Her er Danmarks bedste CIO - han er Årets CIO 2015

Årets CIO 2015: Danmarks bedste CIO er netop blevet kåret i tæt opløb med en lille håndfuld af Danmarks skrappeste it-chefer. Årets CIO 2015 er Torben Ruberg, it-ansvarlig i Falck.

Årets CIO 2015: Danmarks bedste CIO 2015 hedder Torben Ruberg, og han er CIO i Falck.

Han modtog den ærefulde titel onsdag aften til et stort anlagt arrangement på Hotel d'Angleterre i det centrale København med deltagelse af en eksklusiv skare af nogle af de tungeste it-personer i Danmark.

Det er 10. gang, at Computerworld i samarbejde med IDC og Dansk IT kårer Årets CIO.

Torben Ruberg blev kåret i tæt konkurrence med de fire øvrige nominerede til den ærefulde titel som Danmarks bedste CIO. Man siger, at der i enhver konkurrence er én vinder, mens resten er tabere, men det passer ikke helt i denne dyst, for de fire nominerede, der ikke vandt dysten, har nu papir på, at de tilhører en meget eksklusiv skare i den absolutte top af de bedste it-chefer i Danmark.

"I er kulturbærere, der har formået at sparke døren ind, og I forstår, at man ikke bare skal understøtte, men også udvikle, forretningen. Og det gælder i særlig grad Årets CIO 2015, Torben Ruberg," sagde Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

Her ser du et billede af de fem nominerede. De fem finale-deltagere er alle blevet høvlet igennem en ganske omfattende procedure med både skriftlige og mundtlige præsentationer og involvering af deres egne chefer.

Du kan læse mere om de spændende projekter, som Danmarks fem bedste it-chefer netop nu står bag her: Mød Danmarks fem bedste CIO'er - når innovationen er brændstoffet

Inden kåringen fortalte topanalytiker fra analysehuset IDC, Thomas Meyer, om de vigtigste it-trends lige nu.

Vi står over for den tredje industrielle revolution i verdenshistorien, sagde han.

Den første var indførelsen af motor-kraft med dampdrevne maskiner i overgangen til industri-samfundet. Den anden var indførelsen af masseproduktion. Og nu kommer altså det, som han kalder 'the digital age' - digitaliseringen af virksomhederne ved hjælp af big data, cloud og de øvrige it-systemer, der smelter sammen til et intelligent hele.

Her er agilitet og bevægelighed afgørende for virksomhederne, der ønsker at udnytte de pludselige og enorme muligheder og nye former for indsigt, som it kan give.

"Det er helt afgørende, at man indretter sig på en måde, så man kan træffe hurtige beslutninger på basis af mange kilder og reagere på dem meget hurtigt. Det er slut med at banke løs på samme projekt i årevis og til sidst opdage, at man har spildt millioner af kroner og syv år, inden man lægger det i graven. Vi skal fejle hurtigere," lød det fra den tyske analytiker.

Han pegede desuden på, at it allerede i dag 'the biggest man in the house' - altså det absolut vigtigste aktiv i virksomhederne.

"Er der stadig barrierer mellem forretning og it, så er det på høje tid, at de bliver fjernet," sagde Thomas Meyer.

Den samme melding kom fra de fem nominerede kandidater til titlen som Årets CIO, da de blev interviewet på scenen af Computerworlds chefredaktør, Lars Jacobsen.

"Man skal ikke være bange for at begå fejl. Bare man fejler hurtigt," sagde Martin Börjesson, CIO i DSB.

Her har man blandt andet overvejet at opsætte en såkaldt 'fejle-tavle,' hvor dagens fejl kan blive fremhævet, så man derved kan lære, hvad man ikke skal.

"Det kommer måske en dag," sagde Martin Börjesson. Også Årets CIO, Torben Ruberg, fra Falck, understregede vigtigheden af at etablere det, som han kaldte for en 'fejl-kultur.'

For mange virksomheder har i dag en nulfejls-kultur, hvor der blivet set skævt til eller slået ned på fejl.

Og det lærer man ingenting af, og det bremser innovationen, som er så afgørende for virksomhederne i dag.

"Men det er klart, at man ikke laver disruption på forretningsmodellen på ens mest profitable marked. I stedet skal man prøve ideerne af på mindre markeder," sagde han.

Den afgående danmarksmester, Årets CIO 2014, CIO i Cowi, Claus Hagen Nielsen, sagde i sin afgangstale, at det har været fantastisk at bære titlen som Danmarks bedste CIO i et år.

"Og det gælder både på et personligt, privat, organisatorisk, forretningsmæssigt og professionelt plan," sagde han.

I Cowi har han benyttet sig af titlen til at slå et kæmpeslag for it i forretningen under devisen "Denmarks best it-department globally distributed."

"Og vi er selvfølgelig ikke færdige her. Nu sætter vi nye mål," sagde han.

Hvad kan de fem bedste CIO'er i Danmark så egentlig?

Det kan du læse mere om herunder. Chr. Hansens vej mod dyb data-udnyttelse: Kostede kun 1.000 dollar i investering
Der ligger enorme muligheder i data-analyse for fødevare-virksomheden Chr. Hansen, der med CIO Thomas Okke Frahm i it-spidsen blot investerede 1.000 dollar i at komme i gang med et big data-projekt, der meget vel kan komme til at tegne fremtiden for selskabet.
CIO i DR: Det giver et kick, at 96 procent af danskerne bruger vores teknologi hver uge
Danmarks Radio står midt i en digital omstilling, der skal gøre organisationen endnu mere skarp i kampen om seerne. Mød manden, der står med it-ansvaret for, at udsendelserne ikke går i vasken.
Dansk top-CIO: Sådan har vi selv digitaliseret vores vigtigste forretningsområde
SDU har bygget sit eget forretningskritiske it-system, der omfatter alle studerende, en supercomputer, overvågning og en nul-fejls-tolerance. Omkostningerne er også gået i nul. Læs her, hvordan man gør.
Falcks CIO har et vigtigt grundprincip - følg det hvis du sikre din virksomheds fremtid
Man skal turde satse og acceptere at kunne fejle, hvis man vil udnytte den digitale innovation til at styrke forretningen, lyder det fra CIO i Falck, Torben Ruberg.
DSB's CIO: Derfor taler jeg meget sjældent om teknik
Det handler om muligheder, der kan højne effektiviteten og ikke så meget om teknologien i DSB's it-afdeling. Se her, hvordan Danmarks største transportfirma i dag vælger at gribe digitaliseringen an.


mest debatterede artikler

Premium
Martin Thorborg frygter, at vi knækker internettets ryggrad i klapjagten på Facebook: “Det er måske mere relevant at kigge på, hvordan vi får nogle skattekroner ud af de røvhuller“
For 20 år siden ville Martin Thorborg have, at politikerne skulle tvinge teleselskaberne til at betale for Jubii. I dag er han med egne ord blevet klogere, og han advarer mod, at politikerne tvinger Google og Facebook til at betale til nyhedsmedierne.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.