Artikel top billede

Mere end 2.000 cloud-interesserede it-professionelle var mødt op i Bella Center for at lære mere om Microsofts sky.

2.000 danske it-folk er klar til sende kunderne op i Microsofts sky

Reportage: Mere end 2.000 danske it-folk mødte op for at lære mere om mulighederne i Microsofts sky. Men kundernes bekymring for data-sikkerhed er stadig den største barriere for de store visioner.

Det må have været sidste uges største efteruddannelseskursus, da mere end 2.000 danske it-folk torsdag og fredag mødte op i Bella Center ved København for at lære mere om, hvordan de flytter kunderne og deres it-løsninger op i Microsofts sky.

Når Microsoft kan samle så mange it-professionelle for at tale om cloud, er det en konkret demonstration af, at Microsoft er mere end godt på vej til at sætte handling bag visionerne om clouden.

Arrangementet i København er et ud af 16 såkaldte roadshows, som løber af stabelen i løbet af foråret. Her står et internationalt hold af Microsofts egne cloudeksperter klar til at tegne og fortælle om, hvordan Microsoft-skyen er skruet sammen.

I Bella Center kunne deltagerne vælge mellem mere end 80 workshops, oplæg og demonstrationer af Azure-platformen og de løsninger og applikationer, som Microsoft allerede har lanceret - og ikke mindst, hvad der er på vej - som eksempelvis de højt profilerede universal apps.

Udover de 2.000 deltagere i København, vil andre tusinder af it-udviklere, arkitekter og teknikere komme til at deltage rundt omkring på kloden.

Samtidig får Microsoft sendt et stærkt signal til kunderne om, at der står en hær af it-professionelle klar til at levere bøffen og gøre visionerne om cloud til lavpraktisk virkelighed.

Det signal er der også brug for.

Selvom både de kunder og leverandører, som Computerworld talte med ved arrangementet i Bella Center, er klar over, at cloudfænomenet er kommet for at blive, er der stadig reservation og forbehold over for cloud.

Det første ord der dukker op i den slags samtaler er sikkerhed - sikkerhed for hvor ens data befinder sig, og hvordan der bliver passet på dem.

"Nu skal vi stole på nogle amerikanere"

Anette Knudsen er driftschef i Silkeborg kommunes it-afdeling. Sammen med fem kolleger har hun tage turen til hovedstaden for at lære med om skyen, som allerede sætter sit præg på hverdagen i kommunen.

"Vi går fra, at hovedparten af vores data og applikationer kører on premise, til at man skal kunne arbejde alle steder fra. Det betyder, at vi skal tænke på en helt anden måde om sikkerhed og personfølsomme data. Pludselig skal vi til at stole på nogle amerikanere," siger Annette Knudsen.

"Vi er allerede i gang med cloudløsninger, men vi skal ikke i skyen bare for at være i skyen, så skal det være, fordi det giver mening," siger hun.

For Microsoft er den gode nyhed, at budskabet om "hybride" cloud-løsninger, hvor der bruges en kombinationen af it on premise og private og public cloud, lader til at være hørt og forstået.

Kunderne kan spare penge

Fokus på sikkerhed og hybride cloud-løsninger går igen hos JN Data, der leverer løsninger til en række banker og andre kunder i den finansielle sektor.

"De største udfordringer ved cloud er stadig sikkerhed og compliance. Det er i hvert fald der, vores kunder i den finansielle sektor har særlige udfordringer," siger cloudarkitekt Steen Meyer fra JN Data.

"Vi tilbyder hybride løsninger med Office 365, CRM Online og andre applikationer, som kører i skyen."

"De hybride cloud-løsninger, hvor vi potentielt kan lægge data i Microsofts sky er interessante for vores kunder. For de kan simpelthen spare nogle penge. Men der skal være styr på sikkerhed og compliance både i forhold til licenser og kundernes forretningsprocesser," siger Steen Meyer.

Læs også:

Microsoft til bekymrede danske partnere: Bare rolig, der er cloud-forretning nok til alle

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder