Rygte: Salesforce.com sat til salg: Er IBM eller Microsoft ved at købe selskabet?

Mægtige Salesforce.com kan i stilhed være ved at sætte drøftelser i gang med mulige købere. Bliver det IBM, Oracle eller Microsoft? Eller nogen andre?

Fremadstormende Salesforce.com kan være i drøftelser med mulige købere af selskabet.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg har selskabet i hvert fald hyret finansielle rådgivere, der skal hjælpe det med at håndtere bud.

Det kan der være mange grunde til.

Primært handler det nok om, at Salesforce.com som børsnoteret selskab er forpligtet til at håndtere eventuelle opkøbsbud seriøst og professionelt, da selskabets opgave til hver en tid jo er at varetage aktionærernes interesser objektivt bedst muligt - og det kan meget vel være ved at afhænde selskabet.

Du kan følge Salesforce.coms aktiekurs her.

Der har i markedet verseret rygter om, at Salesforce.com pønsede på at lade sig opkøbe i et stykke tid, og den nye historie fra Bloomberg har fået Salesforce.com-aktien til at stige med næsten 12 procent, hvilket betyder, at selskabet nu har en markedsværdi på 318 milliarder kroner.

En køber skal dermed komme med en betydelig sum penge, før Salesforce.com overhovedet gider løfte blikket fra vækst-sporet og se, hvem der banker på - ikke mindst fordi der er bred enighed om, at der fortsat er plads i markedet til, at Salesforce.com fortsat vil kunne vokse en hel del.

Beløbs-størrelsen udelukker langt de fleste mulige købere. Kun de mest pengestærke og strategisk velplacerede spillere kan være med, og de nævnes da også alle sammen som mulige købere.

På listen har vi Oracle, SAP, Microsoft og Apple og måske i mindre målestok HP, der alle må formodes at være (mere eller mindre) interesserede i Salesforce.com og under alle omstændigheder nok er de eneste, der har råd.

Hvem bliver det så?
Hvem er så mest oplagt?

Alle de store spillere kan nok se fidusen i Salesforce.com, der i den grad buldrer frem i markedet og i den grad har fat i et lukrativt cloud-baseret område, som alle de store spillere gerne vil have fat i i - om ikke andet så som en rambuk ind på det enterprise-markedet for cloud-løsninger, som kommer til at tegne fremtiden enterprise-brug af it.

Når det gælder Microsoft og SAP gælder det imidlertid, at de vil blive nødt til at integrere Salesforce.coms løsninger ind i henholdsvis Azure- og Hana-platformene.

Det er en stor infrastruktur-mæssig opgave, som i givet fald skal sættes i gang efter, at selskaberne har lagt mere end 300 milliarder kroner på bordet.

For Microsoft gælder det dog samtidig, at selskabet er i benhård kamp med Salesforce på globale CRM-marked.

Du kan læse mere her: Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?

Salesforce.com's stenrige ejer og chef, Marc Benioff, er fornylig blevet set sammen med Microsofts Satya Nadella. Måske har de snakket business i forlængelse af deres kontroversielle, nye aftale: Her er planen med Microsoft & Salesforce - derfor går de sammen

Og om fordelene i at kunne kombinere Salesforce.coms CRM-løsninger med Office 365?

Det ville give rigtig god mening for Microsofts nye ideer, som Satya Nadella præsenterede fornylig: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

HP er i ved at købe op
HP kan nok strategisk se værdi i et opkøb og meddelte for et år siden, at det var i markedet for at købe op.

Det kan du læse mere om her: HP vil købe små firmaer inden for fire særlige områder.

Dengang havde HP sat 50 milliarder kroner af til opkøb. På den baggrund er det nok tvivlsomt, at HP vil kunne spendere fem-seks gange så mange penge på et enkelt opkøb.

Samtidig er HP i fuld gang med at splitte selskabet op i to dele. Hvor vil en kæmpe som Salesforce.com lige passe ind her?

Læs mere her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Oracle har pengene - og modet
Oracle har i årevis været kendt for at være ivrig til at købe op. Og selskabet har penge i massevis.

Om ikke andet vil Larry Elisson sikkert godt kunne finde på at byde på Salesforce.com bare for at forsvare egne interesser og undgå, at andre købere render med byttet.

IBM virker oplagt
Den mest oplagte køber er imidlertid nok IBM, vurderer flere analytikere.

Selskabet har penge, som for tiden investeres i at tilbagekøbe aktier - blandt andet for at holde aktiekurserne i vejret i en tid, hvor IBM martres af en gigantisk omlægning i det store selskab, der er i fuld gang med at tilpasse sig de nye, cloud-baserede markedsvilkår.

Læs mere om det her: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

Samtidig har IBM ikke nogen særligt prangende portefølje af innovative løsninger, der for alvor peger ind i fremtiden, og her vil Salesforce.com kunne udfylde et ledigt hul for IBM.

Der er dog ifølge analytikere især én ting, der taler imod IBM som ny ejer af Salesforce.com, og det er kultur-forskellene.

Analytiker Denis Pombriant fra Beagle Research Group peger på, at Salesforce.com er "California laid-back" og en "risk-taker," mens IBM er "New York pinstripes" og en "risk averse."

Han mener, at Salesforce.com hurtigt vil forsvinde fra jordens overflade og blive opslugt af IBM-maskinen, hvis IBM køber selskabet.

Hvem mener du er mest oplagt som mulig opkøber af Salesforce.com? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan

Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?

Vi pumper penge i CRM: Her er de vigtigste CRM-trends i 2015

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Salesforce har Danmark i sigtekornet: Her er vores særlige salgs-teknik

Microsoft og Salesforce i kontroversielt samarbejde: "Vi vil give kunderne de bedste muligheder"

Microsoft går nu benhårdt efter Salesforce-kunder


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Danmarks Statistik skifter fra Oracle og SAS Institute til open source-platforme for at spare på licensbetalinger: "Vi ser et teknologi-landskab, hvor nogle af de store spillere er ved at blive overhalet af nye letvægtsprodukter"
Interview: For at nedbringe udgifterne til de årlige licensbetalinger mindsker Danmarks Statistik forbruget af kerner hos Oracle og SAS Institute for i stedet at bruge open source-platforme. "Vi har haft sindssygt gode resultater med at introducere dem. På de åbne platforme kan vi bygge en del mere selv," siger CIO Annie Stahel. Se platformene her.
Computerworld
NemID ramt af nedbrud
Det er ikke muligt at logge på med NemID i øjeblikket. Nets bekræfter, at der er driftsproblemer. (Opdateret).
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Her er 4 overraskende facts om digitaliseringen i detail og produktionsbranchen!
I 2018 blev 300 europæiske virksomheder spurgt til deres samhandelsprocesser. Det kom der fire overraskende facts ud af, som vi bringer i dette whitepaper. Eksempelvis anvendes fax stadig af 22% af de adspurgte 300 europæiske virksomheder. Whitepaperet fortæller også om vigtigheden af at finde en EDI-leverandør, som kender dit marked og dine muligheder. Nysgerrig? Så download dette gratis whitepaper nu.