Billeder: Kim Stensdal.

Mød tre danske it-topchefer der er kåret som Årets CIO i Danmark

Årets CIO 2017: Læs interviews med vigtige pointer fra de sidste tre års vindere af Årets CIO i Danmark. Og se her, hvordan du selv kommer i spil til vinde den eftertragtede pris i 2017.

Årets CIO 2017: Det er den mest eftertragtede pris for danske it-chefer og CIO'er, Årets CIO, der nu får 12. gang skal uddeles.

Det sker 8. juni, når Computerworld, IDC og Dansk-IT kårer Årets CIO i Danmark i 2017.

Prisen er gennem årene gået til fremtrædende, visionære og dygtige CIO'er i både private virksomheder og offentlige myndigheder.

Herunder kan du møde de sidste tre års vindere - og se, hvordan du selv kommer til spil til den eftertragtede pris i 2017.

Årets CIO 2016
I 2016 gik prisen til Morten Gade Christensen, CIO i Energinet.dk.

Computerworld var forud for kåringen på besøg i Fredericia hos Energinet.dk, hvor Morten Gade Christensen fortalte om sit arbejde: 

"Jeg har ansvaret for Danmarks mest kritiske infrastruktur. At der er lys i lampen, er min license to operate," fortalte CIO'en fra Energinet.dk i interviewet.

"Energinet.dk opererer med større investeringer, end de fleste gør. Vores impact er enorm. Vi skal investere op mod 30 milliarder frem mod 2020," lød det også fra Morten Gade Christensen.

Læs hele interviewet med Morten Gade Christensen her.

Årets CIO 2015
I 2015 var det Torben Ruberg fra Falck, der blev kåret som den dygtigste CIO i Danmark.

Da vi besøgte ham i Falcks hovedkontor i København, fortalte han blandt andet, at man skal turde satse og acceptere at kunne fejle, hvis man vil udnytte den digitale innovation til at styrke forretningen.

"Vi må ikke blive 'disrupted', fordi vi er for bange for kannibaliseringen," sagde Torben Ruberg.

Dermed henviste han til, at der i mange virksomheder ofte vil være en frygt for nye, revolutionerende tiltag, der kan ramme den eksisterende forretning.

Læs hele interviewet med Torben Ruberg her.

Årets CIO 2014
Går vi tre år tilbage, til Årets CIO 204, var det daværende CIO i Cowi, Claus Hagen Nielsen, der løb med den eftertragtede pris.

Han fortalte blandt andet om, hvordan han var i gang med at toptune it-organisationen, og også om et meget konkret projekt, hvor Cowi var i gang med at integrere SharePoint-miljøet med ERP-løsningerne.

"Vi har en af Danmarks største SharePoint-løsninger i forvejen, men vi har opgraderet den til den nyeste SharePoint 2013. Det er en portal, som både vores ingeniører og vores kunder arbejder i."

"Her er vores ERP integreret. Når man opretter et internt eller eksternt projekt i portalen, så oprettes der også et spejl ovre i vores ERP-system," forklarede Claus Hagen Nielsen til Computerworld.

"Der er transparens imellem systemerne - og det går begge veje."

Læs hele interviewet med Claus Hagen Nielsen her.

Hvem skal være Årets CIO 2017?
Det er nu blevet tid til at finde Årets CIO 2017.

Kåringen er mere relevant end nogensinde, for CIO'erne og it-cheferne i de danske virksomheder og offentlige institutioner har aldrig spillet en vigtigere rolle end nu.

Digitalisering, digital transformation, disruption, it-sikkerhed og et hav af hotte tech-trends er for alvor kommer på agendaen. CIO'en er omdrejningspunktet for det hele.

Vi skal nu finde frem til, hvem der skal være kandidat til Årets CIO i 2017.

Tidsfristen for indsendelse af spørgeskemaer er den 3. april 2017.

Sådan gør du
Derfor er det nu sidste chance,, hvis du mener, at du selv (eller en du kender), fortjener at vinde prisen som Årets CIO 2017.

Du finder spørgeskema og alle detaljer om kåringen på denne webside.

Efter fristens udløb bliver alle indkomne forslag analyseret i dybden, hvorefter feltet bliver snævret ind til 10 kandidater til titlen som Årets CIO.

Herefter skal en jury udvælge de fem nominerede kandidater.

Kåringen af Årets CIO 2017 finder sted i København den 8. juni.

Her er alle tidligere vindere af Årets CIO
Her kan du se listen med de tidligere års vindere af Årets CIO i Danmark. Læs om CIO'erne og deres arbejde ved at klikke på personens navn herunder.

2016: Morten Gade Christensen, Energinet.dk.

2015: Torben Ruberg, Falck.

2014: Claus Hagen Nielsen, COWI.

2013: Jens Hartmann, Grundfos.

2012: Mikael Munck, Saxo Bank.

2011: Torben Bonde, Vestas.

2010: Michael Moesgaard, Dong.

2009: Michael S. Hansen, Region Sjælland.

2008: Niels Molzen, Danisco.

2007: Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

2006: Lars Mathiesen, Nykredit.
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.