Artikel top billede

Manden bag Java vender Oracle ryggen

James Gosling, der opfandt Java, er den seneste eks-medarbejder fra Sun, der forlader Oracle.

Computerworld News Service: James Gosling, der skabte programmeringssproget Java, har opsagt sin stilling hos Oracle. Det offentliggør han selv i et blogindlæg.

Gosling sagde 2. april sit job op og har endnu ikke et andet job i sigte, fortæller han.

"Det er svært at svare på, hvorfor jeg sagde op: Stort set alt, jeg kan sige, der er nøjagtigt og ærligt, ville gøre mere skade end gavn," skiver han.

Gosling var teknologidirektør for Oracles klientsoftwaregruppe, og tidligere var han teknologidirektør for Suns produkter til udviklere.

I 1991 ledte han en lille gruppe programmører i et projekt på daværende tidspunkt med navnet Oak, som handlede om at bygge et objektorienteret programmeringssprog, der kunne bruges på en virtuel maskine. Det ville nemlig gøre det muligt at køre programmer på flere forskellige platforme såsom tv set-top-bokse. Dette arbejde udviklede sig til programmeringssproget Java, som fik luft under vingerne sideløbende med den stigende brug af internettet delvist på grund af inkluderingen af det nye sprog i browseren Netscape.

Gosling følger flere andre fremtrædende eksmedarbejdere fra Sun ud af døren, siden Oracles opkøb af Sun trådte i kraft i januar, heriblandt Suns koncernchef Jonathan Schwartz og medopfinder af XML Tim Bray.

For under en måned siden understregede Gosling, at Java er betydningsfuld for Oracle. "Oracle har bestemt været utroligt engageret i at holde Java og hele dets økosystem stærk og sund," sagde han under et foredrag ved et Java-symposium i Las Vegas.

Men omtrent samtidigt udtrykte han også utilfredshed over den voksende politisering af Java Community Process.

Den tidligere Sun-medarbejder Bray twitter, at han er "forbavset over, at Gosling holdt ud så længe, som han gjorde."

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere