Populær app skulle beskytte brugernes dybt private data - men nu afsløres pinlige huller i sikkerheden

Appen AppLock har over 100 millioner brugere på verdensplan og lover at beskytte brugernes dybt private data. Men nu er AppLock selv havnet i skudlinjen.

"Privacy made easy!"

Sådan lyder det tiltalende budskab fra appen AppLock til Android, der med over 100 millioner brugere er blandt de mest populære apps i Play-butikken.

AppLock lover at beskytte brugernes private data i forskellige apps - eksempelvis SMS, Gmail, Facebook og billedgalleriet på telefonen.

Eksempelvis lyder beskrivelsen af AppLock:

"AppLock kan gemme billeder og videoer, AppLock giver dig kontrollen med adgangen til billeder og videoer. Udvalgte billeder forsvinder fra dit fotogalleri og forbliver bag en låst og letanvendelige PIN. Med AppLock kan kun du se dine skjulte billeder."

Problemet er blot, at AppLock måske er knap så sikker, som de 100 millioner brugere går og tror.

Afslører tre alvorlige sårbarheder
Det er sikkerhedsportalen Securiteam, der kan afsløre tre forskellige sårbarheder i AppLock.

"Den første sårbarhed viser, at billeder og videoer ikke er krypterede, men blot skjult for brugerne, og selv uden root-adgang kan vi gendanne dem, sågar med det originale filnavn."

"Den anden sårbarhed viser, hvordan en bruger med root-adgang på enheden let kan fjerne PIN-koden fra applikationer eller tilføje det til andre. Han kan desuden ændre PIN-koden."

"Den sidste, og mest kritiske, sårbarhed er et PIN bypass. Det er muligt uden root-adgang og med alle applikationer, indstillinger og så videre, der er blokeret via appen, at nulstille PIN-koden til en, vi selv vælger, og at tage fuld kontrol over appen," lyder det på Securiteam-bloggen, hvorefter der føres bevis for sårbarhederne.

Derfor afsløres sårbarhederne
Securiteam skriver, at selvom virksomheden bag AppLock til at starte med var meget lydhør over for problemerne, har der ikke været yderligere reaktioner siden den 31. juli.

Derfor lægger Securiteam nu de tre sårbarheder frem til offentligt skue for at advare brugerne om den usikre app, der ellers netop skulle sikre deres private data.

Sagen er ikke ulig de problemer, vi tidligere har set med de såkaldte password-managere, der er apps, hvor brugerne kan opbevare alle deres adgangskoder sikkert.

I juni blev password-manageren Lastpass udat for et angreb og måtte derefter informere de mange brugere om, at blandt andet emailadresser til Lastpass-konti, huske-informationer til adgangskoder og ‘autentificerings-hashes' var blevet kompromitteret.

Læs også:

Skulle beskytte brugernes adgangskoder - nu er password-manager selv under angreb

Ekspert om angreb mod password-manager: Udstiller kæmpe risiko - men der er en løsning

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne
It-komet 2020: Med en eksplosiv vækst over de seneste fire regnskabsår på over 350 procent lander Microsoft Dynamics-partneren Scales på en samlet 10. plads i Årets it-komet 2020. ”Vi bilder os selv ind, at vi er et ’safe bet’ at ringe til, når det handler om Dynamics 365,” siger co-CEO hos Scales, der er ejet af NNIT.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.