Artikel top billede

Stadig vildt populære: Windows 7 og Windows XP vil bare ikke dø

Der er absolut ingen tegn på Windows 7 og Windows XP's snarlige død, selv om de to systemer efterhånden er et par gamle tudser. Se her, hvor stor markedsandele de (stadig) har.

På trods af deres fremskredne alder, holder de to Microsoft-styresystemer, Windows 7 og Windows XP, fortsat godt fat i brugerne, der nægter at lade de to systemer pensionere.

I januar kørte næsten 75 procent af verdens bærbare og desktop-computere på et af de to gamle systemer, viser nye tal for NetApplications, der måler på trafikken på et meget stort antal websites verden over.

Således kørte Windows 7 i januar på 55,92 procent af verdens computere, hvilket gør Windows 7 til det mest udbredte styresystem i verden.

Samtidig er Windows XP's markedsandel endda steget næsten fem procent-point siden november til næsten 19 procent i januar.

Microsoft pensionerede ellers XP endegyldigt i april i fjor efter flere forlængelser, da selskabet udsendte den definitivt sidste sikkerhedsopdatering til systemet.

Det kan du læse mere om her: Ni grunde til at sige nej: Derfor klamrer XP-brugerne sig til XP

Selskabet vil fortsat udsende sikkerhedsopdateringer til Windows 7 i et stykke tid. At systemet er ved at blive gammelt, understreges dog af, at Microsoft fornylig lukkede for den generelle support af Windows 7.

Det kan du læse mere om her: Windows 7 på vej på pension - Microsoft lukker for support

Windows 8 under pres

Værre ser det ud for Windows 8 og Windows 8.1, hvis markedsandele er faldet siden november.

Windows 8.1 havde dengang en markedsandel på 12,1 procent. Den er nu faldet til 10,04 procent, men er dog steget en smule siden december.

Windows 8 fortsætter med at falde støt, hvilket imidlertid blot kan være et tegn på, at brugerne fortsat opgraderer til Windows 8.1.

Den samlede markedsandel for Windows 8 og Windows 8.1 er fra foråret 2014 steget fra 11,30 procent til nu 13,83 procent.

Undervejs har markedsandelen dog haft et 'hop' til 18,66 procent i november, som du kan læse om her.

Generelt har Windows 8 gennem hele sit liv haft svært ved at leve op til forventningerne.

Det kan du læse mere om her: Dystre tal for Microsoft 22 måneder efter lancering: Windows 8 halter efter udskældte Vista

Gratis Windows 10

Den massive udbredelse af Windows 7 er efter alt at dømme en af de væsentlige grunde til, at Microsoft har valgt at forære fuld opgradering til det kommende Windows 10 til alle Windows 7-brugere i det første år efter lanceringen til sommer.

Microsoft er nemlig ved at skifte forretningsmodel, som underbygges af Windows 10. Selskabet har derfor brug for volumen i en fart.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Den fulde historie om Windows 10: Microsofts fremtid er på spil

Læs også:

Microsoft indtjening falder: Windows er hårdt ramt

Den store barriere for Microsoft: Hvordan får man folk til at droppe Windows 7 til fordel for Windows 10?

Her er den vigtigste melding fra Microsoft onsdag aften: Disse fire ord kan få store konsekvenser

Prøvekørt: Fem fede ting i den nyeste Windows 10-udgave

Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere