Her er Danmarks bedste CIO - han er Årets CIO 2015

Årets CIO 2015: Danmarks bedste CIO er netop blevet kåret i tæt opløb med en lille håndfuld af Danmarks skrappeste it-chefer. Årets CIO 2015 er Torben Ruberg, it-ansvarlig i Falck.

Årets CIO 2015: Danmarks bedste CIO 2015 hedder Torben Ruberg, og han er CIO i Falck.

Han modtog den ærefulde titel onsdag aften til et stort anlagt arrangement på Hotel d'Angleterre i det centrale København med deltagelse af en eksklusiv skare af nogle af de tungeste it-personer i Danmark.

Det er 10. gang, at Computerworld i samarbejde med IDC og Dansk IT kårer Årets CIO.

Torben Ruberg blev kåret i tæt konkurrence med de fire øvrige nominerede til den ærefulde titel som Danmarks bedste CIO. Man siger, at der i enhver konkurrence er én vinder, mens resten er tabere, men det passer ikke helt i denne dyst, for de fire nominerede, der ikke vandt dysten, har nu papir på, at de tilhører en meget eksklusiv skare i den absolutte top af de bedste it-chefer i Danmark.

"I er kulturbærere, der har formået at sparke døren ind, og I forstår, at man ikke bare skal understøtte, men også udvikle, forretningen. Og det gælder i særlig grad Årets CIO 2015, Torben Ruberg," sagde Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

Her ser du et billede af de fem nominerede. De fem finale-deltagere er alle blevet høvlet igennem en ganske omfattende procedure med både skriftlige og mundtlige præsentationer og involvering af deres egne chefer.

Du kan læse mere om de spændende projekter, som Danmarks fem bedste it-chefer netop nu står bag her: Mød Danmarks fem bedste CIO'er - når innovationen er brændstoffet

Inden kåringen fortalte topanalytiker fra analysehuset IDC, Thomas Meyer, om de vigtigste it-trends lige nu.

Vi står over for den tredje industrielle revolution i verdenshistorien, sagde han.

Den første var indførelsen af motor-kraft med dampdrevne maskiner i overgangen til industri-samfundet. Den anden var indførelsen af masseproduktion. Og nu kommer altså det, som han kalder 'the digital age' - digitaliseringen af virksomhederne ved hjælp af big data, cloud og de øvrige it-systemer, der smelter sammen til et intelligent hele.

Her er agilitet og bevægelighed afgørende for virksomhederne, der ønsker at udnytte de pludselige og enorme muligheder og nye former for indsigt, som it kan give.

"Det er helt afgørende, at man indretter sig på en måde, så man kan træffe hurtige beslutninger på basis af mange kilder og reagere på dem meget hurtigt. Det er slut med at banke løs på samme projekt i årevis og til sidst opdage, at man har spildt millioner af kroner og syv år, inden man lægger det i graven. Vi skal fejle hurtigere," lød det fra den tyske analytiker.

Han pegede desuden på, at it allerede i dag 'the biggest man in the house' - altså det absolut vigtigste aktiv i virksomhederne.

"Er der stadig barrierer mellem forretning og it, så er det på høje tid, at de bliver fjernet," sagde Thomas Meyer.

Den samme melding kom fra de fem nominerede kandidater til titlen som Årets CIO, da de blev interviewet på scenen af Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

"Man skal ikke være bange for at begå fejl. Bare man fejler hurtigt," sagde Martin Börjesson, CIO i DSB.

Her har man blandt andet overvejet at opsætte en såkaldt 'fejle-tavle,' hvor dagens fejl kan blive fremhævet, så man derved kan lære, hvad man ikke skal.

"Det kommer måske en dag," sagde Martin Börjesson. Også Årets CIO, Torben Ruberg, fra Falck, understregede vigtigheden af at etablere det, som han kaldte for en 'fejl-kultur.'

For mange virksomheder har i dag en nulfejls-kultur, hvor der blivet set skævt til eller slået ned på fejl.

Og det lærer man ingenting af, og det bremser innovationen, som er så afgørende for virksomhederne i dag.

"Men det er klart, at man ikke laver disruption på forretningsmodellen på ens mest profitable marked. I stedet skal man prøve ideerne af på mindre markeder," sagde han.

Den afgående danmarksmester, Årets CIO 2014, CIO i Cowi, Claus Hagen Nielsen, sagde i sin afgangstale, at det har været fantastisk at bære titlen som Danmarks bedste CIO i et år.

"Og det gælder både på et personligt, privat, organisatorisk, forretningsmæssigt og professionelt plan," sagde han.

I Cowi har han benyttet sig af titlen til at slå et kæmpeslag for it i forretningen under devisen "Denmarks best it-department globally distributed."

"Og vi er selvfølgelig ikke færdige her. Nu sætter vi nye mål," sagde han.

Hvad kan de fem bedste CIO'er i Danmark så egentlig?

Det kan du læse mere om herunder. Chr. Hansens vej mod dyb data-udnyttelse: Kostede kun 1.000 dollar i investering
Der ligger enorme muligheder i data-analyse for fødevare-virksomheden Chr. Hansen, der med CIO Thomas Okke Frahm i it-spidsen blot investerede 1.000 dollar i at komme i gang med et big data-projekt, der meget vel kan komme til at tegne fremtiden for selskabet.
CIO i DR: Det giver et kick, at 96 procent af danskerne bruger vores teknologi hver uge
Danmarks Radio står midt i en digital omstilling, der skal gøre organisationen endnu mere skarp i kampen om seerne. Mød manden, der står med it-ansvaret for, at udsendelserne ikke går i vasken.
Dansk top-CIO: Sådan har vi selv digitaliseret vores vigtigste forretningsområde
SDU har bygget sit eget forretningskritiske it-system, der omfatter alle studerende, en supercomputer, overvågning og en nul-fejls-tolerance. Omkostningerne er også gået i nul. Læs her, hvordan man gør.
Falcks CIO har et vigtigt grundprincip - følg det hvis du sikre din virksomheds fremtid
Man skal turde satse og acceptere at kunne fejle, hvis man vil udnytte den digitale innovation til at styrke forretningen, lyder det fra CIO i Falck, Torben Ruberg.
DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik
Det handler om muligheder, der kan højne effektiviteten og ikke så meget om teknologien i DSB's it-afdeling. Se her, hvordan Danmarks største transportfirma i dag vælger at gribe digitaliseringen an.


mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.