Artikel top billede

Software-fusk koster VW 100 milliarder kroner

Den tyske bilkoncern VW har indgået et forlig med de amerikanske myndigheder om den software, der ikke fortalte sandheden om de tyske dieselbilers udledningen af farlige stoffer. Det blev en dyr omgang.

15 milliarder dollar eller 102 milliarder gode danske kroner.

Det er den samlede pris for at snyde med software til biler i USA.

Det store beløb, som skal hives op af baglommen på den tyske bilfabrikant, er blevet fastast i et forlig, som VW har indgået i en domstol i San Francisco. Beløbet er det største i USA's historie.

Det skriver DR.

Omkring 482.000 Volkswagen-dieselbiler er blevet solgt i USA siden 2008 med den fusker-software installeret, som fortalte, at bilerne udledte færre skadelige stoffer, end det rent faktisk var tilfældet.

Læs også: Tysk medie: VW-topchefer har kendt til software-fusk i et års tid

Knap så miljøvenlig som i virkeligheden

Hele problemstillingen omkring snyde-softwaren skyldes, at Volkswagen har installeret software til måling af blandt andet NOx-udslip til naturen.

Ved visse hastigheder - som blev brugt til officielle tests - lignede Volkswagen-bilerne således de rene miljødydsmønstre, mens forskellen mellem det målte og det reelle niveau af udslip var meget større.

På verdens plan har Volkswagen angiveligt installeret snyde-software i op mod 11 millioner diesel-biler for at få dem til at se miljølækre ud.

Direktør blev fyret på guldpapir

Det er dog ikke den eneste udgift, som bilfabrikken har punget ud med.

Efter afsløringerne af hvordan den tyske bilgigant Volkswagen fuskede med sine forureningstal via en software-løsning, blev Volkswagen-direktøren nemlig sendt på porten.

Og det var ikke billigt.

Med sig tog den forhenværende Volkswagen-direktør Martin Winterkorn et gyldent håndtryk i den tunge ende.

Knap 215 millioner kroner hev Martin Winterkorn med sig ved den lejlighed.

Den historie kan du læse her: Efter afsløring af software-fusk: VW-direktør får gigantisk gyldent håndtryk

Læs også:
VW risikerer bøde på 118 milliarder kroner efter software-fusk

Volkswagens software-skandale breder sig til Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere