Teleboss: Små virksomheder med mega mobilregning har én chance for at slippe af krogen

En erhvervsdrivende e-handelskonsulent er havnet med en kæmpe mobilregning efter et stort dataforbrug på ferien i Danmark. Ifølge brancheforeningen har han én kattelem, som han kan kravle indad i håbet om at slippe for at betale.

Mens e-handelskonsulent Bülent Erdogan slikker sårene efter at have modtaget en mobilregning på 30.542 kroner over sit erhvervsabonnement, åbner der sig en kattelem for at slippe for at betale.

Du kan læse om Bülent Erdogans kæmpe-regning her: Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner.

Muligheden ligger i, at han kan afprøve sin sag hos Teleankenævnet.

Nævnet tager som udgangspunkt kun sager for privatabonnenter, der generelt har helt andre og mere lempelige vilkår end tilfældet er for erhvervsabonnenterne. Men det kan også behandle sager for små enkeltmandsvirksomheder.

Det fortæller direktør for brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer, til Computerworld.

"Der er her tale om en rigtig ærgerlig sag for både teleselskab og kunde, da ingen jo ønsker, at regningen løber løbsk. Generelt må man forvente, at en erhvervsdrivende sætter sig ind i de aftalevilkår, som man indgår," indleder Jakob Willer med og fortsætter:

"Da der kan være forskel på en stor virksomhed med en større juridisk afdeling og en lille selvstændig erhvervsdrivende, kan der dog ligge en mulighed i, at han afprøver sin sag for Teleankenævnet, der vil kunne endevende alle data som eksempelvis, hvornår han modtog advarsels-sms'er lignende."

Han tilføjer, at det er nævnet selv, der vurderer, om det vil tage sagen op til vurdering. 

Sæt dig ind i kontrakten
Selv om Jakob Willer på denne måde åbner en lille mulighed for Bülent Erdogan, er han dog ikke videre imponeret over forløbet i sagen.

"Når man som erhvervsdrivende indgår en kontrakt, bør man sætte sig ordentligt ind i vilkårene - især hvis man indgår en aftale, der afviger fra standardvilkårene, som der åbenbart er tale om her," lyder det fra Jakob Willer.

"Og når man så indgår i en konkret forhandling om vilkårene bør man også vurdere de muligheder og risici, som sådan en aftale indeholder," forklarer han videre.

Teleindustriens direktør ærgrer sig personligt over sagen, fordi den kan være med til at give telebranchens blakkede ry endnu et par ridser i lakken, selv om teleselskabet har sikret sine rettigheder igennem kontraktforholdet.

Du kan læse mere om telebranchens ry her: Danskerne: Telebranchen er den mest utroværdige i Danmark: Tilliden er helt i bund.

"Her er det altså vigtigt at understrege, at ingen teleselskaber laver kontrakter, der på nogen måde er udfærdiget med henblik på at snyde nogen kunder. Heldigvis ser vi da også færre og færre af denne type sager," forklarer Jakob Willer.

Han runder af med at forklare, at for store virksomheder med en mobilregning, der opleves uberettiget, er en juridisk afprøvning i retten den eneste vej at gå. 

Læs også: 
Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner

Guide: Undgå din mobilregning "Boyer" ud

Fem gode grunde til at du ikke skifter teleselskab

Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.