Artikel top billede

Test: Du får virkelig meget telefon for 3.000 kroner i Honor 7

Honor 7 er en telefon fra Huawei. Det er en telefon, hvor man kan sætte et "godkendt" ved alle punkter, men som alligevel ikke scorer topkarakter. Læs her hvorfor.

Honor 7 er en telefon fra Huawei, men det er ikke noget, som Huawei praler med.

Det står kun på bagsiden af den pastelblå kasse, og der står ikke engang, at den er bygget af Huawei. Næ, den er "powered by Huawei," hvad end det så betyder.

Honor er en serie af telefoner, som er rettet mod det yngre segment af mobilbrugere, som ikke har brug for en vanvittig Octo-Core-processor fra Samsung eller en gigantisk skærmopløsning fra LG.

Det er i hvert fald den tanke, man får, når man tænder for telefonen for første gang. For softwaren minder slet skjult om noget, som man har set før.

Til gengæld koster telefonen markant mindre end en iPhone - eller andre af de dyrere telefoner på markedet. Til en pris på cirka 3.000 kroner svæver Honor 7 på samme prisniveau som OnePlus 2. Og hver kommer med sine fordele og ulemper.

Design
Honor 7 er som sagt en telefon fra Huawei. Og så alligevel ikke. Det er et søsterbrand, som nogle steder markedsføres under Huawei og andre steder ikke. Det er forvirrende or brugeren, for hvem skal man rette henvendelse til, hvis du har brug for support? Huawei eller Honor?

Ikke desto mindre følger telefonen nogenlunde samme designsprog, som du også finder på de andre produkter fra Huawei.

Telefonen er indpakket i metal med plastikkanter i top og bund - formodentligt for at give antennen fri adgang. Foran er der ingen knapper - de er softwarebaseret, og på siden finder du de obligatoriske standby- og volume-knapper.

I venstre sider finder du også en ekstra knap. Den kan du indstille til en række udvalgte funktioner såsom snapshot med kameraet, lommelygte eller en google-søgning.

Resten af designet er lidt intetsigende. Det er ikke ment på en negativ måde, men du stopper ikke en op med en Honor 7, som du for eksempel gør med en Samsung Galaxy S6 Edge. Eller den føles ikke lige så lækker at have i hånden som en LG G4 eller en iPhone 6 - eller sågar en Lumia 640.

Specielt det store "honor"-ikon er generende. Det skærer lidt i fingrene, når du kører hånden over telefonen, og efter bare en uge eller to er der skidt i det ene "o".

System
Lad os køre Honor 7 igennem en tjekliste.

Honor 7's antenner er gode, gav kun meget få dækningsproblemer på mit 3-abonnement (altid på 3G - ofte på 4G i København og omegn), og lydkvaliteten i en samtale er godkendt.

Telefonen kører Huaweis egenudviklede Kirin-processorer, som giver en udmærket ydeevne, men som ligger langt fra for eksempel en Samsung Galaxy S6.

Prisen er jo også derefter, og vi oplevede ikke, at vi havde problemer med apps og lignende.

 Forvent dog ikke, at den kan køre store, grafiske spil på niveau med de egentlige flagskibstelefoner - det gør de stadig markant flottere og mere flydende.

Skærmen er en FullHD-type skærm, som giver et rigtig flot billede uden de store dikkedarer.

Der er et stykke op til en AMOLED-skærm fra Samsung eller en fra LG, men ret skal være ret, og du vil ikke blive skuffet for skærmen på Honor 7 - hvad end det er til web eller fotos.

Kameraet er udmærket, og billeder taget med kameraet bliver generelt flotte.

Det er et 20 megapixel kamera med en blænde på f/2.0.

Billederne bliver ofte flotte, og der er en række software-funktioner, som for nogle vil være interessante. Blandt andet slow-motion, Panorama, og... Food-mode? Ja du kan tage et billede af din mad med dette kamera, og det vil gøre billedet mere appetitligt. Alt i alt skal du kigge langt efter et kamera, som tager så gode billeder i sin prisklasse.

Frontkameraet har også en "beautifier", en slider som kan gøre din hud mere end eller dine øjne mere skinnende. Kameraet bliver dog presset i mørke omgivelser.

Telefonen har en virkelig god fingerskanner på bagsiden til din pegefinger, som virker mindst lige så godt som dem på en iPhone 6 eller Samsung Galaxy S6.

Den kan desuden tilknyttes forskellige funktioner, så hvis du swiper op eller ned, så kommer notifikationsmenuen frem. Ikke nogen dum ide.

Højttaleren i bunden snyder. Der er to højtalerriller i bunden, men det er reelt set kun den ene, som der kommer lyd ud af. Havde Huawei... undskyld Honor -  ikke forventet, at det ville blive opdaget? Lyden er ligeledes ikke vildt imponerende, så brug i stedet et headset.

Alt dette understøttes af et 3.100 mAh stort batteri, som giver en solid brugstid.

Der gik nemt halvanden dag med strøm på telefonen, og Honor 7 har desuden "Fast Charge", hvilket betyder at en halv times opladning giver 30 procent strøm. Ganske fint.

iOS'sk udseende
Til sidst kigger vi på softwaren. Telefonen kører Android 5.0, men er modificeret næsten til ukendelighed af Huaw... Honor.

Det minder rigtig meget om systemet på iOS, hvor der blandt andet ikke eksisterer en app-skuffe.

Lenovo benytter samme tilgang til udseendet, og du kan jo altid hente en anden launcher til din telefon, hvis du ønsker at gemme nogle apps væk.

Menuer, felter og lignende minder igen meget om iOS, og specielt kamera-appen er næsten identisk.

Dog er ydeevnen som førnævnt solid - såfremt du holder dig fra meget grafiske spil som for eksempel Implosion.

Du kan desuden tilpasse telefonen i en meget høj grad. Der er en god tema-butik, og ved at "white-liste" specifikke apps kan du begrænse udvalgte apps fra at have adgang til den sparsomme 3G/4G-data. Det er en god funktion.

Konklusion:
Efter et par ugers brug er konklusionen tydelig: Honor 7 er en god Android-telefon, hvis du ikke sætter de helt store krav.

Det er der ingen skam i, og i bytte får du en meget god pris med en rigtig god hardware til prisen. Designet er konservativt og en smule kedeligt, men solid og velbygget. Kameraet tager gode billeder, og batterilevetiden er godkendt til UG.

Men den grafiske chip i Huaweis chipset er mangelfuld og kan ikke ordentligt understøtte nyere spil.

Husk også at du for samme pris - 3.000 kroner - kan købe dig en P8 eller en OnePLus 2.

Sidstnævnte er uden tvivl en meget stor konkurrent til Honor 7, men Honor 7 er også uden tvivl noget lettere at købe, da flere danske teleoperatører sælger den.

OnePlus 2 skal du have en invitation til.

Læs også: Test: Du kan få fire Lumia 640 for én iPhones pris - og Lumia 640 er faktisk en rigtig god telefon


Loading ikon


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.