Teleboss: Små virksomheder med mega mobilregning har én chance for at slippe af krogen

En erhvervsdrivende e-handelskonsulent er havnet med en kæmpe mobilregning efter et stort dataforbrug på ferien i Danmark. Ifølge brancheforeningen har han én kattelem, som han kan kravle indad i håbet om at slippe for at betale.

Mens e-handelskonsulent Bülent Erdogan slikker sårene efter at have modtaget en mobilregning på 30.542 kroner over sit erhvervsabonnement, åbner der sig en kattelem for at slippe for at betale.

Du kan læse om Bülent Erdogans kæmpe-regning her: Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner.

Muligheden ligger i, at han kan afprøve sin sag hos Teleankenævnet.

Nævnet tager som udgangspunkt kun sager for privatabonnenter, der generelt har helt andre og mere lempelige vilkår end tilfældet er for erhvervsabonnenterne. Men det kan også behandle sager for små enkeltmandsvirksomheder.

Det fortæller direktør for brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer, til Computerworld.

"Der er her tale om en rigtig ærgerlig sag for både teleselskab og kunde, da ingen jo ønsker, at regningen løber løbsk. Generelt må man forvente, at en erhvervsdrivende sætter sig ind i de aftalevilkår, som man indgår," indleder Jakob Willer med og fortsætter:

"Da der kan være forskel på en stor virksomhed med en større juridisk afdeling og en lille selvstændig erhvervsdrivende, kan der dog ligge en mulighed i, at han afprøver sin sag for Teleankenævnet, der vil kunne endevende alle data som eksempelvis, hvornår han modtog advarsels-sms'er lignende."

Han tilføjer, at det er nævnet selv, der vurderer, om det vil tage sagen op til vurdering. 

Sæt dig ind i kontrakten
Selv om Jakob Willer på denne måde åbner en lille mulighed for Bülent Erdogan, er han dog ikke videre imponeret over forløbet i sagen.

"Når man som erhvervsdrivende indgår en kontrakt, bør man sætte sig ordentligt ind i vilkårene - især hvis man indgår en aftale, der afviger fra standardvilkårene, som der åbenbart er tale om her," lyder det fra Jakob Willer.

"Og når man så indgår i en konkret forhandling om vilkårene bør man også vurdere de muligheder og risici, som sådan en aftale indeholder," forklarer han videre.

Teleindustriens direktør ærgrer sig personligt over sagen, fordi den kan være med til at give telebranchens blakkede ry endnu et par ridser i lakken, selv om teleselskabet har sikret sine rettigheder igennem kontraktforholdet.

Du kan læse mere om telebranchens ry her: Danskerne: Telebranchen er den mest utroværdige i Danmark: Tilliden er helt i bund.

"Her er det altså vigtigt at understrege, at ingen teleselskaber laver kontrakter, der på nogen måde er udfærdiget med henblik på at snyde nogen kunder. Heldigvis ser vi da også færre og færre af denne type sager," forklarer Jakob Willer.

Han runder af med at forklare, at for store virksomheder med en mobilregning, der opleves uberettiget, er en juridisk afprøvning i retten den eneste vej at gå. 

Læs også: 
Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner

Guide: Undgå din mobilregning "Boyer" ud

Fem gode grunde til at du ikke skifter teleselskab

Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.