Artikel top billede

"Teleindustrien vil rage til sig og efterlade filmbranchen i en rygende ruinhob"

Anklagerne står i kø i diskussionen om den danske filmbranches økonomiske problemer, hvor telebranchen anklages for at være arrogant og for at malke andre brancher.

Så har vi balladen igen: Filmbranchen og telebranchen er atter røget i totterne på hinanden. 

Det er ikke mere end et lille års tid siden, at filmbranchen og telebranchen sidst var ude i et offentligt slagsmål - blandt andet fordi den danske filmbranchen mente, at teleselskaberne skulle betale penge til en filmpulje på grund af de tab, filmbranchen har som følge af internettet.

Nu er der så lagt op til endnu et offentligt bokse-drama, der får Rocky-filmene til at lige en krammer mellem Bamse og Kylling.

Under overskriften "Teleindustrien lader hånd om forbrugerne" skriver brancheforeningen Danske Biografer, at "teleindustrien er ude af stand til at forstå filmbranchens udfordring og alene - i ufattelig kortsigtet tænkning - blot vil have større omsætning til sig selv."

"... det handler ene og alene om at teleindustrien vil rage til sig og efterlade filmbranchen i en rygende ruinhob, mens teleindustrien går på jagt efter en ny branche, de kan malke," skriver Kim Pedersen, der er formand for Danske Biografer. Læs hele indlægget her.

Indlægget fra Danske Biografer kommer, efter at Teleindustriens direktør Jakob Willer i sidste uge selv skrev en kommentar om filmbranchens grædekoner i forbindelse med den nye Filmaftale, hvor der på en møde med kulturministeren blev diskuteret branchens udfordringer.

"Filmbranchens grædekoner"

Jakob Willer skrev blandt andet:

"Der blev igen fra filmbranchen fremsat urigtige påstande om, at teleselskaber og internetudbydere tjener mange penge på trafikken fra film på nettet - både den ulovlige og den lovlige - og der blev fremsat fantasifulde forslag om at få internetudbydere til at subsidiere filmbranchen, indføre internetskat og blankbåndsafgift på bredbåndsforbindelser og gøre internetudbydere ansvarlige for at overvåge brugerne og filtrere den ulovlige trafik ud af internettet."

"Og hvis vi ikke gjorde det - så skulle der vanke bøder," skrev Jakob Willer.

I indlægget hos Danske Biografer skriver formand Kim Pedersen blandt andet til Jakob Willer og resten af telebranchen:

"Helt overser Jakob Willer, at filmen netop er tilgængelig digitalt, og at pirateri først optræder når filmene netop er fuldt tilgængelige på nettet. Danske film oplever ikke pirateri, så længe de vises i biograferne. Det er først når folk netop har legal adgang til filmene digitalt på nettet, pirateriet opstår."

Her er problemet - ifølge filmbranchen

"Willer forstår øjensynligt ikke, at filmbranchen ikke kan overleve med en omsætningsnedgang på 66 procent, som musikbranchen oplevede, da de fulgte Willers råd. Det til trods for, at en film er million-fold dyrere at producere end en sang," lyder det fra Kim Pedersen fra Danske Biografer, der også kommer med denne anklage: 

"Først dræbte teleindustrien videoforretningerne og næste mål for deres erobring er biograferne - dog ganske uden at kunne kompensere for indtægterne disse to sektorer repræsenterer."

Kim Pedersen skriver desuden, at det er forbrugerne, der bliver taberne i sidste ende, hvis teleindustrien får held med at reducere den danske filmindustri til produktion af billige tv-film, reality- og gameshows.

"At teleindustrien arrogant lader hånt om forbrugerne, i deres jagt efter indtjening, burde dog ikke komme som en overraskelse, men her tydeliggjort mere end nogensinde," skriver Kim Pedersen.

Læs også:

Filmbranchen om danske teleselskaber: der er free riders og skal betale

Computerworld mener: Film-afgift på internet er som en elendig b-film

Nye krav om film-afgift på internet: Det skal det koste

Dansk telebranche: Film-afgift på internet vil være helt urimelig

Telefirmaer afviser film-afgift: Det er det rene vanvid

Efter hylen og skrigen i årevis: Nu elsker musikbranchen digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere