Artikel top billede

Rygte: Salesforce.com sat til salg: Er IBM eller Microsoft ved at købe selskabet?

Mægtige Salesforce.com kan i stilhed være ved at sætte drøftelser i gang med mulige købere. Bliver det IBM, Oracle eller Microsoft? Eller nogen andre?

Fremadstormende Salesforce.com kan være i drøftelser med mulige købere af selskabet.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg har selskabet i hvert fald hyret finansielle rådgivere, der skal hjælpe det med at håndtere bud.

Det kan der være mange grunde til.

Primært handler det nok om, at Salesforce.com som børsnoteret selskab er forpligtet til at håndtere eventuelle opkøbsbud seriøst og professionelt, da selskabets opgave til hver en tid jo er at varetage aktionærernes interesser objektivt bedst muligt - og det kan meget vel være ved at afhænde selskabet.

Du kan følge Salesforce.coms aktiekurs her.

Der har i markedet verseret rygter om, at Salesforce.com pønsede på at lade sig opkøbe i et stykke tid, og den nye historie fra Bloomberg har fået Salesforce.com-aktien til at stige med næsten 12 procent, hvilket betyder, at selskabet nu har en markedsværdi på 318 milliarder kroner.

En køber skal dermed komme med en betydelig sum penge, før Salesforce.com overhovedet gider løfte blikket fra vækst-sporet og se, hvem der banker på - ikke mindst fordi der er bred enighed om, at der fortsat er plads i markedet til, at Salesforce.com fortsat vil kunne vokse en hel del.

Beløbs-størrelsen udelukker langt de fleste mulige købere. Kun de mest pengestærke og strategisk velplacerede spillere kan være med, og de nævnes da også alle sammen som mulige købere.

På listen har vi Oracle, SAP, Microsoft og Apple og måske i mindre målestok HP, der alle må formodes at være (mere eller mindre) interesserede i Salesforce.com og under alle omstændigheder nok er de eneste, der har råd.

Hvem bliver det så?

Hvem er så mest oplagt?

Alle de store spillere kan nok se fidusen i Salesforce.com, der i den grad buldrer frem i markedet og i den grad har fat i et lukrativt cloud-baseret område, som alle de store spillere gerne vil have fat i i - om ikke andet så som en rambuk ind på det enterprise-markedet for cloud-løsninger, som kommer til at tegne fremtiden enterprise-brug af it.

Når det gælder Microsoft og SAP gælder det imidlertid, at de vil blive nødt til at integrere Salesforce.coms løsninger ind i henholdsvis Azure- og Hana-platformene.

Det er en stor infrastruktur-mæssig opgave, som i givet fald skal sættes i gang efter, at selskaberne har lagt mere end 300 milliarder kroner på bordet.

For Microsoft gælder det dog samtidig, at selskabet er i benhård kamp med Salesforce på globale CRM-marked.

Du kan læse mere her: Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?

Salesforce.com's stenrige ejer og chef, Marc Benioff, er fornylig blevet set sammen med Microsofts Satya Nadella. Måske har de snakket business i forlængelse af deres kontroversielle, nye aftale: Her er planen med Microsoft & Salesforce - derfor går de sammen

Og om fordelene i at kunne kombinere Salesforce.coms CRM-løsninger med Office 365?

Det ville give rigtig god mening for Microsofts nye ideer, som Satya Nadella præsenterede fornylig: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

HP er i ved at købe op

HP kan nok strategisk se værdi i et opkøb og meddelte for et år siden, at det var i markedet for at købe op.

Det kan du læse mere om her: HP vil købe små firmaer inden for fire særlige områder.

Dengang havde HP sat 50 milliarder kroner af til opkøb. På den baggrund er det nok tvivlsomt, at HP vil kunne spendere fem-seks gange så mange penge på et enkelt opkøb.

Samtidig er HP i fuld gang med at splitte selskabet op i to dele. Hvor vil en kæmpe som Salesforce.com lige passe ind her?

Læs mere her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Oracle har pengene - og modet

Oracle har i årevis været kendt for at være ivrig til at købe op. Og selskabet har penge i massevis.

Om ikke andet vil Larry Elisson sikkert godt kunne finde på at byde på Salesforce.com bare for at forsvare egne interesser og undgå, at andre købere render med byttet.

IBM virker oplagt

Den mest oplagte køber er imidlertid nok IBM, vurderer flere analytikere.

Selskabet har penge, som for tiden investeres i at tilbagekøbe aktier - blandt andet for at holde aktiekurserne i vejret i en tid, hvor IBM martres af en gigantisk omlægning i det store selskab, der er i fuld gang med at tilpasse sig de nye, cloud-baserede markedsvilkår.

Læs mere om det her: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

Samtidig har IBM ikke nogen særligt prangende portefølje af innovative løsninger, der for alvor peger ind i fremtiden, og her vil Salesforce.com kunne udfylde et ledigt hul for IBM.

Der er dog ifølge analytikere især én ting, der taler imod IBM som ny ejer af Salesforce.com, og det er kultur-forskellene.

Analytiker Denis Pombriant fra Beagle Research Group peger på, at Salesforce.com er "California laid-back" og en "risk-taker," mens IBM er "New York pinstripes" og en "risk averse."

Han mener, at Salesforce.com hurtigt vil forsvinde fra jordens overflade og blive opslugt af IBM-maskinen, hvis IBM køber selskabet.

Hvem mener du er mest oplagt som mulig opkøber af Salesforce.com? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan

Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?

Vi pumper penge i CRM: Her er de vigtigste CRM-trends i 2015

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Salesforce har Danmark i sigtekornet: Her er vores særlige salgs-teknik

Microsoft og Salesforce i kontroversielt samarbejde: "Vi vil give kunderne de bedste muligheder"

Microsoft går nu benhårdt efter Salesforce-kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere