Stolte danske traditioner bag overset headset-succes: Er Danmarks bedste inden for sit felt

Top 100: Tyske Sennheiser og danske Oticon har i al ubemærkethed skabt et lille guldæg på det globale marked for headsets. En stor del af successen bygger på stolte danske traditioner indenfor lydteknologi.

Mennesker, der taler med hinanden, er krumtappen i meget af den kommunikation, som foregår gennem et stadigt tættere forbundet spind af computere, internet-services, mobiltelefoner og andre devices.

Derfor er god lyd i ørerne en efterspurgt vare, som der kan tjenes gode penge på.

Et af de firmaer, som har grebet den mulighed er Sennheiser Communications, som fra sin danske base har skabt en solid forretning med produktion af headsets.

Det skaffer selskabet en topplacering i 2015-udgaven af Computerworlds Top 100 i kategorien for pc- og udstyrsproducenter.

Selskabet blev startet i 2003 som et joint venture mellem den tyske Sennheiser-koncern og danske William Demant Holding (ejer af Oticon). Hver ejer de 50 procent af Sennheiser Communications.

Forretningen kombinerer dansk know how indenfor høreapparater med tyskernes viden og stærke brand indenfor højttaler- og mikrofon-teknologi, fortæller administrerende direktør Jeppe Dalberg-Larsen, der har været med hele vejen siden opstarten for 12 år siden.

Han siger, at successen i høj grad bygger på synergier, der er mellem den know how, som de to ejere bringer med sig ind i samarbejdet.

Brander sig som premium-produkt
Resultatet er en palette af premium-produkter, kunderne er parat til at betale en god pris for. Kundesegmenterne er gamere, private forbrugere og ikke mindst virksomheder, der har behov for professionelle headsets til kontorbrug og call-centre.

På det sidste område har Sennheiser Communications etableret sig som nummer tre på verdensmarkedet - i skyggen af markedets to mastodonter, Plantronics og danske GN Netcom, som tilsammen har mere end 80 procent af verdensmarkedet.

"Det er et marked i stærk vækst. Du kan se mange store virksomheder, der skal bruge tusindvis af headsets, når de udruller unified communications-løsninger. Microsoft er pt. en af de helt store spillere. Skype for business er meget populært. Vi konkurrerer head to head med GN Netcom, og det gælder om at holde sig til," siger Jeppe Dalberg-Larsen.

Han mener ikke, at det fælles danske ophav giver en særlig familiefølelse eller sentimentalitet, når de danskbaserede selskaber er ude i marken for at kæmpe om de samme kunder.

"Vi er stærke konkurrenter, vil jeg sige. Når vi er ude på markedet lugter sælgerne blod, når de ser hinanden. Mange ordrer er baseret på udbud, hvor du skal ind på store headset-udrulninger. Og vi konkurrerer også om den samme slags ingeniører, så der bliver ikke givet ved dørene. Men det er så også med til at holde os skarpe," siger Jeppe Dalberg-Larsen.

Han kan dog godt mobilisere en smule national stolthed over at danske firmaer står så stærkt indenfor lyd-teknologi. Det slår også igennem på andre områder.

"Helt grundlæggende er der en lang tradition for acoustic engineering i Danmark via DTU og andre uddannelsesinstitutioner. I høreapparat-industrien er Oticon, Widex og GN Resound blandt de seks største globale spillere."

"Og hele lydbranchen har en lang historie og tradition i Danmark, hvor der er nogle folk, der har været gode til at bygge en forretning op. William Demant har eksisteret i over 100 år. Der er B&O og GN-koncernen, og du kan også nævne Brüel & Kjær, som er et gammelt akustisk firma. Så det er en kernekompetence og en særlig know how, som vi har i Danmark," slutter Jeppe Dalberg-Larsen.

Læs også:

Her er vinderen af Computerworlds Top 100: Mød Danmarks dygtigste it-virksomhed

GN Netcom har ramt en guldåre: Er klar til at indtage verdenBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
RPA og software-robotter: Businesscase og teknologi

Robot process automation - RPA - har i det seneste års tid for alvor fået et gennembrud i både virksomheder, organisationer og (ikke mindst) i den offentlige sektor, hvor både kommuner, styrelser og andre institutioner har taget de små software-robotter til sig.

23. september 2020 | Læs mere


"One Minute Workflow" til ad hoc-opgaver

De seneste mange måneder har givet os alle en helt ny opfattelse af arbejdspladsen. Fjernarbejde forventes at blive en del af den nye hverdag, som vi alle kigger ind i. Det har været en øjenåbner for mange, men det har også givet os vigtig læring - hvordan sikrer du, at dine medarbejdere har samme muligheder og kan opretholde effektiviteten, også når de ikke arbejder på kontoret?

23. september 2020 | Læs mere


Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.