Artikel top billede

Populær app skulle beskytte brugernes dybt private data - men nu afsløres pinlige huller i sikkerheden

Appen AppLock har over 100 millioner brugere på verdensplan og lover at beskytte brugernes dybt private data. Men nu er AppLock selv havnet i skudlinjen.

"Privacy made easy!"

Sådan lyder det tiltalende budskab fra appen AppLock til Android, der med over 100 millioner brugere er blandt de mest populære apps i Play-butikken.

AppLock lover at beskytte brugernes private data i forskellige apps - eksempelvis SMS, Gmail, Facebook og billedgalleriet på telefonen.

Eksempelvis lyder beskrivelsen af AppLock:

"AppLock kan gemme billeder og videoer, AppLock giver dig kontrollen med adgangen til billeder og videoer. Udvalgte billeder forsvinder fra dit fotogalleri og forbliver bag en låst og letanvendelige PIN. Med AppLock kan kun du se dine skjulte billeder."

Problemet er blot, at AppLock måske er knap så sikker, som de 100 millioner brugere går og tror.

Afslører tre alvorlige sårbarheder

Det er sikkerhedsportalen Securiteam, der kan afsløre tre forskellige sårbarheder i AppLock.

"Den første sårbarhed viser, at billeder og videoer ikke er krypterede, men blot skjult for brugerne, og selv uden root-adgang kan vi gendanne dem, sågar med det originale filnavn."

"Den anden sårbarhed viser, hvordan en bruger med root-adgang på enheden let kan fjerne PIN-koden fra applikationer eller tilføje det til andre. Han kan desuden ændre PIN-koden."

"Den sidste, og mest kritiske, sårbarhed er et PIN bypass. Det er muligt uden root-adgang og med alle applikationer, indstillinger og så videre, der er blokeret via appen, at nulstille PIN-koden til en, vi selv vælger, og at tage fuld kontrol over appen," lyder det på Securiteam-bloggen, hvorefter der føres bevis for sårbarhederne.

Derfor afsløres sårbarhederne

Securiteam skriver, at selvom virksomheden bag AppLock til at starte med var meget lydhør over for problemerne, har der ikke været yderligere reaktioner siden den 31. juli.

Derfor lægger Securiteam nu de tre sårbarheder frem til offentligt skue for at advare brugerne om den usikre app, der ellers netop skulle sikre deres private data.

Sagen er ikke ulig de problemer, vi tidligere har set med de såkaldte password-managere, der er apps, hvor brugerne kan opbevare alle deres adgangskoder sikkert.

I juni blev password-manageren Lastpass udat for et angreb og måtte derefter informere de mange brugere om, at blandt andet emailadresser til Lastpass-konti, huske-informationer til adgangskoder og ‘autentificerings-hashes' var blevet kompromitteret.

Læs også:

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password-manager selv under angreb

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere