Artikel top billede

Nye tal afslører: Nu tordner Windows 8 og 8.1 frem

Udbredelsen af Windows 8-versionerne fra Microsoft buldrer frem. Er der et vendepunkt i udsigt for software-giganten?

Udbredelsen af Windows 8 og 8.1 er gået kraftigt op i oktober samtidig med, at den pensionsramte XP-udgave er på vej ned.

Det er statistik fra selskabet Net Applications, der danner grundlag for observationen.

Net Applications viser, at den samlede udbredelse af Windows 8 og Windows 8.1 var 16,8 procent i oktober. Det er et spring op på hele 4,5 procentpoint i forhold til måneden før.

Det er den største fremgang på en enkelt måned i produktets to-årige historie.

De to systemer udgjorde 18,4 procent af alle computere, der kører Windows, hvilket isoleret set er en stigning på fem procentpoint i forhold til september.

Grunden til at der er forskel på tallene for alle computere og alle computere, der kører Windows, er naturligvis, at Microsoft 'kun' findes på 91,5 procent på alle verdens personlige maskiner.

Endelig er XP på vej ud

Samtidig med at Net Applications registrerer en solid fremgang for Windows 8-udgaverne, har selskabet også observeret en kraftig tilbagegang for XP, der blev pillet af supportlisten i april i år.

Udbredelsen af XP er faldet med 6,7 procentpoint i oktober, men styresystemet befinder sig stadig på 17,2 procent af alle harddiske samlet set og på 18,8 procent af alle Windows-maskinerne.

Det pensionerede system er altså stadig populært, men udbredelsen er den laveste i et årti.

Det skriver Infoworld.

Windows 7 er stadig det styresystem fra kodefabrikken i Redmond, der nyder størst popularitet. 53 procent af alle maskiner og 58 procent af alle Windows-maskiner er forsynet med denne udgave.

Et vendepunkt?

Det er måske lidt ironisk, at Windows 8 og 8.1 først oplever et vendepunkt på et tidspunkt, hvor der ikke er mange måneder til, at Microsoft lancerer efterfølgeren.

Den forventede lanceringsdato for Windows 10 er i midten af 2015.

Men hvis oktober-tendensen holder i de kommende måneder, må det betegnes som tidspunktet, hvor vendepunktET for Windows 8/8.1 kom.

Samtidig ser det ud til, at XP endelig er på vej ud af brugernes bevidsthed, efter Microsoft selv har begravet produktet for mange måneder siden.

Danmark er godt på vej med 8

Ser man alene på de danske tal fra FDIM, så er Danmark godt på vej i samme retning som internationalt.

I oktober 2013 var Windows 7-andelen på næsten 37 procent.

I oktober i år er andelen cirka 31 procent, mens Windows 8 og Windows 8.1 i øjeblikket ligger på 11 procent.

Windows 7-andelen vil nok falde betydeligt i forbindelse med, at Microsoft har lukket for 7'er-licenserne til private.

Den historie kan du læse her: Farvel og tak: Microsoft stopper salget af Windows 7 til private

For et år siden lå XP på 5,5 procent af de danske harddiske.

Det tal er faldet til 1,75 procent i oktober 2014.

Læs også:

Windows 8.1 på vej ud i virksomhederne - men ikke som du tror

Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Guide: Få professionel sikkerhed i Windows 7

Guide:Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere