Top 100: Kompetera er i top blandt Danmarks bedste hardware-forhandlere

Succes med hardwaresalg kræver, at man følger udviklingen på markedet tæt. Og så er det ikke altid at kunderne har ret, lyder det fra it-frmaet Kompetera.

Den københavnske hardware-forhandler er beviset på, at der findes plads til at bygge en forretning op ved siden af - eller nedenunder - giganter som Atea og Dustin.

Fem år efter en genstart af sit firma kan direktør og hovedaktionær, Carsten Weis, glæde sig over en omsætning på 137 millioner kroner og sidst, men ikke mindst et komfortabelt overskud på 5,2 millioner kroner.

Undervejs er bemandingen hos Kompetera steget fra de oprindelige otte mand til i dag 22 ansatte.

Den udvikling giver firmaet en top-placering som nummer to lige efter Dustin i Computerworlds Top 100 2015 i kategorien it-forhandlere.

Men lige så nydeligt den kombinerede hardware- og konsulentforretning har udviklet sig, lige så ukompliceret er Carsten Weis opskrift på successen.

"Vi er gradvis blevet bedre og bedre til det vi gør, hvor vi har bygget hardwaredelen og konsulentdelen sammen til en forretning. Sidst er der så kommet lidt cloud oveni. Så det er lidt det samme, som det har været hele tiden. Bare med nye forretningsområder bygget på," siger Carsten Weis.

Hardware er enten-eller
Indenfor hardwaresalg kommer man dog ikke sovende til resultaterne , understreger han.

"Hardware kræver, at man er på hele tiden, så man ved, hvad der sker på markedet. Der er nogen, som er inde i markedet det ene kvartal og ude det næste. Det kan man ikke. Det er enten eller. Vi følger med i, hvad der sker hos producenterne. Hvornår der kommer nye produkter og kampagner. Det parrer vi så med vores konsulentforretning for at se, om der nogle ting, vi kan gøre lidt smartere."

Netop kombinationen af det rå hardwaresalg og konsulentydelser giver ifølge Kompetera-direktøren det mix, som tiltrækker kunderne. Og det er ikke altid at kunden har ret.

"Vi profilerer os på, at vi tør sige kunderne lidt i mod og foreslå noget andet end det, de lige kender og har hørt om. For nylig havde vi en kunde, der skulle have noget storage. Han havde hidtil brugt IBM og Dell, og det troede han, at han skulle fortsætte med. Men da vi havde analyseret lidt på det, fortalte vi ham så om Nimble, Og inden en uge havde han købt det som vi anbefalede." Professionel bestyrelse
Endnu et skridt som ifølge Carsten Weis har skubbet på successen er, at Kompetera fik den branchekendte Claus Hansen fra Alfa People og Rene Hansen fra brandingfirmaet Vangsgaard ind i bestyrelsen.

"Der har vi på en gang fået en med brancheerfaring og en, der kan se på vores forretning med andre øjne, og sammen har vi lavet nogle retningslinier, som vi bliver holdt op på," fortæller Carsten Weis.

Et andet træk er, at Kompetera ikke har så mange offentlige kunder tilbage. Besværet med at byde ind på SKI's rammeaftaler står ifølge Carsten Weis ikke mål med den forretningsmæssige gevinst.

"Kravene fra SKI er ikke til at have med at gøre, og efter at vores SKI-aftale udløb for nogle år siden, har vi ikke så mange offentlige kunder mere.," siger han.

I stedet er det private virksomheder i alle størrelser og faconer, der driver udviklingen hos Kompetera.

Krisen gav en hård start
Hos Kompetera gør man en dyd i ud af at være selvfinansierende.

Det er også en forklaringerne på, at forretningen kom op og stå selvom selskabet nærmest på klokkeslæt startede op, netop da finanskrisen satte ind.

"Det var et meget barsk tidspunkt at starte op. Men på den anden side: Når vi startede der, kunne det kun gå fremad. Det var hårdt, det er der ingen tvivl om. Men der var ikke så meget, vi kunne gøre ved det, så det var bare om at klø på. Vi har altid sat tæring efter næring. Vi er nødt til at tjene pengene, før vi kan bruge dem. Det har nogle gange været lidt surt. Men vi er kommet godt efter det," slutter Carsten Weis.

Læs alle Computerworlds artikler om Danmarks bedste it-virksomheder her (opdateres løbende)
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.