Artikel top billede

Dystre tal for Microsoft 22 måneder efter lancering: Windows 8 halter efter udskældte Vista

Verdens pc-brugere var langt mere ivrige efter at tage det ellers slemt udskældte Windows Vista til sig end stor-satsningen Windows 8. Her får du en temperatur-måling.

Microsoft tror stadig på Windows 8 (og hvad skulle selskabet også ellers), men det er stadig et åbent spørgsmål, om Windows 8 nogensinde kan blive til det, som Microsoft håber på.

Hvis vi tager et kig på udviklingen i markedsandele for Windows 8 siden lanceringen for 22 måneder siden, kan vi dog se, at der er positive tegn for Microsoft, efter at Windows 8's markedsandel er faldet hen over sommeren.

Det ændrede sig i august, da markedsandelen igen er begyndt at stige for første gang siden maj.

Tankevækkende er det dog, at udviklingen for Windows 8 fortsat humper efter udviklingen for det udskældte Windows Vista, der blev lanceret for seks år siden, på samme tidspunkt efter lanceringen.

Som man kan se på nedenstående illustration, der baserer sig på nye målinger fra analysehuset Net Applications, hænger Windows 8 - inklusive Windows 8.1 - fortsat efter Windows Vista.

Ifølge august-målingen fra Net Applications har Windows 8 (inklusive Windows 8.1) en global markedsandel på 13,4 procent af alle verdens desktop- og notebook-computer.

Til sammenligning havde Vista opnået en markedsandel på 14,3 procent 22 måneder efter lanceringen.

Ser vi på andelen af samtlige Windows-baserede computere i verden, kører der lige nu Windows 8 på 14,6 procent.

Windows 7 er fortsat det mest udbredte Microsoft-styresystem med en andel på 51,2 procent, mens det pensionerede Windows XP fortsat kører på 23,9 procent af alle verdens pc'er.

Mange it-chefer har i årevis været skeptiske over for Windows 8 og den markante opdatering med Windows 8.1 - ikke mindst på grund af kakkel-opbygningen af skrivebordet.

Det har angiveligt fået en del til i stedet at investere i Windows 7 fremfor Windows 8, der i kraft af ikke mindst sit anderledes design er en større mundfuld for mange at sluge.

Du kan læse om nogle af overvejelser i danske Saxo Bank, hvor CIO Mikael Munck netop har fortalt Computerworld om sine Windows-planer: Saxo Bank udskød migrering fra Windows 7 til 8 - men nu står den på Windows 8.1

Microsoft er allerede langt i udviklingen af afløseren til Windows 8, som har arbejdstitlen Threshold.

Første beta-version er på trapperne. Det kan du læse mere om her: Microsoft-ekspert: Du kan få første kig på Windows 9 til september.

Threshold ventes lanceret til foråret, og det ventes, at Microsoft her vil dreje designet mere tilbage mod det traditionelle desktop-skrivebords-design, når det gælder pc-udgaverne.

Microsoft er samtidig i fuld gang med at indarbejde et helt nyt fokus væk fra selskabets traditionelle omdrejningspunkt, Windows.

Det kan du læse mere om her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Læs også:

Microsofts innovative ideer: Her er Windows' fremtid

Styresystemernes tid er ved at være omme

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

[b]Saxo Bank udskød migrering fra Windows 7 til 8 - men nu står den på Windows 8.1[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere