Artikel top billede

Foto: Morten Nevado.

CSC trods Danmarkshistoriens største hackersag: Vi forventer da flere kunder i fremtiden

Interview: CSC imødeser et øget fokus på sikkerhed i kølvandet på den store hackersag, og derfor forventer selskabet også, at det kan kapre flere danske kunder. Læs her, hvordan CSC ellers ser på sin rolle i Danmark.

At en CSC-mainframe for nyligt blev brækket op i danmarkshistoriens største hackersag, der fik sit foreløbige klimaks i sidste uge, har tilsyneladende ikke afskrækket den amerikanske it-gigant i Danmark.

For CSC forventer ligefrem, at virksomheden vil kapre flere cloud-kunder i de kommende måneder og år.

Det forklarer selskabets teknologidirektør for Norden, Hans Jayatissa, til Computerworld.

"Vi forventer at vækste i Danmark, da flere og flere virksomheder og offentlige myndigheder vil modernisere deres applikationer til at kunne driftes på en standardiseret, virtualiseret infrastruktur, men lovgivning og interne retningslinier vil stadigt kræve at udvalgte applikationer og data forbliver her i landet."

CSC har ellers lige været en af hovedaktørerne i Danmarks største hackersag. Regner I ikke snarere med, at sagen kommer til at koste jer kunder?

"Hackersagen har bevirket, at alle har øget fokus på sikkerhed, og dermed er public cloud-løsninger blevet mindre attraktive. Det forventes således, at private cloud-markedet i Danmark og Norden fortsat vil vokse," lyder det fra Hans Jayatissa.

Dermed taler han lodret imod de forudsigelser, som it-talknusernes fra IDC for nyligt er kommet med angående kraftig vækst på public cloud-markedet

Det optimale er hybrid clouds

CSC's tekniske direktør understreger ellers, at fremtidens vindende cloud-kombination formentlig bliver hybride clouds.

"En virksomhed har sine fortrolige data og kritiske systemer hos en private cloud-leverandør (eller i eget datacenter), mens alt andet placeres hos en public cloud-leverandør," forklarer han.

Hans Jayatissa fortæller, at CSC udover at kunne tilbyde sine private clouds - også kendt som det gode, gamle outsourcings-datacenter - har indgået partnerskaber med public cloud-spillere som Amazon og Microsoft.

"Den optimale løsning er ofte en kombination af private og public cloud," fortsætter CSC's tekniske direktør i Norden.

I den henseende forudsiger Hans Jayatissa, at en stor udfordring for offentlige myndigheder og private virksomheder bliver at modernisere deres applikationer, så de kan flyttes i skyen og udnytte de fordele, der er der.

CSC's udfordringer i Danmark

Hvilke udfordringer har I ellers, når det kommer til at skabe en god datacenter-forretning i Danmark?

"At virksomhederne investerer i cloud orchestration-software, der kan styre, hvad der ligger hvor, og som kan flytte applikationer mellem forskellige kvaliteter af clouds - eksempelvis ved flytte en applikation fra udvikling og test på en public cloud til produktion i en private cloud," siger Hans Jayatissa.

Hvad med høje el-afgifter, der tilsyneladende afskrækker store public cloud-leverandører som Facebook og Google til at lægge centre i Danmark. Kommer den slags ikke også til at blive en stor udfordring for et selskab som CSC, hvis I skal beholde de danske kunder, der vil kigge efter de billigste leverandører - eventuelt også i udlandet?

"Nej, tværtimod. Det er jo netop styrken ved at entrere med CSC. Vi kan hjælpe vore kunder med at lægge workloads, hvor det er mest optimalt ved eksempelvis at orkestrere en hybrid cloud med et mix af private cloud hos CSC og public cloud gennem vore samarbejdspartnere."

Så vildt vokser cloud-computing-markedet i de kommende år


Dansk CSC-sag breder sig til hele verden - når helt til Bangkok

Efter års kæmpe-underskud: Pludselig tjener CSC Danmark igen penge
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere