Artikel top billede

Software-fusk koster VW 100 milliarder kroner

Den tyske bilkoncern VW har indgået et forlig med de amerikanske myndigheder om den software, der ikke fortalte sandheden om de tyske dieselbilers udledningen af farlige stoffer. Det blev en dyr omgang.

15 milliarder dollar eller 102 milliarder gode danske kroner.

Det er den samlede pris for at snyde med software til biler i USA.

Det store beløb, som skal hives op af baglommen på den tyske bilfabrikant, er blevet fastast i et forlig, som VW har indgået i en domstol i San Francisco. Beløbet er det største i USA's historie.

Det skriver DR.

Omkring 482.000 Volkswagen-dieselbiler er blevet solgt i USA siden 2008 med den fusker-software installeret, som fortalte, at bilerne udledte færre skadelige stoffer, end det rent faktisk var tilfældet.

Læs også: Tysk medie: VW-topchefer har kendt til software-fusk i et års tid

Knap så miljøvenlig som i virkeligheden

Hele problemstillingen omkring snyde-softwaren skyldes, at Volkswagen har installeret software til måling af blandt andet NOx-udslip til naturen.

Ved visse hastigheder - som blev brugt til officielle tests - lignede Volkswagen-bilerne således de rene miljødydsmønstre, mens forskellen mellem det målte og det reelle niveau af udslip var meget større.

På verdens plan har Volkswagen angiveligt installeret snyde-software i op mod 11 millioner diesel-biler for at få dem til at se miljølækre ud.

Direktør blev fyret på guldpapir

Det er dog ikke den eneste udgift, som bilfabrikken har punget ud med.

Efter afsløringerne af hvordan den tyske bilgigant Volkswagen fuskede med sine forureningstal via en software-løsning, blev Volkswagen-direktøren nemlig sendt på porten.

Og det var ikke billigt.

Med sig tog den forhenværende Volkswagen-direktør Martin Winterkorn et gyldent håndtryk i den tunge ende.

Knap 215 millioner kroner hev Martin Winterkorn med sig ved den lejlighed.

Den historie kan du læse her: Efter afsløring af software-fusk: VW-direktør får gigantisk gyldent håndtryk

Læs også:
VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk

Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere