Artikel top billede

Populær app skulle beskytte brugernes dybt private data - men nu afsløres pinlige huller i sikkerheden

Appen AppLock har over 100 millioner brugere på verdensplan og lover at beskytte brugernes dybt private data. Men nu er AppLock selv havnet i skudlinjen.

"Privacy made easy!"

Sådan lyder det tiltalende budskab fra appen AppLock til Android, der med over 100 millioner brugere er blandt de mest populære apps i Play-butikken.

AppLock lover at beskytte brugernes private data i forskellige apps - eksempelvis SMS, Gmail, Facebook og billedgalleriet på telefonen.

Eksempelvis lyder beskrivelsen af AppLock:

"AppLock kan gemme billeder og videoer, AppLock giver dig kontrollen med adgangen til billeder og videoer. Udvalgte billeder forsvinder fra dit fotogalleri og forbliver bag en låst og letanvendelige PIN. Med AppLock kan kun du se dine skjulte billeder."

Problemet er blot, at AppLock måske er knap så sikker, som de 100 millioner brugere går og tror.

Afslører tre alvorlige sårbarheder

Det er sikkerhedsportalen Securiteam, der kan afsløre tre forskellige sårbarheder i AppLock.

"Den første sårbarhed viser, at billeder og videoer ikke er krypterede, men blot skjult for brugerne, og selv uden root-adgang kan vi gendanne dem, sågar med det originale filnavn."

"Den anden sårbarhed viser, hvordan en bruger med root-adgang på enheden let kan fjerne PIN-koden fra applikationer eller tilføje det til andre. Han kan desuden ændre PIN-koden."

"Den sidste, og mest kritiske, sårbarhed er et PIN bypass. Det er muligt uden root-adgang og med alle applikationer, indstillinger og så videre, der er blokeret via appen, at nulstille PIN-koden til en, vi selv vælger, og at tage fuld kontrol over appen," lyder det på Securiteam-bloggen, hvorefter der føres bevis for sårbarhederne.

Derfor afsløres sårbarhederne

Securiteam skriver, at selvom virksomheden bag AppLock til at starte med var meget lydhør over for problemerne, har der ikke været yderligere reaktioner siden den 31. juli.

Derfor lægger Securiteam nu de tre sårbarheder frem til offentligt skue for at advare brugerne om den usikre app, der ellers netop skulle sikre deres private data.

Sagen er ikke ulig de problemer, vi tidligere har set med de såkaldte password-managere, der er apps, hvor brugerne kan opbevare alle deres adgangskoder sikkert.

I juni blev password-manageren Lastpass udat for et angreb og måtte derefter informere de mange brugere om, at blandt andet emailadresser til Lastpass-konti, huske-informationer til adgangskoder og ‘autentificerings-hashes' var blevet kompromitteret.

Læs også:

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password-manager selv under angreb

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere