Artikel top billede

Foto: Dan Jensen. (Foto: Dan Jensen)

CSC går i flyverskjul for pressen oven på stor fyringsrunde

CSC har lagt mundkurv på sig selv i forbindelse med en stor fyringsrunde. Vi vil tale med medarbejderne og fagforeningerne først, lyder budskabet fra CSC.

It-selskabet CSC, der har store muskler hos centrale danske it-systemer hos blandt andre Skat, har i dag varslet en stor fyringsrunde i Danmark.

Læs også: Massefyring: CSC fyrer hver tredje medarbejder i Danmark

Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra CSC om baggrunden for, at op mod 400 medarbejdere i Danmark og 100 folk i Sverige og Norge står til at blive prikket på skulderen, som DR kan berette om.

Meldingen fra CSC lyder, at selskabet ikke ønsker at tale med pressen på nuværende tidspunkt.

Vil tale med medarbejderne

Kræfterne og fokus skal i stedet bruges på at tale med medarbejdere og de faglige organisationer, der blandt andre tæller HK og Dansk Magisterforening.

Fra CSC lyder det, at selskabet vil kunne kommentere nærmere på fyringsrunderne om en uge eller to.

I en mail til Computerworld forklarer CSC's danske direktør Jørgen Jakobsen, at selskabet har påbegyndt en større, global arbejdsstyrketransformation.

"Vores globale mål er at optimere vores arbejdsstyrke ved at tilpasse, remixing, omskoling, rekruttering og omstrukturering. Dette vil indebære nye udviklings- og uddannelsesinitiativer, nye talenter ansættes, nye onboarding programmer, nye forfremmelse og vækstmuligheder," lyder det i mailen.

350 stillinger i spil

Årsagen til transformationen ligger i, at CSC kan konkurrere mere effektivt ved at udnytte muligheder i markedet og derved være førende.

Hvad det udsagn helt præcis dækker over, angiver CSC-direktøren ikke.

"Under omstillingsprocessen vil CSC hjælper vores kunder med vores sædvanlige service og løsninger af høj kvalitet," lyder det fra Jørgen Jakobsen.

Han forklarer, at transformationsprocessen kan tage op mod et år, og den vil berøre 350 stillinger i Danmark, Sverige og Norge, hvilket altså er noget færre folk, end DR oprindeligt kunne berette om.

Oprydningen var ellers gjort

At CSC nu melder ud, at 350 skandinaviske medarbejdere står til fyringer med udgangen af maj, er lidt af en bombe.

For efter en del seje år med en flere møgsager omkring strejker og lockout, globalt regnskabsfusk med tråde til Danmark og så lige danmarkshistoriens helt store hackersag, kunne selskabet i efteråret meddele, at virksomheden var ved vejs ende med oprydningen.

Men sådan skulle det altså ikke gå.

Og det sidste kapitel i CSC's kamp om at slå tilbage på blandt andet det danske marked er således langt fra skrevet endnu.

Læs også:

Massefyring: CSC fyrer hver tredje medarbejder i Danmark

Oprydning i CSC Danmark ved vejs ende efter fyringer og krise: Her er det nye CSC

"Jeg har søgt job i et stykke tid og det kan være ret frustrerende"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere