Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Nye tal afslører: Nu tordner Windows 8 og 8.1 frem

Udbredelsen af Windows 8-versionerne fra Microsoft buldrer frem. Er der et vendepunkt i udsigt for software-giganten?

Udbredelsen af Windows 8 og 8.1 er gået kraftigt op i oktober samtidig med, at den pensionsramte XP-udgave er på vej ned.

Det er statistik fra selskabet Net Applications, der danner grundlag for observationen.

Net Applications viser, at den samlede udbredelse af Windows 8 og Windows 8.1 var 16,8 procent i oktober. Det er et spring op på hele 4,5 procentpoint i forhold til måneden før.

Det er den største fremgang på en enkelt måned i produktets to-årige historie.

De to systemer udgjorde 18,4 procent af alle computere, der kører Windows, hvilket isoleret set er en stigning på fem procentpoint i forhold til september.

Grunden til at der er forskel på tallene for alle computere og alle computere, der kører Windows, er naturligvis, at Microsoft 'kun' findes på 91,5 procent på alle verdens personlige maskiner.

Endelig er XP på vej ud

Samtidig med at Net Applications registrerer en solid fremgang for Windows 8-udgaverne, har selskabet også observeret en kraftig tilbagegang for XP, der blev pillet af supportlisten i april i år.

Udbredelsen af XP er faldet med 6,7 procentpoint i oktober, men styresystemet befinder sig stadig på 17,2 procent af alle harddiske samlet set og på 18,8 procent af alle Windows-maskinerne.

Det pensionerede system er altså stadig populært, men udbredelsen er den laveste i et årti.

Det skriver Infoworld.

Windows 7 er stadig det styresystem fra kodefabrikken i Redmond, der nyder størst popularitet. 53 procent af alle maskiner og 58 procent af alle Windows-maskiner er forsynet med denne udgave.

Et vendepunkt?

Det er måske lidt ironisk, at Windows 8 og 8.1 først oplever et vendepunkt på et tidspunkt, hvor der ikke er mange måneder til, at Microsoft lancerer efterfølgeren.

Den forventede lanceringsdato for Windows 10 er i midten af 2015.

Men hvis oktober-tendensen holder i de kommende måneder, må det betegnes som tidspunktet, hvor vendepunktET for Windows 8/8.1 kom.

Samtidig ser det ud til, at XP endelig er på vej ud af brugernes bevidsthed, efter Microsoft selv har begravet produktet for mange måneder siden.

Danmark er godt på vej med 8

Ser man alene på de danske tal fra FDIM, så er Danmark godt på vej i samme retning som internationalt.

I oktober 2013 var Windows 7-andelen på næsten 37 procent.

I oktober i år er andelen cirka 31 procent, mens Windows 8 og Windows 8.1 i øjeblikket ligger på 11 procent.

Windows 7-andelen vil nok falde betydeligt i forbindelse med, at Microsoft har lukket for 7'er-licenserne til private.

Den historie kan du læse her: Farvel og tak: Microsoft stopper salget af Windows 7 til private

For et år siden lå XP på 5,5 procent af de danske harddiske.

Det tal er faldet til 1,75 procent i oktober 2014.

Læs også:

Windows 8.1 på vej ud i virksomhederne - men ikke som du tror

Dansk top-CIO: Derfor satser vi på Windows 8.1

Guide: Få professionel sikkerhed i Windows 7

Guide:Sådan får du Windows 8 til at ligne Windows 7
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.