Artikel top billede

Folketinget skal til stemmeknapperne: Skal Snowden have asyl i Danmark?

To danske folketingspartier slår på tromme for, at NSA-whistlebloweren Edward Snowden skal bo og beskyttes i Danmark.

NSA-whistlebloweren Edward Snowden bør bo i Danmark, som samtidig skal sikre, at den verdensberømte borgerrettighedsforkæmper ikke bliver udleveret til USA.

Det mener de to danske folketingspartier Enhedslisten og Alternativet, efter et flertal i EU-parlamentet i går opfordrede til, at de 29 EU-medlemslande droppede anklager mod Edward Snowden.

De to partier genfremsætter et beslutningsforslag om, at Danmark tilbyder, NSA-whistlebloweren opholdstilladelse.

Det skriver partierne i en pressemeddelelse.

Det er i vores egen interesse

Computerworld har skrevet rundt til retsordførerne i de ni danske folketingspartier for at lodde stemningen om, hvorvidt Edward Snowden skal bo i Danmark.

I skrivende stund er det kun Pernille Skipper (EL) og Josephine Fock (ALT) fra netop de to partier bag beslutningsforslaget, der er vendt tilbage med et klart ja til, at Edward Snowden skal bo i Danmark.

I pressemeddelelsen uddyber Enhedslisten sin opbakning til Edward Snowden på følgende måde:

"Vi har hele tiden ment, at Edward Snowden er en whistleblower, der fortjener hæder og beskyttelse og ikke forfølgelse. Så vi er klar til igen at forsøge at få Danmark til at give Snowden asyl, når nu Europaparlamentet har meldt så klart ud," lyder det fra Pernille Skipper, som fortsætter:

"Edward Snowden har afsløret, at den amerikanske efterretningstjeneste har overvåget europæiske regeringer og masseovervåget Europas befolkninger, så det er i højeste grad også i vores egen interesse at beskytte en modig mand som Snowden."

Snowden: En game-changer
Computerworld har tidligere undersøgt, hvilken straf Edward Snowden ville få i Danmark, hvis han var dansker.

Det kan du læse mere om her: Så mange år i fængsel ville Edward Snowden stå til hvis han var dansk

Med den nyligt afholdte EU-Parlamentsafstemning og beslutningsforslaget fra Enhedslisten og Alternativet in mente, går opholdet til Edward Snowden på, at han skal beskyttes, ikke straffes eller udleveres til USA.

Edward Snowden selv har på sin Twitter-profil kaldt flertallet i EU-Parlamentet for beskyttelse af hans rettigheder som borgerrettighedsforkæmper for en game-changer.

Det er dog langt fra sikkert, at Edward Snowden kommer til Danmark, efter EU-parlamentet har stemt og de to danske partier med tilsammen 23 sæder på Christiansborg med i alt 179 stemmeknapper har foreslået at få ham til Danmark. 

For sidste gang beslutningsforslaget blev fremført, blev det forkastet ved anden behandling. 

Læs også:

Edvard Snowden gør klar til at vende hjem til USA - han slipper for dødsstraf, lover USA

Edward Snowden blev Twitter-bombarderet efter begynderfejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere