Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Forskere slår fast: Du får abstinenser uden din smartphone

Synes du også, at det ubehageligt, når du har glemt din telefon? Du er ikke den eneste.

Der er måske noget om det, når folk taler om, at de er afhængige af deres smartphones.

En ny forskningsundersøgelse fra University of Missouri viser i hvert fald, at smartphone-brugere får, hvad vi med lidt god vilje kan kalde for "smartphone-abstinenser", når de adskilles fra deres højtelskede dims. 

Ifølge undersøgelsen kan adskillelse fra telefonen have alvorlig indvirkning på en smartphone-brugers psyke. 

Bliver dårligere til problemløsning

Forsøgspersonerne i undersøgelsen udviste mere uro, fik højere puls og blodtryk og var signifikant dårligere til problemløsning, når de fik frataget deres telefoner.

Ifølge forskerne er det tegn på, at smartphonen er i stand til at blive en forlængelse af "os selv". Det betyder, at vi med forskernes ord "kan ende i en negativ psykologisk tilstand", når telefonen befinder sig langt væk fra os.

Forskerne anbefaler derfor, at vi har vores telefoner med os, når vi skal udføre prøver, deltage i møde eller løse vigtige arbejdsopgaver. Ellers løber vi ifølge forskerne risikoen for, at opgaven får et uønsket resultat.

Troede de skulle teste blodtryksmåler

Undersøgelsen fra University of Missouri baserer sig på et forsøg, der er udført på i alt 40 forsøgspersoner, der alle var iPhone-brugere.

Deltagerne i undersøgelsen fik at vide, at de skulle teste en ny trådløs blodtryksmåler og blev herefter parkeret foran en computer i en kontorbås, hvor de blev sat til at gennemføre en række problemløsnings-opgaver. 

Først skulle de udføre opgaverne med deres iPhone inden for rækkevidde, og bagefter blev telefonen fjernet med en forklaring om, at bluetooth-forbindelsen forstyrrede målingerne.

Undgå forstyrrelser fra telefonen

Selvom undersøgelsen viser, at vi bliver dårligere til at udføre en række arbejdsopgaver, når vi ikke har vores smartphones i nærheden, så kan en del læsere sikkert også nikke genkende til, at telefonen i sig selv kan udgøre en distraktion.

Derfor har Computerworld samlet en liste med fire god råd til, hvordan du slipper for forstyrrelser fra din telefon.

Den kan du læse her: 

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Læs også:
Hallo dovne: Her er fem tip til at arbejde mere effektivt

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet
IT-JOB

Orifarm

BI Specialist

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

IT-projektleder i en agil verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere