Artikel top billede

Foto: Mercedes-Benz.

Nu får de selvkørende biler deres helt egen motorvej

En af de helt store motorvejsstrækninger i Tyskland får nu et spor til selvkørende biler. Måske møder du de førerløse køretøjer på din næste bilferie.

Fra at være et futuristisk projekt langt ude i fremtiden er den selvkørende bil nu rykket helt tæt på at blive en realitet på vejene.

Google har arbejdet med at gøre automatiske køretøjer avancerede nok til at begå sig i bytrafikken.

Men producenterne i den europæiske bil-gigant Tyskland er også for alvor begyndt at udvikle teknologien, blandt andet i form af en selvkørende lastbil, der er fremstillet af den tyske bilfabrikant Daimler AG.

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung kan nu berette, at tyskerne gør alvor af automatiseringsprojektet og optrapper satsningen på de selvkørende biler betragteligt.

Det vil blandt andet udmønte sig i en motorvejsstrækning, der bliver dedikeret til test af de førerløse køretøjer.

Oplysningerne kommer fra den tyske transportminister Alexander Dobrindt, der er blevet interviewet til avisen.

Her kommer den digitale motorvej

Ifølge ministeren bliver det den såkaldte A9 motorvejs-strækning, der nu får sit eget område for de selvkørende biler.

A9 strækker sig fra hovedstaden Berlin til München i den sydlige del af landet.

Det bliver dog kun den del af vejen, der befinder sig i den sydlige del af delstaten Bayern, som skal anvendes til test.

Tyskerne har meget nærliggende døbt projektet Digital Highway, og det omfatter større planer end blot test af biler.

Planen er at bygge en højteknologisk vej, der også skal understøtte dels kommunikation mellem bilerne på vejen og dels kommunikation mellem bilerne og vejbanen.

De tekniske detaljer er stadig på tegnebordet, men i første omgang vil strækningen blive legeplads for selvkørende biler med en assisterende chauffør, før man tager skridtet fuldt ud og sløjfer føreren.

Projektet starter allerede i år.

Tyskland skal være et selvkørende paradis

Den digitale motorvej er et led i en storstilet satsning på udvikling af selvkørende biler i Tyskland.

Landet har allerede en gigantisk bilindustri og har ingen planer om at lade Google løbe med førstepladsen i konkurrencen om pole position.

"Den tyske bilindustri skal være verdens førende inden for digitale biler. De tyske producenter skal ikke være afhængige af selskaber som Google," siger transportministeren til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bilindustrien samarbejde med forskningsorganisationen Fraunhofer-Gesellschaft om udviklingen af platforme til netværk og teknologi i bilerne.

Der vil nok gå år, før de selvkørende biler er en fast del af trafikken i Tyskland, men både Mercedes-Benz og BMW har projekter i gang.

El-bilen Tesla er også blevet forsynet med en autopilot-funktion.

Læs også:
Selvkørende biler snart lovlige i Nevada

De selvkørende biler rykker mod Danmark

De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere