Artikel top billede

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde

Hvis du gerne vil lave en helt frisk installation af Windows 10, skal du gøre det i en helt bestemt rækkefølge. Her får du guiden.

Mange er utålmodige og vil gerne have Windows 10 hurtigst muligt.

Derfor har vi også skrevet en artikel om, hvordan du kan hente en ISO-fil fra Microsoft og komme i gang hurtigere end via reservationssystemet.

Men som altid med en ISO, så skal man holde tungen lige i munden. Ja, faktisk kan det gå grueligt galt, hvis du ikke intallerer i den rigtige rækkefølge, for din Windows 7/8-kode kan ikke bruges til at aktivere Windows 10.

Det skal derimod skal gøres igennem installationssoftwaren i enten Windows 7 eller 8.

Så snart du har gennemført en opgradering fra Windows 7/8.1 til Windows 10 - enten via ISO'en eller via reservationssystemet - kan du enten bruge ISO-filen og lave et recovery media eller bruge Windows 10's Nulstil PC-funktion.

Start > Indstillinger > Opdatering og Sikkerhed > Genoprettelse > Nulstil denne PC.

Dertil skal du huske at opgradere til den samme version, som du aktiverede Windows 10 med. Aktiverede du fra en Windows 7 Home til Windows 10 Home, så kan du kun lave en ren installation til en Windows 10 Home.

Enterprise-versioner kan du ikke opgradere fra endnu. Dette kommer på et senere tidspunkt og styres af den it-ansvarlige.

Det nemmeste at gøre med en geninstallering/clean install af Windows ville være at udføre et clean install af din nuværende Windows 7/8.1, før du installerer Windows 10.

Har du allerede lavet et Clean Install? 

Hvis du lavede et clean install med et USB, før du gennemførte en opgradering, så er der stor sandsynlighed for, at du har problemer med at få aktiveret dit styresystem, da din Windows 7/8-kode ikke er blevet opgraderet til Windows 10 endnu.

Det første, du kan forsøge, er at give din computer et par dage. Det kan være, at aktiveringen lykkes alligevel.

Derefter har du et par forskellige muligheder.

Du kan forsøge at ringe ind til Microsoft hotline efter hjælp. De kan forklare dig dine muligheder og kan måske hjælpe dig til at aktivere Windows 10 derfra.

Den sikre løsning er dog at geninstallere dit forhenværende system - Windows 7 eller Windows 8.1 - og derefter installere Windows 10 på den "rigtige" måde:

Først opgradere til Windows 10 fra Windows 7/8.1-installeren, derefter lave et clean install.

Dette behøves nok næppe, da du allerede har lavet et clean install i Windows 7/8.

Og når du så har fået installeret Windows 10, så tjek disse 10 punkter, som du nok kan løbe igennem lige efter installation. 

Læs også: 

Kan du ikke hente apps i Windows 10's butik? Så prøv dette lille trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
"Hvorfor skal folk bruge tid på alt det nye, hvis man som organisation belønner dem for alt det, som allerede virker?"
"De fleste store virksomheder kæmper med at integrere nye ideer og opfindelser i deres store maskine. Oftest fordi de har så travlt med de stærke løsninger, som de allerede har."
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.