Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Bredbånds-gennembrud: Telegigant opnår 5 Gbps i hastighed på kobbernettet

Kobbernettet viser bredbånds-muskler i ny test, hvor hastigheden ryger helt op på 5 Gbps.

Den teknologiske udvikling bliver ved med at give kobbernettet større muskler.

Bredbåndshastigheder, der for få år siden slet ikke var inde i kobber-billedet, bliver nu realiseret i forskellige tests rundt omkring i verden.

Det er vigtigt at bemærke, at der er tale om tests - og at det derfor ikke nødvendigvis kan overføres til den kommercielle virkelighed - men ikke desto mindre er det ganske opsigtsvækkende, at den britiske telegigant BT nu kan meddele, at den har opnået en bredbåndshastighed på 5 Gbps via kobber.

Den høje hastighed er opnået ved hjælp af BT's egen G.fast-teknologi, skriver it-mediet V3 fra England.

Den nyeste version af teknologien, XG.fast, er blevet testet sammen med Alcatel-Lucent i BT's test-faciliteter i England og Alcatel-Lucents i Belgien.

Det opnåede man i testen

V3 skriver, at de 5 Gbps blev opnået over en strækning på 35 meter, hvilket ifølge BT er rekord for denne type dataoverførsler.

Samtidig har BT opnået 1,8 Gbps over en strækning på 100 meter.

En talsperson fra BT fortæller til V3, at testen viser, at XG.fast fungerer, og at den samtidig beviser, at der stadig er masser af liv i kobbernettet.

Det forklares dog samtidig også, at G.fast-teknologien i den nuværende form først og fremmest er at betragte som en backbone-teknologi.

Ifølge det engelske it-medie kan BT i dag levere kommercielle bredbåndsprodukter på kobbernettet med en download-hastighed på 330 Mbps i visse områder - og det ventes snart at blive øget til 500 Mbps.

Bredbånds-teknologiernes fordele og ulemper 
Herhjemme kunne TDC for nylig annoncere, at selskabet forventer at kunne tilbyde sine 1,3 millioner kunder med coax-kabler bredbåndshastigheder på op til 1 Gbps om et års tid. Læs mere om det her.

Selvom både kobber- og kabelnettet bliver udnyttet stadig bedre, og der dermed opnås højere hastigheder, er der som bekendt mange parametre, der spiller ind, når det handler om bredbånds-teknologiers kvalitet.

Eksempelvis er et centralt spørgsmål, om man også kan levere høje upload-hastigheder, og om latency og stabilitet er på et godt nok niveaeu.   

Læs også:

Bredbåndshastighed er slet ikke alt: Derfor er latency og stabilitet afgørende

Sådan vil TDC levere en gigabit-internet til danskerne

Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være, før det er hurtigt nok

Derfor skal bredbånd være 25 til 30 procent hurtigere hvert år

Derfor er bredbånds-teknologi ikke afgørende: Kabel-bredbånd er i dag 80 procents fiber

Mød en dansk landsby med 1 Gbit/s-bredbånd: Det betyder det for Tranum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere