Artikel top billede

Manden bag Java vender Oracle ryggen

James Gosling, der opfandt Java, er den seneste eks-medarbejder fra Sun, der forlader Oracle.

Computerworld News Service: James Gosling, der skabte programmeringssproget Java, har opsagt sin stilling hos Oracle. Det offentliggør han selv i et blogindlæg.

Gosling sagde 2. april sit job op og har endnu ikke et andet job i sigte, fortæller han.

"Det er svært at svare på, hvorfor jeg sagde op: Stort set alt, jeg kan sige, der er nøjagtigt og ærligt, ville gøre mere skade end gavn," skiver han.

Gosling var teknologidirektør for Oracles klientsoftwaregruppe, og tidligere var han teknologidirektør for Suns produkter til udviklere.

I 1991 ledte han en lille gruppe programmører i et projekt på daværende tidspunkt med navnet Oak, som handlede om at bygge et objektorienteret programmeringssprog, der kunne bruges på en virtuel maskine. Det ville nemlig gøre det muligt at køre programmer på flere forskellige platforme såsom tv set-top-bokse. Dette arbejde udviklede sig til programmeringssproget Java, som fik luft under vingerne sideløbende med den stigende brug af internettet delvist på grund af inkluderingen af det nye sprog i browseren Netscape.

Gosling følger flere andre fremtrædende eksmedarbejdere fra Sun ud af døren, siden Oracles opkøb af Sun trådte i kraft i januar, heriblandt Suns koncernchef Jonathan Schwartz og medopfinder af XML Tim Bray.

For under en måned siden understregede Gosling, at Java er betydningsfuld for Oracle. "Oracle har bestemt været utroligt engageret i at holde Java og hele dets økosystem stærk og sund," sagde han under et foredrag ved et Java-symposium i Las Vegas.

Men omtrent samtidigt udtrykte han også utilfredshed over den voksende politisering af Java Community Process.

Den tidligere Sun-medarbejder Bray twitter, at han er "forbavset over, at Gosling holdt ud så længe, som han gjorde."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


Premium
Helt ny dansk software skal hjælpe det offentlige med at afsløre udbudsfusk: "Gennem tiden har der været eksempler på meget skadelige karteller i offentlige udbud"
CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?