Fortalt til: Kim Stensdal

Mennesker i IT

Udgivet 26. maj 2015 kl. 13.50
Det her er en pudsig historie om innovation. Det drejer sig om min egen oplevelse - men også om struktur og held.

Tilbage i 1999-2000 sad jeg og tænkte over, om vores autohjælps-koncept i Falck var helt rigtigt skruet sammen, eller om man skulle have en lidt mere virtuel tilgang til det; for eksempel at strukturere de ustrukturerede ressourcer og stille dem til rådighed for vores kunder.

Så skulle vi bare have en platform i midten til at håndtere det. Den skulle i øvrigt være baseret på WAP-teknologi.

Det skrev jeg et notat om og sendte til vores direktion. Vi blev dog enige om, at det ikke var den måde, markedet skulle ses på - hvilket var korrekt dengang.

Men jeg kom til at tænke på det notat i midten af 2014, fordi det er en nøjagtig beskrivelse af Ubers forretningsmodel. Så jeg tænkte: Kan jeg finde den mail, jeg skrev i år 2000?

På trods af, at vi har skiftet mailsystem to gange siden, så havde netop den mail overlevet. Så det er ret sjovt at kunne tage det notat og sige: Måske vi alligevel skulle have kigget i den retning?

Når man nu læser det notat i al dets naivitet, havde det dog været enormt svært at realisere på det tidspunkt. Det havde i hvert fald været meget besværligt.

Men det var ret sjovt, at jeg kunne finde den mail med notatet igen.
Torben Ruberg
CIO og vice president i Falck
Nomineret til Årets CIO 2015

Flere mennesker i IT Om mennesker i itComputerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.