Artikel top billede

Bredbånds-gennembrud: Telegigant opnår 5 Gbps i hastighed på kobbernettet

Kobbernettet viser bredbånds-muskler i ny test, hvor hastigheden ryger helt op på 5 Gbps.

Den teknologiske udvikling bliver ved med at give kobbernettet større muskler.

Bredbåndshastigheder, der for få år siden slet ikke var inde i kobber-billedet, bliver nu realiseret i forskellige tests rundt omkring i verden.

Det er vigtigt at bemærke, at der er tale om tests - og at det derfor ikke nødvendigvis kan overføres til den kommercielle virkelighed - men ikke desto mindre er det ganske opsigtsvækkende, at den britiske telegigant BT nu kan meddele, at den har opnået en bredbåndshastighed på 5 Gbps via kobber.

Den høje hastighed er opnået ved hjælp af BT's egen G.fast-teknologi, skriver it-mediet V3 fra England.

Den nyeste version af teknologien, XG.fast, er blevet testet sammen med Alcatel-Lucent i BT's test-faciliteter i England og Alcatel-Lucents i Belgien.

Det opnåede man i testen

V3 skriver, at de 5 Gbps blev opnået over en strækning på 35 meter, hvilket ifølge BT er rekord for denne type dataoverførsler.

Samtidig har BT opnået 1,8 Gbps over en strækning på 100 meter.

En talsperson fra BT fortæller til V3, at testen viser, at XG.fast fungerer, og at den samtidig beviser, at der stadig er masser af liv i kobbernettet.

Det forklares dog samtidig også, at G.fast-teknologien i den nuværende form først og fremmest er at betragte som en backbone-teknologi.

Ifølge det engelske it-medie kan BT i dag levere kommercielle bredbåndsprodukter på kobbernettet med en download-hastighed på 330 Mbps i visse områder - og det ventes snart at blive øget til 500 Mbps.

Bredbånds-teknologiernes fordele og ulemper 
Herhjemme kunne TDC for nylig annoncere, at selskabet forventer at kunne tilbyde sine 1,3 millioner kunder med coax-kabler bredbåndshastigheder på op til 1 Gbps om et års tid. Læs mere om det her.

Selvom både kobber- og kabelnettet bliver udnyttet stadig bedre, og der dermed opnås højere hastigheder, er der som bekendt mange parametre, der spiller ind, når det handler om bredbånds-teknologiers kvalitet.

Eksempelvis er et centralt spørgsmål, om man også kan levere høje upload-hastigheder, og om latency og stabilitet er på et godt nok niveaeu.   

Læs også:

Bredbåndshastighed er slet ikke alt: Derfor er latency og stabilitet afgørende

Sådan vil TDC levere en gigabit-internet til danskerne

Bredbånds-hastigheder: Så hurtigt skal dit bredbånd være, før det er hurtigt nok

Derfor skal bredbånd være 25 til 30 procent hurtigere hvert år

Derfor er bredbånds-teknologi ikke afgørende: Kabel-bredbånd er i dag 80 procents fiber

Mød en dansk landsby med 1 Gbit/s-bredbånd: Det betyder det for Tranum




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere