Artikel top billede

Teleboss: Små virksomheder med mega mobilregning har én chance for at slippe af krogen

En erhvervsdrivende e-handelskonsulent er havnet med en kæmpe mobilregning efter et stort dataforbrug på ferien i Danmark. Ifølge brancheforeningen har han én kattelem, som han kan kravle indad i håbet om at slippe for at betale.

Mens e-handelskonsulent Bülent Erdogan slikker sårene efter at have modtaget en mobilregning på 30.542 kroner over sit erhvervsabonnement, åbner der sig en kattelem for at slippe for at betale.

Du kan læse om Bülent Erdogans kæmpe-regning her: Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner.

Muligheden ligger i, at han kan afprøve sin sag hos Teleankenævnet.

Nævnet tager som udgangspunkt kun sager for privatabonnenter, der generelt har helt andre og mere lempelige vilkår end tilfældet er for erhvervsabonnenterne. Men det kan også behandle sager for små enkeltmandsvirksomheder.

Det fortæller direktør for brancheorganisationen Teleindustrien, Jakob Willer, til Computerworld.

"Der er her tale om en rigtig ærgerlig sag for både teleselskab og kunde, da ingen jo ønsker, at regningen løber løbsk. Generelt må man forvente, at en erhvervsdrivende sætter sig ind i de aftalevilkår, som man indgår," indleder Jakob Willer med og fortsætter:

"Da der kan være forskel på en stor virksomhed med en større juridisk afdeling og en lille selvstændig erhvervsdrivende, kan der dog ligge en mulighed i, at han afprøver sin sag for Teleankenævnet, der vil kunne endevende alle data som eksempelvis, hvornår han modtog advarsels-sms'er lignende."

Han tilføjer, at det er nævnet selv, der vurderer, om det vil tage sagen op til vurdering. 

Sæt dig ind i kontrakten

Selv om Jakob Willer på denne måde åbner en lille mulighed for Bülent Erdogan, er han dog ikke videre imponeret over forløbet i sagen.

"Når man som erhvervsdrivende indgår en kontrakt, bør man sætte sig ordentligt ind i vilkårene - især hvis man indgår en aftale, der afviger fra standardvilkårene, som der åbenbart er tale om her," lyder det fra Jakob Willer.

"Og når man så indgår i en konkret forhandling om vilkårene bør man også vurdere de muligheder og risici, som sådan en aftale indeholder," forklarer han videre.

Teleindustriens direktør ærgrer sig personligt over sagen, fordi den kan være med til at give telebranchens blakkede ry endnu et par ridser i lakken, selv om teleselskabet har sikret sine rettigheder igennem kontraktforholdet.

Du kan læse mere om telebranchens ry her: Danskerne: Telebranchen er den mest utroværdige i Danmark: Tilliden er helt i bund.

"Her er det altså vigtigt at understrege, at ingen teleselskaber laver kontrakter, der på nogen måde er udfærdiget med henblik på at snyde nogen kunder. Heldigvis ser vi da også færre og færre af denne type sager," forklarer Jakob Willer.

Han runder af med at forklare, at for store virksomheder med en mobilregning, der opleves uberettiget, er en juridisk afprøvning i retten den eneste vej at gå. 

Læs også: 
Streamede film på sin smartphone i Danmark - og fik regning på 30.542 kroner

Guide: Undgå din mobilregning "Boyer" ud

Fem gode grunde til at du ikke skifter teleselskab

Roaming-dødsstødet fra EU: Sådan rammer det de danske teleselskaber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere