BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

Sikkerhedsmand finder 0-dagssårbarhed på Macs - og fortæller hackere om det

En 0-dagssårbarhed på Mac-computere er blevet offentliggjort på en blog, uden Apple har fået nys om sårbarheden. Bloggeren er indtil videre den eneste, der har en ordentlig sikkerhedslap til hullet.

I sidste måned offentliggjorde it-sikkerhedsmanden Stefan Esser oplysninger om en 0-dagssårbarhed i Apples OS X-operativsystem via en blog.

Det kontroversielle ved bloggen er, at Stefan Esser ikke først havde informeret Apple om sikkerhedshullet, så it-giganten havde en chance for at få 0-dagssårbarheden lappet i en ruf.

Nu er der så fundet exploit kits, der udnytter den offentliggjorte sårbarhed.

Det skriver Malwarebytes.

Kan overtage din Mac

Udnyttelsen af 0-dagssårbarheden foregår blandt andet ved, at en ondsindet hacker kan tiltuske sig adgang til at få brugsrettigheder på den inficerede Mac.

Det betyder, at vedkommende kan overtage Apple-computeren og dermed slette filer og ændre på computerindstillingerne blandt andre ting.

Malwarebytes rapporterer, at Apple sandsynligvis har kendt til sårbarheden i længere tid takket være en anden sikkerhedsmand, der kontaktet it-selskabet før, at Stefan Esser bloggede om sårbarheden.

Meldinger fra Apple går desuden på, at sårbarheden er fikset i det kommende operativsystem El Capitan, men det findes altså stadig det seneste Mac OS, der kaldes Yosemite.

Tjener selv penge på sårbarhed

En ikke helt ubetydelig krølle på historien er, at der ifølge Malwarebytes på nuværende tidspunkt ikke er nogen effektive måder at beskytte sig mod sikkerhedshullet på - udover at benytte sikkerhedsmanden Stefan Essers software.

Og du husker nok, at Steffan Esser er selvsamme mand, som offentligjorde viden om 0-dagssårbarheden ud til hele nettet inklusiv alverdens hackere uden at fortælle Apple om det.

"Dette introducerer nogle seriøse spørgsmål om etik og interessekonflikter," konstaterer Malwarebytes.

Det er for øvrigt anden gang på kort tid, at Apple er ramt af en sårbarhed på Mac-computere, da firmware-ormen Thunderstrike 2 for nyligt også møvede sig ind på Apple-styresystemet.

Ifølge PC Magazine blev Thunderstrike 2 delvist fikset i den seneste opdatering til Mac-folket, men der mangler endnu en endegyldig sikkerhedslap.  

Læs også: 
Apple klar med monster-opdateringer med 69 rettelser: Løser sikkerheds-problemer i iOS og OS X

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan
IT-JOB

AP Pension

Arkitekturchef

Riskpoint A/S

Software Tester

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior DeltaV Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere