Foto: Morten Nevado.

CSC trods Danmarkshistoriens største hackersag: Vi forventer da flere kunder i fremtiden

Interview: CSC imødeser et øget fokus på sikkerhed i kølvandet på den store hackersag, og derfor forventer selskabet også, at det kan kapre flere danske kunder. Læs her, hvordan CSC ellers ser på sin rolle i Danmark.

At en CSC-mainframe for nyligt blev brækket op i danmarkshistoriens største hackersag, der fik sit foreløbige klimaks i sidste uge, har tilsyneladende ikke afskrækket den amerikanske it-gigant i Danmark.

For CSC forventer ligefrem, at virksomheden vil kapre flere cloud-kunder i de kommende måneder og år.

Det forklarer selskabets teknologidirektør for Norden, Hans Jayatissa, til Computerworld.

"Vi forventer at vækste i Danmark, da flere og flere virksomheder og offentlige myndigheder vil modernisere deres applikationer til at kunne driftes på en standardiseret, virtualiseret infrastruktur, men lovgivning og interne retningslinier vil stadigt kræve at udvalgte applikationer og data forbliver her i landet."

CSC har ellers lige været en af hovedaktørerne i Danmarks største hackersag. Regner I ikke snarere med, at sagen kommer til at koste jer kunder?

"Hackersagen har bevirket, at alle har øget fokus på sikkerhed, og dermed er public cloud-løsninger blevet mindre attraktive. Det forventes således, at private cloud-markedet i Danmark og Norden fortsat vil vokse," lyder det fra Hans Jayatissa.

Dermed taler han lodret imod de forudsigelser, som it-talknusernes fra IDC for nyligt er kommet med angående kraftig vækst på public cloud-markedet

Det optimale er hybrid clouds
CSC's tekniske direktør understreger ellers, at fremtidens vindende cloud-kombination formentlig bliver hybride clouds.

"En virksomhed har sine fortrolige data og kritiske systemer hos en private cloud-leverandør (eller i eget datacenter), mens alt andet placeres hos en public cloud-leverandør," forklarer han.

Hans Jayatissa fortæller, at CSC udover at kunne tilbyde sine private clouds - også kendt som det gode, gamle outsourcings-datacenter - har indgået partnerskaber med public cloud-spillere som Amazon og Microsoft.

"Den optimale løsning er ofte en kombination af private og public cloud," fortsætter CSC's tekniske direktør i Norden.

I den henseende forudsiger Hans Jayatissa, at en stor udfordring for offentlige myndigheder og private virksomheder bliver at modernisere deres applikationer, så de kan flyttes i skyen og udnytte de fordele, der er der.

CSC's udfordringer i Danmark
Hvilke udfordringer har I ellers, når det kommer til at skabe en god datacenter-forretning i Danmark?

"At virksomhederne investerer i cloud orchestration-software, der kan styre, hvad der ligger hvor, og som kan flytte applikationer mellem forskellige kvaliteter af clouds - eksempelvis ved flytte en applikation fra udvikling og test på en public cloud til produktion i en private cloud," siger Hans Jayatissa.

Hvad med høje el-afgifter, der tilsyneladende afskrækker store public cloud-leverandører som Facebook og Google til at lægge centre i Danmark. Kommer den slags ikke også til at blive en stor udfordring for et selskab som CSC, hvis I skal beholde de danske kunder, der vil kigge efter de billigste leverandører - eventuelt også i udlandet?

"Nej, tværtimod. Det er jo netop styrken ved at entrere med CSC. Vi kan hjælpe vore kunder med at lægge workloads, hvor det er mest optimalt ved eksempelvis at orkestrere en hybrid cloud med et mix af private cloud hos CSC og public cloud gennem vore samarbejdspartnere."

Læs også:
Så vildt vokser cloud-computing-markedet i de kommende år

Dansk CSC-sag breder sig til hele verden - når helt til Bangkok

Efter års kæmpe-underskud: Pludselig tjener CSC Danmark igen penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.