Sikkerhedsmand finder 0-dagssårbarhed på Macs - og fortæller hackere om det

En 0-dagssårbarhed på Mac-computere er blevet offentliggjort på en blog, uden Apple har fået nys om sårbarheden. Bloggeren er indtil videre den eneste, der har en ordentlig sikkerhedslap til hullet.

I sidste måned offentliggjorde it-sikkerhedsmanden Stefan Esser oplysninger om en 0-dagssårbarhed i Apples OS X-operativsystem via en blog.

Det kontroversielle ved bloggen er, at Stefan Esser ikke først havde informeret Apple om sikkerhedshullet, så it-giganten havde en chance for at få 0-dagssårbarheden lappet i en ruf.

Nu er der så fundet exploit kits, der udnytter den offentliggjorte sårbarhed.

Det skriver Malwarebytes.

Kan overtage din Mac
Udnyttelsen af 0-dagssårbarheden foregår blandt andet ved, at en ondsindet hacker kan tiltuske sig adgang til at få brugsrettigheder på den inficerede Mac.

Det betyder, at vedkommende kan overtage Apple-computeren og dermed slette filer og ændre på computerindstillingerne blandt andre ting.

Malwarebytes rapporterer, at Apple sandsynligvis har kendt til sårbarheden i længere tid takket være en anden sikkerhedsmand, der kontaktet it-selskabet før, at Stefan Esser bloggede om sårbarheden.

Meldinger fra Apple går desuden på, at sårbarheden er fikset i det kommende operativsystem El Capitan, men det findes altså stadig det seneste Mac OS, der kaldes Yosemite.

Tjener selv penge på sårbarhed
En ikke helt ubetydelig krølle på historien er, at der ifølge Malwarebytes på nuværende tidspunkt ikke er nogen effektive måder at beskytte sig mod sikkerhedshullet på - udover at benytte sikkerhedsmanden Stefan Essers software.

Og du husker nok, at Steffan Esser er selvsamme mand, som offentligjorde viden om 0-dagssårbarheden ud til hele nettet inklusiv alverdens hackere uden at fortælle Apple om det.

"Dette introducerer nogle seriøse spørgsmål om etik og interessekonflikter," konstaterer Malwarebytes.

Det er for øvrigt anden gang på kort tid, at Apple er ramt af en sårbarhed på Mac-computere, da firmware-ormen Thunderstrike 2 for nyligt også møvede sig ind på Apple-styresystemet.

Ifølge PC Magazine blev Thunderstrike 2 delvist fikset i den seneste opdatering til Mac-folket, men der mangler endnu en endegyldig sikkerhedslap.  

Læs også: 
Apple klar med monster-opdateringer med 69 rettelser: Løser sikkerheds-problemer i iOS og OS X

Prøv Apples nye styresystemer: Her er iOS 9 og OS X El Capitan
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.