Artikel top billede

Vil du have en helt frisk Windows 10-installation? Så skal du gøre det på denne måde

Hvis du gerne vil lave en helt frisk installation af Windows 10, skal du gøre det i en helt bestemt rækkefølge. Her får du guiden.

Mange er utålmodige og vil gerne have Windows 10 hurtigst muligt.

Derfor har vi også skrevet en artikel om, hvordan du kan hente en ISO-fil fra Microsoft og komme i gang hurtigere end via reservationssystemet.

Men som altid med en ISO, så skal man holde tungen lige i munden. Ja, faktisk kan det gå grueligt galt, hvis du ikke intallerer i den rigtige rækkefølge, for din Windows 7/8-kode kan ikke bruges til at aktivere Windows 10.

Det skal derimod skal gøres igennem installationssoftwaren i enten Windows 7 eller 8.

Så snart du har gennemført en opgradering fra Windows 7/8.1 til Windows 10 - enten via ISO'en eller via reservationssystemet - kan du enten bruge ISO-filen og lave et recovery media eller bruge Windows 10's Nulstil PC-funktion.

Start > Indstillinger > Opdatering og Sikkerhed > Genoprettelse > Nulstil denne PC.

Dertil skal du huske at opgradere til den samme version, som du aktiverede Windows 10 med. Aktiverede du fra en Windows 7 Home til Windows 10 Home, så kan du kun lave en ren installation til en Windows 10 Home.

Enterprise-versioner kan du ikke opgradere fra endnu. Dette kommer på et senere tidspunkt og styres af den it-ansvarlige.

Det nemmeste at gøre med en geninstallering/clean install af Windows ville være at udføre et clean install af din nuværende Windows 7/8.1, før du installerer Windows 10.

Har du allerede lavet et Clean Install? 

Hvis du lavede et clean install med et USB, før du gennemførte en opgradering, så er der stor sandsynlighed for, at du har problemer med at få aktiveret dit styresystem, da din Windows 7/8-kode ikke er blevet opgraderet til Windows 10 endnu.

Det første, du kan forsøge, er at give din computer et par dage. Det kan være, at aktiveringen lykkes alligevel.

Derefter har du et par forskellige muligheder.

Du kan forsøge at ringe ind til Microsoft hotline efter hjælp. De kan forklare dig dine muligheder og kan måske hjælpe dig til at aktivere Windows 10 derfra.

Den sikre løsning er dog at geninstallere dit forhenværende system - Windows 7 eller Windows 8.1 - og derefter installere Windows 10 på den "rigtige" måde:

Først opgradere til Windows 10 fra Windows 7/8.1-installeren, derefter lave et clean install.

Dette behøves nok næppe, da du allerede har lavet et clean install i Windows 7/8.

Og når du så har fået installeret Windows 10, så tjek disse 10 punkter, som du nok kan løbe igennem lige efter installation. 

Læs også: 

Kan du ikke hente apps i Windows 10's butik? Så prøv dette lille trick
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Googles annoncering slår alle rekorder i nyt regnskab fra Alphabet
Alphabets regnskab for det seneste afsluttede kvartal har igen manifesteret Google-søgemaskinen som den absolut førende annonce-udbyder på markedet. Regnskabet slår flere rekorder og overgår alle forventninger.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.