Artikel top billede

"Teleindustrien vil rage til sig og efterlade filmbranchen i en rygende ruinhob"

Anklagerne står i kø i diskussionen om den danske filmbranches økonomiske problemer, hvor telebranchen anklages for at være arrogant og for at malke andre brancher.

Så har vi balladen igen: Filmbranchen og telebranchen er atter røget i totterne på hinanden. 

Det er ikke mere end et lille års tid siden, at filmbranchen og telebranchen sidst var ude i et offentligt slagsmål - blandt andet fordi den danske filmbranchen mente, at teleselskaberne skulle betale penge til en filmpulje på grund af de tab, filmbranchen har som følge af internettet.

Nu er der så lagt op til endnu et offentligt bokse-drama, der får Rocky-filmene til at lige en krammer mellem Bamse og Kylling.

Under overskriften "Teleindustrien lader hånd om forbrugerne" skriver brancheforeningen Danske Biografer, at "teleindustrien er ude af stand til at forstå filmbranchens udfordring og alene - i ufattelig kortsigtet tænkning - blot vil have større omsætning til sig selv."

"... det handler ene og alene om at teleindustrien vil rage til sig og efterlade filmbranchen i en rygende ruinhob, mens teleindustrien går på jagt efter en ny branche, de kan malke," skriver Kim Pedersen, der er formand for Danske Biografer. Læs hele indlægget her.

Indlægget fra Danske Biografer kommer, efter at Teleindustriens direktør Jakob Willer i sidste uge selv skrev en kommentar om filmbranchens grædekoner i forbindelse med den nye Filmaftale, hvor der på en møde med kulturministeren blev diskuteret branchens udfordringer.

"Filmbranchens grædekoner"

Jakob Willer skrev blandt andet:

"Der blev igen fra filmbranchen fremsat urigtige påstande om, at teleselskaber og internetudbydere tjener mange penge på trafikken fra film på nettet - både den ulovlige og den lovlige - og der blev fremsat fantasifulde forslag om at få internetudbydere til at subsidiere filmbranchen, indføre internetskat og blankbåndsafgift på bredbåndsforbindelser og gøre internetudbydere ansvarlige for at overvåge brugerne og filtrere den ulovlige trafik ud af internettet."

"Og hvis vi ikke gjorde det - så skulle der vanke bøder," skrev Jakob Willer.

I indlægget hos Danske Biografer skriver formand Kim Pedersen blandt andet til Jakob Willer og resten af telebranchen:

"Helt overser Jakob Willer, at filmen netop er tilgængelig digitalt, og at pirateri først optræder når filmene netop er fuldt tilgængelige på nettet. Danske film oplever ikke pirateri, så længe de vises i biograferne. Det er først når folk netop har legal adgang til filmene digitalt på nettet, pirateriet opstår."

Her er problemet - ifølge filmbranchen

"Willer forstår øjensynligt ikke, at filmbranchen ikke kan overleve med en omsætningsnedgang på 66 procent, som musikbranchen oplevede, da de fulgte Willers råd. Det til trods for, at en film er million-fold dyrere at producere end en sang," lyder det fra Kim Pedersen fra Danske Biografer, der også kommer med denne anklage: 

"Først dræbte teleindustrien videoforretningerne og næste mål for deres erobring er biograferne - dog ganske uden at kunne kompensere for indtægterne disse to sektorer repræsenterer."

Kim Pedersen skriver desuden, at det er forbrugerne, der bliver taberne i sidste ende, hvis teleindustrien får held med at reducere den danske filmindustri til produktion af billige tv-film, reality- og gameshows.

"At teleindustrien arrogant lader hånt om forbrugerne, i deres jagt efter indtjening, burde dog ikke komme som en overraskelse, men her tydeliggjort mere end nogensinde," skriver Kim Pedersen.

Læs også:

Filmbranchen om danske teleselskaber: der er free riders og skal betale

Computerworld mener: Film-afgift på internet er som en elendig b-film

Nye krav om film-afgift på internet: Det skal det koste

Dansk telebranche: Film-afgift på internet vil være helt urimelig

Telefirmaer afviser film-afgift: Det er det rene vanvid

Efter hylen og skrigen i årevis: Nu elsker musikbranchen digitalisering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.