkende aktiekurser, var Kodak på randen af konkurs i 2012.

Samme år blev 4.000 ansatte fyret - efter at have afskediget næsten 50.000 siden 2003. Der blev solgt patenter for knap tre milliarder kroner og samtidig optaget et milliard-lån, for at holde konkursen fra døren.

Læs også: Kodak sælger alle patenter: It-giganter står på spring

Kodak har med andre ord været et skoleeksempel på, hvad man ikke skal gøre i forbindelse med at omlægge fra analog til digital.

Hvad det ville ende med har været lidt usikker, men nu kommer firmaet altså med deres næste skud på produktstammen.

Kodak vil producere mobiltelefoner.

"Pensionistkamera"

Fotointeresserede, der har forventninger om en telefon, som i praksis vil være mere i retning af et kompakt kamera, behøver dog ikke slikke sig om munden. For det er ikke blevet resultatet.

Kodak har samarbejdet med Bullit Group, der blandt andet producerer de robuste Caterpillar-telefoner, og resultatet er blevet Kodak IM5.

En helt standard-telefon med et tydeligt fokus på, at den skal være nem at anvende.

"Fjernbetjeningssoftware giver mulighed for, at venner og familie kan hjælpe, hvis det er nødvendigt," skriver PR Newswire i en pressemeddelelse om telefonen.

Dermed havner telefonen hurtigt i den kategori af telefoner, som børn og børnebørn køber til familiens ældre medlemmer for at hægte dem på den teknologiske udvikling.

Men er IM5 en "pensionisttelefon", der ser langt bedre ud, end hvad dette segment normalt kan byde på.

Den kan uden problemer lægges ved siden af en iPhone eller en Samsung Galaxy uden at give mindreværdsproblemer.

Standard hardwareHardware-delen placerer sig cirka midt i feltet.

Den bliver udrustet med en ottekerners 1,7 GHz-processor (angivelig MT6592 fra MediaTek), Android 4.4 men med mulighed for opgradering til 5.0, en gigabyte ram og otte gigabyte lagerplads.

Skærmen er på fem tommer, 720p HD.

Kameraet, som jo er Kodaks udgangspunkt, bliver et standard 13 megapixel-kamera på forsiden og med fem megapixel rettet mod brugeren.

Pressemeddelelsen fortæller ikke noget om chip eller optik, så det er nok tale om standard-udstyr igen.

De første kig på kameraet fra CES-messen, der netop er løbet af stablen i Las Vegas, giver indtryk af et meget brugervenligt kamera.

Software-delen til behandling af billeder skulle dog være i topklasse og telefonen er forsynet med LED-flash.

Samlet set ligner det dog en standard-mobil med en enkel brugergrænseflade.

Men de, der havde håbet på et kamera med indbygget telefon fremfor en telefon med indbygget kamera, bliver altså skuffede.

Telefonen kommer til Europa i marts. Prisen er offentliggjort til 249 dollar, og den kommer i sort og hvid.

Læs også:
Samsung kan være ved at købe BlackBerry

Forskere slår fast: Du får abstinenser uden din smartphone

Har du hørt om denne smartphone-producent? Værdi er firedoblet på to år - er nu 272 milliarder kroner værd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere