Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

Oracle: Derfor er Java propfyldt med usikkerheder

Oracle erkender nu, at det har taget alt for længe at få styr på sikkerheden i Java. Her er årsagen, siger selskabet.

På Oracles store Open World-konference i San Francisco, USA, med 60.000 konferencedeltagere har it-giganten løftet sløret for, hvorfor der har været en række sikkerhedsproblemer med Java.

På konferencens sideløbende tekniske konference JavaOne lover Oracle, mere end et år efter de første alvorlige sikkerhedsproblemer dukkede op, at sikkerheden i Java er blevet meget bedre i det seneste års tid.

Samtidig forklarer Oracles vicepræsident for cloud-forretningen og Java EE (Enterprise Edition), Cameron Purdy, at flere af problemerne daterer sig mere end 10 år tilbage - det vil sige lang tid før Oracle købte Java-forretningen med ved Sun-opkøbet i 2010.

"Vores mål er, at der slet ikke vil være nogen, nul, absolut ingen sikkerhedsproblemer med Java"

Det har taget for lang tid
Mere konkret udtaler han ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at de fleste af sikkerhedsproblemerne stammer fra JDK (Java Development Kit, red.) 1.4, som blev frigivet tilbage i 2002.

"Vores mål er, at der slet ikke vil være nogen, nul, absolut ingen sikkerhedsproblemer med Java," siger Cameron Purdy ifølge Infoworld.

"Da vi købte Sun Microsystems, var Sun ikke i en position til fuldt ud at understøtte sikkerhedsholdet. Vi begyndte at genbygge den del, og det tog tid," fortsætter Cameron Purdy, som samtidig erkender, at den genopbygning ikke er gået hurtigt nok.

Gør noget særligt ved Java-appletter

Danmark har været særligt hårdt udfordret med Java-problemerne, da nationens login-løsning NemID er bundet op på Java-applets.

Derfor er det også for Danmark relevant, at Oracle i den seneste tid har taget flere initiativer til at modgå ondsindet kode i Java-appletter.

"Vi er fokuserede på alle sikkerhedsproblemer, men appletter gør vi noget særligt ved," lyder det fra Milton Smith, Oracles seniorsikkerhedschef.

Løsningerne til de mangeartede problemer med Java har været opdateringer, hvor der samtidig bliver sendt en Ask.com-toolbar med i købet.

Computerworld har tidligere forsøgt at få svar fra Oracle omkring sikkerheden i Java på sidste års Open World-konference uden det helt store held.

Vi har også forsøgt at indhente kommentarer fra Oracle omkring den medfølgende Ask.com-toolbar, hvilket dog heller ikke var den store succes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere