Artikel top billede

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde

Hvis du gerne vil lave en helt frisk installation af Windows 10, skal du gøre det i en helt bestemt rækkefølge. Her får du guiden.

Mange er utålmodige og vil gerne have Windows 10 hurtigst muligt.

Derfor har vi også skrevet en artikel om, hvordan du kan hente en ISO-fil fra Microsoft og komme i gang hurtigere end via reservationssystemet.

Men som altid med en ISO, så skal man holde tungen lige i munden. Ja, faktisk kan det gå grueligt galt, hvis du ikke intallerer i den rigtige rækkefølge, for din Windows 7/8-kode kan ikke bruges til at aktivere Windows 10.

Det skal derimod skal gøres igennem installationssoftwaren i enten Windows 7 eller 8.

Så snart du har gennemført en opgradering fra Windows 7/8.1 til Windows 10 - enten via ISO'en eller via reservationssystemet - kan du enten bruge ISO-filen og lave et recovery media eller bruge Windows 10's Nulstil PC-funktion.

Start > Indstillinger > Opdatering og Sikkerhed > Genoprettelse > Nulstil denne PC.

Dertil skal du huske at opgradere til den samme version, som du aktiverede Windows 10 med. Aktiverede du fra en Windows 7 Home til Windows 10 Home, så kan du kun lave en ren installation til en Windows 10 Home.

Enterprise-versioner kan du ikke opgradere fra endnu. Dette kommer på et senere tidspunkt og styres af den it-ansvarlige.

Det nemmeste at gøre med en geninstallering/clean install af Windows ville være at udføre et clean install af din nuværende Windows 7/8.1, før du installerer Windows 10.

Har du allerede lavet et Clean Install? 

Hvis du lavede et clean install med et USB, før du gennemførte en opgradering, så er der stor sandsynlighed for, at du har problemer med at få aktiveret dit styresystem, da din Windows 7/8-kode ikke er blevet opgraderet til Windows 10 endnu.

Det første, du kan forsøge, er at give din computer et par dage. Det kan være, at aktiveringen lykkes alligevel.

Derefter har du et par forskellige muligheder.

Du kan forsøge at ringe ind til Microsoft hotline efter hjælp. De kan forklare dig dine muligheder og kan måske hjælpe dig til at aktivere Windows 10 derfra.

Den sikre løsning er dog at geninstallere dit forhenværende system - Windows 7 eller Windows 8.1 - og derefter installere Windows 10 på den "rigtige" måde:

Først opgradere til Windows 10 fra Windows 7/8.1-installeren, derefter lave et clean install.

Dette behøves nok næppe, da du allerede har lavet et clean install i Windows 7/8.

Og når du så har fået installeret Windows 10, så tjek disse 10 punkter, som du nok kan løbe igennem lige efter installation. 

Læs også: 

Kan du ikke hente apps i Windows 10's butik? Så prøv dette lille trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere