Artikel top billede

Antallet af malware-koder til Mac er eksploderet

2015 har været et hårdt år for sikkerheden på Mac. Der er dog stadig langt op til konkurrenternes udfordringer.

Mac-maskinerne har traditionelt været mere forskånet for ondsindet kode end Windows-platformen, men 2015 har ikke været noget godt år for æblemaskinerne.

Ifølge en spritny rapport fra Bit9 blev 2015 nemlig et rekordår for skadelig kode rettet mod Mac.

Faktisk er der fem gange så mange malware-problemer for Mac i 2015, end der har været i de foregående fem år - til sammen.

Tilvæksten har med andre ord været meget kraftig.

Rapportens konklusioner er baseret på 1.400 unikke malware-prøver som Bit9 har indsamlet og analyseret over en periode på ti uger.

På baggrund af resultaterne vurderer Bit9 at, det er på høje tid, at Apple-ejere begynder at tage sikkerheden alvorligt på grund af, at malware-tendensen er tiltagende.

Selskabet peger på, at forøgelsen i malware-porteføljen hænger sammen med de voksende markedsandele, som Apple oplever med OS X.

En stor del af Apples solide regnskab skyldes netop en forøgelse i Mac-salget.

Læs også: Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem

Bit9 peger også på, at mange nedprioriterer sikkerheden på OS X-maskiner, da der ikke har været særlig meget skadelig software rettet mod platformen, men at den store tilvækst i 2015 kan være et vendepunkt for Apple.

Vand i forhold til Windows

Tingene skal dog lige sættes i perspektiv.

I lighed med Windows-platformen kommer OS X-malware i mange forskellige varianter, og der er dukket flere specialiserede Mac-udgaver af ondsindet kode op i 2015.

Et helt konkret eksempel er XcodeGhost, der kan injicere ondsindede komponenter i Xcode, der er Apples udviklingsværktøj til apps.

Selv om forøgelsen af malware er enorm, hvis man regner i procent, så er antallet stadig meget lavt sammenlignet med Windows.

I en analyse af sikkerhedsfremtiden for Mac siger analytiker fra sikkerhedsfirmaet Securiosis, Rich Mogull, til Networkworld:

"Hvis man lægger alle de malware-koder sammen, der nogensinde er fundet til Mac, vil mængden svare til, hvad der dukker op til Windows på en enkelt time."

Det sætter naturligvis tingene i perspektiv, men Bit9-tallene er da uden tvivl en tegn på, at Mac-platformen ikke er fredet fra it-kriminelle.

Du kan finde hele rapporten her.

Læs også:

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Sikkerhedsmand finder 0-dagssårbarhed på Macs - og fortæller hackere om det

Advarsel: Flere kritiske sårbarheder fundet i Apples spritnye styresystemer

Apple på vej med to-faktor sikkerhed til iPhone, Mac og iPad
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere