Artikel top billede

Forskere slår fast: Du får abstinenser uden din smartphone

Synes du også, at det ubehageligt, når du har glemt din telefon? Du er ikke den eneste.

Der er måske noget om det, når folk taler om, at de er afhængige af deres smartphones.

En ny forskningsundersøgelse fra University of Missouri viser i hvert fald, at smartphone-brugere får, hvad vi med lidt god vilje kan kalde for "smartphone-abstinenser", når de adskilles fra deres højtelskede dims. 

Ifølge undersøgelsen kan adskillelse fra telefonen have alvorlig indvirkning på en smartphone-brugers psyke. 

Bliver dårligere til problemløsning

Forsøgspersonerne i undersøgelsen udviste mere uro, fik højere puls og blodtryk og var signifikant dårligere til problemløsning, når de fik frataget deres telefoner.

Ifølge forskerne er det tegn på, at smartphonen er i stand til at blive en forlængelse af "os selv". Det betyder, at vi med forskernes ord "kan ende i en negativ psykologisk tilstand", når telefonen befinder sig langt væk fra os.

Forskerne anbefaler derfor, at vi har vores telefoner med os, når vi skal udføre prøver, deltage i møde eller løse vigtige arbejdsopgaver. Ellers løber vi ifølge forskerne risikoen for, at opgaven får et uønsket resultat.

Troede de skulle teste blodtryksmåler

Undersøgelsen fra University of Missouri baserer sig på et forsøg, der er udført på i alt 40 forsøgspersoner, der alle var iPhone-brugere.

Deltagerne i undersøgelsen fik at vide, at de skulle teste en ny trådløs blodtryksmåler og blev herefter parkeret foran en computer i en kontorbås, hvor de blev sat til at gennemføre en række problemløsnings-opgaver. 

Først skulle de udføre opgaverne med deres iPhone inden for rækkevidde, og bagefter blev telefonen fjernet med en forklaring om, at bluetooth-forbindelsen forstyrrede målingerne.

Undgå forstyrrelser fra telefonen

Selvom undersøgelsen viser, at vi bliver dårligere til at udføre en række arbejdsopgaver, når vi ikke har vores smartphones i nærheden, så kan en del læsere sikkert også nikke genkende til, at telefonen i sig selv kan udgøre en distraktion.

Derfor har Computerworld samlet en liste med fire god råd til, hvordan du slipper for forstyrrelser fra din telefon.

Den kan du læse her: 

Fire gode råd: Slip for forstyrrelser på din telefon

Læs også:
Hallo dovne: Her er fem tip til at arbejde mere effektivt

Hjerne-Madsen: Derfor skal du høre Spotify på arbejdet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere