Artikel top billede

Folketinget skal til stemmeknapperne: Skal Snowden have asyl i Danmark?

To danske folketingspartier slår på tromme for, at NSA-whistlebloweren Edward Snowden skal bo og beskyttes i Danmark.

NSA-whistlebloweren Edward Snowden bør bo i Danmark, som samtidig skal sikre, at den verdensberømte borgerrettighedsforkæmper ikke bliver udleveret til USA.

Det mener de to danske folketingspartier Enhedslisten og Alternativet, efter et flertal i EU-parlamentet i går opfordrede til, at de 29 EU-medlemslande droppede anklager mod Edward Snowden.

De to partier genfremsætter et beslutningsforslag om, at Danmark tilbyder, NSA-whistlebloweren opholdstilladelse.

Det skriver partierne i en pressemeddelelse.

Det er i vores egen interesse

Computerworld har skrevet rundt til retsordførerne i de ni danske folketingspartier for at lodde stemningen om, hvorvidt Edward Snowden skal bo i Danmark.

I skrivende stund er det kun Pernille Skipper (EL) og Josephine Fock (ALT) fra netop de to partier bag beslutningsforslaget, der er vendt tilbage med et klart ja til, at Edward Snowden skal bo i Danmark.

I pressemeddelelsen uddyber Enhedslisten sin opbakning til Edward Snowden på følgende måde:

"Vi har hele tiden ment, at Edward Snowden er en whistleblower, der fortjener hæder og beskyttelse og ikke forfølgelse. Så vi er klar til igen at forsøge at få Danmark til at give Snowden asyl, når nu Europaparlamentet har meldt så klart ud," lyder det fra Pernille Skipper, som fortsætter:

"Edward Snowden har afsløret, at den amerikanske efterretningstjeneste har overvåget europæiske regeringer og masseovervåget Europas befolkninger, så det er i højeste grad også i vores egen interesse at beskytte en modig mand som Snowden."

Snowden: En game-changer
Computerworld har tidligere undersøgt, hvilken straf Edward Snowden ville få i Danmark, hvis han var dansker.

Det kan du læse mere om her: Så mange år i fængsel ville Edward Snowden stå til hvis han var dansk

Med den nyligt afholdte EU-Parlamentsafstemning og beslutningsforslaget fra Enhedslisten og Alternativet in mente, går opholdet til Edward Snowden på, at han skal beskyttes, ikke straffes eller udleveres til USA.

Edward Snowden selv har på sin Twitter-profil kaldt flertallet i EU-Parlamentet for beskyttelse af hans rettigheder som borgerrettighedsforkæmper for en game-changer.

Det er dog langt fra sikkert, at Edward Snowden kommer til Danmark, efter EU-parlamentet har stemt og de to danske partier med tilsammen 23 sæder på Christiansborg med i alt 179 stemmeknapper har foreslået at få ham til Danmark. 

For sidste gang beslutningsforslaget blev fremført, blev det forkastet ved anden behandling. 

Læs også:

Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA

Edward Snowden blev Twitter-bombarderet efter begynderfejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.