Artikel top billede

Oracle siger farvel til en hel række Java-guruer - og næppe på gensyn

Endnu en fremtrædende person i Java-udviklingen forlader Oracle.

It-giganten Oracle købte i 2010 software- og hardwareselskabet Sun Microsystems for 43 milliarder kroner og fik blandt andet Java-platformen med i handlen.

Siden den overtagelse har der flere gange fra Java-miljøet lydt brok over Oracles håndtering af Java, som måske startede med, at Javas opfinder James Gosling forlod Oracle få måneder efter opkøbet.

Det kan du læse mere om her: Manden bag Java vender Oracle ryggen

Efter en tid med blandt andet sikkerhedsproblemer og en længerevarende patentkrig til milliardvis af kroner mod Google, fordi søgeselskabet benytter Java i sin Android-platform.

I efteråret 2015 dryssede så Cameron Purdy og Simon Ritter så væk fra Oracle, og nu stopper Oracles Java-evangelist Reza Rahman hos it-giganten.

Læs også: Oracle: Derfor er Java propfyldt med usikkerheder

"Det vil ikke blive svært at få øje på min skepsis som professionel evangelist og min skepsis omkring Oracle, som den ansvarlige forvalter af Java," lyder det blandt andet i Reza Rahmans afskedssalut i det blogindllæg, som han har skrevet som afsked. 

Her bliver det også angivet, at det var fyringen af Cameron Purdy, der var den afgørende tunge på vægtskålen for Reza Rahmans beslutning om at sige farvel til Oracle.

Farvel til selskabs-dronerne

Reza Rahman beskriver også i sit blogindlæg, at han overordnet er bekymret for udviklingen af Java.

"Tag ikke fejl, min skepsis begrænser sig ikke til Java standard-API'er for virksomheder. Den strækker sig også til Java på desktoppen, i browseren, på klienten, indlejret på mobilen og ja, selv det grundlæggende language runtime," skriver den nu forhenværende Oracle-evangelist.

Han hylder samtidig miljøet omkring Java-udviklingen og beskriver også, hvordan han ser på Oracle som en arbejdsplads.

"Mange har det indtryk, at Oracle er et selskab fyldt med selskabs-droner (slangudtryk for menneskelige robotter, der bare parerer ordrer red.). Det er langtfra korrekt. Jeg var ikke, og det var Cameron Purdy heller ikke, og vi er langtfra alene," skriver Reza Rahman og fortsætter:

"Jeg ønsker selskabs-dronerne og deres herskere en masse held og lykke - for de får brug for det, mere end nogensinde."

Læs også:
Her er Oracles 10-års plan for Java-udviklingen

Ny version af Java: Oracle arbejder hårdt på Java 9 - og det ser godt ud




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere