Bredbånds-gennembrud: Telegigant opnår 5 Gbps i hastighed på kobbernettet

Kobbernettet viser bredbånds-muskler i ny test, hvor hastigheden ryger helt op på 5 Gbps.

Den teknologiske udvikling bliver ved med at give kobbernettet større muskler.

Bredbåndshastigheder, der for få år siden slet ikke var inde i kobber-billedet, bliver nu realiseret i forskellige tests rundt omkring i verden.

Det er vigtigt at bemærke, at der er tale om tests - og at det derfor ikke nødvendigvis kan overføres til den kommercielle virkelighed - men ikke desto mindre er det ganske opsigtsvækkende, at den britiske telegigant BT nu kan meddele, at den har opnået en bredbåndshastighed på 5 Gbps via kobber.

Den høje hastighed er opnået ved hjælp af BT's egen G.fast-teknologi, skriver it-mediet V3 fra England.

Den nyeste version af teknologien, XG.fast, er blevet testet sammen med Alcatel-Lucent i BT's test-faciliteter i England og Alcatel-Lucents i Belgien.

Det opnåede man i testen
V3 skriver, at de 5 Gbps blev opnået over en strækning på 35 meter, hvilket ifølge BT er rekord for denne type dataoverførsler.

Samtidig har BT opnået 1,8 Gbps over en strækning på 100 meter.

En talsperson fra BT fortæller til V3, at testen viser, at XG.fast fungerer, og at den samtidig beviser, at der stadig er masser af liv i kobbernettet.

Det forklares dog samtidig også, at G.fast-teknologien i den nuværende form først og fremmest er at betragte som en backbone-teknologi.

Ifølge det engelske it-medie kan BT i dag levere kommercielle bredbåndsprodukter på kobbernettet med en download-hastighed på 330 Mbps i visse områder - og det ventes snart at blive øget til 500 Mbps.

Bredbånds-teknologiernes fordele og ulemper 
Herhjemme kunne TDC for nylig annoncere, at selskabet forventer at kunne tilbyde sine 1,3 millioner kunder med coax-kabler bredbåndshastigheder på op til 1 Gbps om et års tid. Læs mere om det her.

Selvom både kobber- og kabelnettet bliver udnyttet stadig bedre, og der dermed opnås højere hastigheder, er der som bekendt mange parametre, der spiller ind, når det handler om bredbånds-teknologiers kvalitet.

Eksempelvis er et centralt spørgsmål, om man også kan levere høje upload-hastigheder, og om latency og stabilitet er på et godt nok niveaeu.   

Læs også:

Bredbåndshastighed er slet ikke alt: Derfor er latency og stabilitet afgørende

Sådan vil TDC levere en gigabit-internet til danskerne

Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være, før det er hurtigt nok

Derfor skal bredbånd være 25 til 30 procent hurtigere hvert år

Derfor er bredbånds-teknologi ikke afgørende: Kabel-bredbånd er i dag 80 procents fiber

Mød en dansk landsby med 1 Gbit/s-bredbånd: Det betyder det for Tranum

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.