Artikel top billede

Foto: Mercedes-Benz.

Nu får de selvkørende biler deres helt egen motorvej

En af de helt store motorvejsstrækninger i Tyskland får nu et spor til selvkørende biler. Måske møder du de førerløse køretøjer på din næste bilferie.

Fra at være et futuristisk projekt langt ude i fremtiden er den selvkørende bil nu rykket helt tæt på at blive en realitet på vejene.

Google har arbejdet med at gøre automatiske køretøjer avancerede nok til at begå sig i bytrafikken.

Men producenterne i den europæiske bil-gigant Tyskland er også for alvor begyndt at udvikle teknologien, blandt andet i form af en selvkørende lastbil, der er fremstillet af den tyske bilfabrikant Daimler AG.

Avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung kan nu berette, at tyskerne gør alvor af automatiseringsprojektet og optrapper satsningen på de selvkørende biler betragteligt.

Det vil blandt andet udmønte sig i en motorvejsstrækning, der bliver dedikeret til test af de førerløse køretøjer.

Oplysningerne kommer fra den tyske transportminister Alexander Dobrindt, der er blevet interviewet til avisen.

Her kommer den digitale motorvej

Ifølge ministeren bliver det den såkaldte A9 motorvejs-strækning, der nu får sit eget område for de selvkørende biler.

A9 strækker sig fra hovedstaden Berlin til München i den sydlige del af landet.

Det bliver dog kun den del af vejen, der befinder sig i den sydlige del af delstaten Bayern, som skal anvendes til test.

Tyskerne har meget nærliggende døbt projektet Digital Highway, og det omfatter større planer end blot test af biler.

Planen er at bygge en højteknologisk vej, der også skal understøtte dels kommunikation mellem bilerne på vejen og dels kommunikation mellem bilerne og vejbanen.

De tekniske detaljer er stadig på tegnebordet, men i første omgang vil strækningen blive legeplads for selvkørende biler med en assisterende chauffør, før man tager skridtet fuldt ud og sløjfer føreren.

Projektet starter allerede i år.

Tyskland skal være et selvkørende paradis

Den digitale motorvej er et led i en storstilet satsning på udvikling af selvkørende biler i Tyskland.

Landet har allerede en gigantisk bilindustri og har ingen planer om at lade Google løbe med førstepladsen i konkurrencen om pole position.

"Den tyske bilindustri skal være verdens førende inden for digitale biler. De tyske producenter skal ikke være afhængige af selskaber som Google," siger transportministeren til Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Bilindustrien samarbejde med forskningsorganisationen Fraunhofer-Gesellschaft om udviklingen af platforme til netværk og teknologi i bilerne.

Der vil nok gå år, før de selvkørende biler er en fast del af trafikken i Tyskland, men både Mercedes-Benz og BMW har projekter i gang.

El-bilen Tesla er også blevet forsynet med en autopilot-funktion.

Læs også:
Selvkørende biler snart lovlige i Nevada

De selvkørende biler rykker mod Danmark

De første billeder: Her er Googles selvstyrende bil - uden rat og pedaler

Sådan undgår Googles selvkørende bil dig i trafikken
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere