Eksperter forsøger at råbe Apple op: De nye produkter ødelægger designet

Apples engang så stolte tradition for godt produkt-design er erstattet af alt for minimalistiske produkter, der ødelægger det gode design, mener to eksperter i brugervenlighed.

"Der var engang, hvor Apple var kendt for at designe letanvendelige og letforståelige produkter."

"Ikke længere. Selvom produkterne er smukkere end nogensinde, har det en høj pris."

Sådan indledes et opsigtsvækkende indlæg hos det anerkendte Fast Company, et medie der beskæftiger sig med blandt andet digital innovation og ledelse.

Kritikken sendes afsted af Don Norman og Bruce Tognazzini, der - sammen med danske Jakob Nielsen - er stiftere af Nielsen Norman Group, der arbejder med blandt andet brugervenlighed og it-design.

Og de to eksperter lægger ikke fingrene imellem i kritikken af design-tendenserne hos Apple. Den går især på, at Apple glemmer vigtige elementer af designet i jagten på endnu slankere og mere simple produkter.

"Apple ødelægger designet. Endnu værre er det, at Apple revitaliserer den gamle tro på, at design kun handler om at gøre ting flotte."

"Men sådan er det ikke! Design er en måde, man tænker på og finder frem til folks reelle og grundlæggende behov på, så man leverer produkter og tjenester, der hjælper dem," skriver de to brugervenlighedseksperter.

Læs også: Apples iPad-dilemma: Denne beslutning kan komme til at koste selskabet dyrt

"Design kombinerer en forståelse af mennesker, teknologi, samfundet og virksomheder. Produktionen af smukke objekter er kun en lille del af moderne design," lyder det blandt andet i indlægget hos Fast Company.

"Apple forstærker den gamle idé om, at designerens eneste job er at gøre ting smukke, selv hvis det koster de rette funktioner, forståelsen og at det er let at anvende."

Har selv arbejdet hos Apple
Både Don Norman og Bruce Tognazzini har tidligere haft længere karrierer i Apple.

Don Norman er tidligere leder af Apples eget User Experience Architect's Office og vice president i selskabet. Han luftede også for for nogle måneder siden sin skepsis i forhold til Apples moderne produkt-design - læs mere om det her.

I det nye indlæg hos Fast Company fortæller de to skribenter blandt andet, om dengang Steve Jobs stadig var en del af Apple, og hvor man arbejdede med design på en helt anden måde.

"I dag har Apple elimineret fokus på at gøre produkter lette at forstå og anvende og har i stedet valgt en Bauhaus-minimalistisk design-etik til sine produkter."

I artiklen hos Fast Company går den konkrete kritik af Apple blandt andet på valg af skrifttyper, som især mange ældre ikke kan læse, og at de mange muligheder for touch-navigation er blevet uoverskuelige.

Du kan læse hele indlægget her.

Læs også:

Design-guru og tidligere Apple-topchef: Designet og brugervenligheden er helt på afveje hos Apple

Apples iPad-dilemma: Denne beslutning kan komme til at koste selskabet dyrt

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


IT Security 2021

Strategic IT Security 2021 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

22. april 2021 | Læs mere


Premium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.