Artikel top billede

Antallet af malware-koder til Mac er eksploderet

2015 har været et hårdt år for sikkerheden på Mac. Der er dog stadig langt op til konkurrenternes udfordringer.

Mac-maskinerne har traditionelt været mere forskånet for ondsindet kode end Windows-platformen, men 2015 har ikke været noget godt år for æblemaskinerne.

Ifølge en spritny rapport fra Bit9 blev 2015 nemlig et rekordår for skadelig kode rettet mod Mac.

Faktisk er der fem gange så mange malware-problemer for Mac i 2015, end der har været i de foregående fem år - til sammen.

Tilvæksten har med andre ord været meget kraftig.

Rapportens konklusioner er baseret på 1.400 unikke malware-prøver som Bit9 har indsamlet og analyseret over en periode på ti uger.

På baggrund af resultaterne vurderer Bit9 at, det er på høje tid, at Apple-ejere begynder at tage sikkerheden alvorligt på grund af, at malware-tendensen er tiltagende.

Selskabet peger på, at forøgelsen i malware-porteføljen hænger sammen med de voksende markedsandele, som Apple oplever med OS X.

En stor del af Apples solide regnskab skyldes netop en forøgelse i Mac-salget.

Læs også: Apple og Microsoft kommer med regnskab: Den ene tjener milliarder - den anden mister dem

Bit9 peger også på, at mange nedprioriterer sikkerheden på OS X-maskiner, da der ikke har været særlig meget skadelig software rettet mod platformen, men at den store tilvækst i 2015 kan være et vendepunkt for Apple.

Vand i forhold til Windows

Tingene skal dog lige sættes i perspektiv.

I lighed med Windows-platformen kommer OS X-malware i mange forskellige varianter, og der er dukket flere specialiserede Mac-udgaver af ondsindet kode op i 2015.

Et helt konkret eksempel er XcodeGhost, der kan injicere ondsindede komponenter i Xcode, der er Apples udviklingsværktøj til apps.

Selv om forøgelsen af malware er enorm, hvis man regner i procent, så er antallet stadig meget lavt sammenlignet med Windows.

I en analyse af sikkerhedsfremtiden for Mac siger analytiker fra sikkerhedsfirmaet Securiosis, Rich Mogull, til Networkworld:

"Hvis man lægger alle de malware-koder sammen, der nogensinde er fundet til Mac, vil mængden svare til, hvad der dukker op til Windows på en enkelt time."

Det sætter naturligvis tingene i perspektiv, men Bit9-tallene er da uden tvivl en tegn på, at Mac-platformen ikke er fredet fra it-kriminelle.

Du kan finde hele rapporten her.

Læs også:

Stortest: Her er den bedste antivirus til Mac

Sikkerhedsmand finder 0-dagssårbarhed på Macs - og fortæller hackere om det

Advarsel: Flere kritiske sårbarheder fundet i Apples spritnye styresystemer

Apple på vej med to-faktor sikkerhed til iPhone, Mac og iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere