Artikel top billede

Rygte: Salesforce.com sat til salg: Er IBM eller Microsoft ved at købe selskabet?

Mægtige Salesforce.com kan i stilhed være ved at sætte drøftelser i gang med mulige købere. Bliver det IBM, Oracle eller Microsoft? Eller nogen andre?

Fremadstormende Salesforce.com kan være i drøftelser med mulige købere af selskabet.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg har selskabet i hvert fald hyret finansielle rådgivere, der skal hjælpe det med at håndtere bud.

Det kan der være mange grunde til.

Primært handler det nok om, at Salesforce.com som børsnoteret selskab er forpligtet til at håndtere eventuelle opkøbsbud seriøst og professionelt, da selskabets opgave til hver en tid jo er at varetage aktionærernes interesser objektivt bedst muligt - og det kan meget vel være ved at afhænde selskabet.

Du kan følge Salesforce.coms aktiekurs her.

Der har i markedet verseret rygter om, at Salesforce.com pønsede på at lade sig opkøbe i et stykke tid, og den nye historie fra Bloomberg har fået Salesforce.com-aktien til at stige med næsten 12 procent, hvilket betyder, at selskabet nu har en markedsværdi på 318 milliarder kroner.

En køber skal dermed komme med en betydelig sum penge, før Salesforce.com overhovedet gider løfte blikket fra vækst-sporet og se, hvem der banker på - ikke mindst fordi der er bred enighed om, at der fortsat er plads i markedet til, at Salesforce.com fortsat vil kunne vokse en hel del.

Beløbs-størrelsen udelukker langt de fleste mulige købere. Kun de mest pengestærke og strategisk velplacerede spillere kan være med, og de nævnes da også alle sammen som mulige købere.

På listen har vi Oracle, SAP, Microsoft og Apple og måske i mindre målestok HP, der alle må formodes at være (mere eller mindre) interesserede i Salesforce.com og under alle omstændigheder nok er de eneste, der har råd.

Hvem bliver det så?

Hvem er så mest oplagt?

Alle de store spillere kan nok se fidusen i Salesforce.com, der i den grad buldrer frem i markedet og i den grad har fat i et lukrativt cloud-baseret område, som alle de store spillere gerne vil have fat i i - om ikke andet så som en rambuk ind på det enterprise-markedet for cloud-løsninger, som kommer til at tegne fremtiden enterprise-brug af it.

Når det gælder Microsoft og SAP gælder det imidlertid, at de vil blive nødt til at integrere Salesforce.coms løsninger ind i henholdsvis Azure- og Hana-platformene.

Det er en stor infrastruktur-mæssig opgave, som i givet fald skal sættes i gang efter, at selskaberne har lagt mere end 300 milliarder kroner på bordet.

For Microsoft gælder det dog samtidig, at selskabet er i benhård kamp med Salesforce på globale CRM-marked.

Du kan læse mere her: Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?

Salesforce.com's stenrige ejer og chef, Marc Benioff, er fornylig blevet set sammen med Microsofts Satya Nadella. Måske har de snakket business i forlængelse af deres kontroversielle, nye aftale: Her er planen med Microsoft & Salesforce - derfor går de sammen

Og om fordelene i at kunne kombinere Salesforce.coms CRM-løsninger med Office 365?

Det ville give rigtig god mening for Microsofts nye ideer, som Satya Nadella præsenterede fornylig: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer

HP er i ved at købe op

HP kan nok strategisk se værdi i et opkøb og meddelte for et år siden, at det var i markedet for at købe op.

Det kan du læse mere om her: HP vil købe små firmaer inden for fire særlige områder.

Dengang havde HP sat 50 milliarder kroner af til opkøb. På den baggrund er det nok tvivlsomt, at HP vil kunne spendere fem-seks gange så mange penge på et enkelt opkøb.

Samtidig er HP i fuld gang med at splitte selskabet op i to dele. Hvor vil en kæmpe som Salesforce.com lige passe ind her?

Læs mere her: Ingen vej uden om: Derfor skal HP splittes op i to

Oracle har pengene - og modet

Oracle har i årevis været kendt for at være ivrig til at købe op. Og selskabet har penge i massevis.

Om ikke andet vil Larry Elisson sikkert godt kunne finde på at byde på Salesforce.com bare for at forsvare egne interesser og undgå, at andre købere render med byttet.

IBM virker oplagt

Den mest oplagte køber er imidlertid nok IBM, vurderer flere analytikere.

Selskabet har penge, som for tiden investeres i at tilbagekøbe aktier - blandt andet for at holde aktiekurserne i vejret i en tid, hvor IBM martres af en gigantisk omlægning i det store selskab, der er i fuld gang med at tilpasse sig de nye, cloud-baserede markedsvilkår.

Læs mere om det her: IBM har sagt farvel til 51.600 medarbejdere i 2014 - og flere kan være på vej

Samtidig har IBM ikke nogen særligt prangende portefølje af innovative løsninger, der for alvor peger ind i fremtiden, og her vil Salesforce.com kunne udfylde et ledigt hul for IBM.

Der er dog ifølge analytikere især én ting, der taler imod IBM som ny ejer af Salesforce.com, og det er kultur-forskellene.

Analytiker Denis Pombriant fra Beagle Research Group peger på, at Salesforce.com er "California laid-back" og en "risk-taker," mens IBM er "New York pinstripes" og en "risk averse."

Han mener, at Salesforce.com hurtigt vil forsvinde fra jordens overflade og blive opslugt af IBM-maskinen, hvis IBM køber selskabet.

Hvem mener du er mest oplagt som mulig opkøber af Salesforce.com? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Sådan vil Salesforce.com tromle videre: Har en plan

Hvilket er det bedste CRM-system - Salesforce.com eller Microsoft?

Vi pumper penge i CRM: Her er de vigtigste CRM-trends i 2015

Otte vigtige software-tendenser for din virksomhed: Her er otte trends for enterprise software

Salesforce har Danmark i sigtekornet: Her er vores særlige salgs-teknik

Microsoft og Salesforce i kontroversielt samarbejde: "Vi vil give kunderne de bedste muligheder"

Microsoft går nu benhårdt efter Salesforce-kunder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere