Artikel top billede

IBM skal levere 28.000 gratis arbejdstimer til dansk region efter kaotisk ERP-projekt

IBM skal levere 28.000 gratis timer til dansk region, der i lang tid har bøvlet med problematisk IBM-system. Nu skal IBM bruge de mange timer til at få styr på problem-systemet.

IBM skal levere 28.000 gratis mandetimer til Region Sjælland som erstatning for et kuldsejlet ERP-system, som IBM leverede i 2013.

Systemet hedder Nasa og er bygget til at håndtere indkøb, lager og logistik for hele regionen, der har et årligt budget på omkring 17 milliarder kroner.

IBM-systemet har imidlertid ikke fungeret efter hensigten.

Bøvlet med systemet har givet regionen en række ekstraomkostninger og har trukket store veksler på både regionens egne folk samt på forskellige underleverandører, der har mærket konsekvenserne af, at ERP-systemet ikke har fungeret ordentligt.

De mange fejl i IBM-systemet har blandt andet ført til, at mange processer har skullet udføres manuelt, ligesom regionen har haft udfordringer med at få betalt dens regninger inden for forfalds-fristerne.

Det har tidligere ført til, at blandt andet benzinkort er blevet spærret, ligesom forskellige leverandører har haft svært ved at få deres penge og angiveligt i en række tilfælde har blokeret for yderligere leverancer.

Et punktum sat

Med de 28.000 ekstra mandetimer, som IBM nu stiller gratis til rådighed, erklærer regionen sig tilfreds.

"Vi har nu sat punktum for et forløb, der har stillet store krav til både vores personale og vores mange leverandører," meddeler regionsformand Jens Stenbæk i en pressemeddelelse.

Han skriver endvidere, at de 28.000 timer efter hans mening udgør en 'passende kompensation.'

De 28.000 timer svarer til godt 16 fuldtidsansatte IBM-folk i et år eller godt otte fuldtidsansatte i to år.

Ifølge regionen skal de 28.000 gratis IBM-timer anvendes til at få gjort Nasa-systemet brugbart over de kommende år, hedder det.

Region Sjælland skriver i pressemeddelelsen, at timerne skal anvendes til at få gjort ERP-systemet så 'anvendeligt, som man kunne have forventet af et nyt it-system.".

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra regionsformand Jens Stenbæk.

IBM: Ingen kommentarer
Hos IBM er man yderst formålt om det problematiske ERP-system.

"Det er sandt, at vi har indgået et forlig med Region Sjælland. Vi har ikke yderligere kommentarer, da vi ikke kommenterer på de ting, som vi foretager os med vores kunder," siger IBM-pressemand Karsten Stokking til Computerworld.

I skal levere 28.000 timer, hvilket tyder på  store problemer. Hvor voldsomt er det?

"Jeg kan kun bekræfte, at vi har indgået en aftale med Region Sjælland, og vi har ikke yderligere kommentarer."

Har IBM andre problematiske ERP-ordrer i farvandet, siden dette system har kunnet gå så galt?

"Jeg har ikke yderligere at tilføje hvad angår Region Sjælland, og vi kommenterer ikke på andre ordrer," siger Karsten Stokking.

IBM har i de seneste år været under stigende pres og har blandt andet haft konstant nedgang i hele 11 kvartaler i træk.

Det kan du læse mere om her: Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur

Selskabet har derfor iværksat en stor refokusering af selskabet, der blandt andet har ført til store nedskæringer i den danske forretning.

IBM Danmark fik i januar ny direktør, efter den mangeårige topchef, Lars Mikkelgaard-Jensen, forlod stillingen.

Det kan du læse mere om her: Ny IBM-boss er et overraskende valg - men sender et klart signal

Læs også:

IBM Danmark fyrer 90 ansatte - især én afdeling ramt: Få overblikket her

IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

Derfor er der ingen vej uden om gigantisk fyringsrunde i IBM

IBM kaster milliarder af kroner ind i stor redningsplan

Konstant tilbagegang i 11 kvartaler: Her satser IBM på ny vækst efter langvarig nedtur
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.