Er Google ved at købe Uber? Derfor vil et opkøb give god mening

ComputerViews: Et parløb ville give rigtig god mening for begge firmaer. Se hvorfor her.

ComputerViews: Det kan virke som et umage makkerpar, men meget peger i retning af, at Google og Uber for tiden kan være gang med at drøfte en mulig fremtid sammen.

Uber er buldret frem med rekordfart siden grundlæggelsen med sit koncept, hvor private bil-ejere via Uber-app'en kan tilbyde ture til betalende kunder.

Selskabet har været yderst aggressivt og offensivt i sin fremfærd og har i højt tempo lagt sig ud med både myndigheder og den etablerede taxa-industri i en lang række lande.

Ikke overraskende føler mange taxa-vognmænd sig truede på livet af Uber-konceptet.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Giver god mening
Google har på den anden side i årevis været i gang med at udvikle smarte løsninger inden for førerløse biler og distributions-tjenester med flyvende droner under selskabets Google X-laboratorium, som du kan læse mere om her: Google X - hvor verdens vildeste ideer bliver til virkelighed

Også Uber kigger angiveligt i denne retning. Selskabet har i hvert fald for få dage siden præsenteret dets planer om et 'Uber Advanced Technologies Center.'

Dette udviklingscenter skal fokusere på langsigtet udvikling af nye tjenester og services inden for kort-lægning, bil-sikkerhed og automatiserings-teknologier - altså flere af de områder, som Google i forvejen arbejder på at udvikle, blandt andet med selskabets selvkørende bil.

Det kan du læse mere om her: De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

Uber begyndte i sidste måned at teste en pakke-tjeneste i Hong Kong, mens det tidligere har testet fastfood-udbringning i Los Angeles og allerede har pakke-tjenesten UberRush oppe at køre i New York.

Google har på samme måde pakke-tjenesten Shopping Express oppe at køre i en række amerikanske byer, hvor selskabet tilbyder at levere varer samme dag, som de er købt, ligesom selskabet er langt med at teste drone-levering via det såkaldte Project Wing-projekt.

Læs her: Her er Googles nye post-drone - skal flyve pakker lige til din dør

Har investeret masser af penge
Google har allerede investeret mere end halvanden milliard kroner i Uber, så selskaberne kender hinanden og forstår hinanden.

For de to selskaber gælder det, at Google har pengene og massiv viden om brugerne, hvad de køber, og hvad deres vaner er hvorhenne.

Samtidig ligger Uber Uber allerede i dag inde med en stor mængde praktisk erfaring om transport-industrien og om, hvordan man udruller praktisk orienterede sociale services ud på rekordtid.

Hertil kommer, at begge selskaber ligger en ære i ikke at være låst fast af dogmer og regler for, hvordan bestemte industrier skal formes.

Helt ny transport-industri under udformning
Begge selskabernes eksperimenter bygger på samme målsætning på transport-området: Nemlig at udvikle en helt ny form for transport-logik med anvendelse af nye tanke-sæt, nye teknologier og nye ideer.

De tæller både anvendelse af private borgere, selvkørende biler, automatiske droner og lignende, der alt sammen står i modsætning til den måde, hvorpå den etablerede transport-industri fungerer på.

Uber er under sin offensive fremfærd mange steder imidlertid løbet ind i så hård modstand, at selskabet kan have brug for at tænke i partnerskaber og nye veje for at nå sit ret ambitiøse mål om at være med i udformningen af fremtidens transportformer.

Google har desuden den kæmpefordel som partner, at selskabets millioner af brugere har givet Google lov til at tilbyde dem forskellige tjenester.

Hvad så med prisen?

Uber er vurderet til at være enorme 250 milliarder kroner værd, hvilket er en anseelig sum penge selv for Google, og der skal ligge en klar ide og en klar værdiskabelse i et opkøb for Google, hvis selskabet skal være interesseret.

Læs også: Kæmpe kapital-indsprøjtning: Pludselig er Uber gigantiske 248 milliarder kroner værd

I dag ved Google meget om dit digitale liv efter år med enorme mængder indsamlet data via søgninger, medier, kommunikation, underholdning og andet, ligesom selskabet via gigant-opkøbet af Nest i fjor vil komme til at lære mere om dine fysiske vaner.

Det kan du læse mere om her: Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Uber kan blive vejen for Google til at lære dine transportvaner at kende - et område, der i dag stadig er meget analogt. Det er en viden, der i høj grad kan anvendes kommercielt, hvis man som selskab formår at forene det med data om folks digitale liv.

For Google ligner det en no brainer. Det gør det også for Uber.

Hvad tror du? Giv din mening til kende i debatfeltet herunder.


Læs også:

Derfor vil Uber vende op og ned på det hele - og ingen kan gøre noget

Derfor vil Google betale milliarder for lille termostat-firma

Uber er lanceret i Danmark: Men virksomheden er tynget af tre møgsager

Kæmpe kapital-indsprøjtning: Pludselig er Uber gigantiske 248 milliarder kroner værd

Kontroversiel privat-taxa-tjeneste frigiver kode: Nu kan du indbygge Uber overalt og i alt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.