Artikel top billede

Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT
Udgivet 9. november 2016 kl. 12.59

"Jeg har været i flere selskaber, hvor der har været lagt stor vægt på agil udvikling, og hvor cloud-begrebet i form af eksempelvis hybride clouds blev brugt.

Egentlig var jeg ret anti-cloud til at begynde med, fordi jeg ikke helt kunne se det forkromede formål ved at gå i skyen.

I begyndelsen virkede det som om, der kun var to muligheder: Hvis man ikke selv ville have besværet med at bygge bæstet hjemme i ens eget datacenter, eller hvis man ikke kendte størrelsen på det bæst, man prøvede at ride på.

Så jeg var slet ikke en cloud-aficionado, indtil mine øjne for alvor blev åbnet i et stort it-projekt hos min nuværende arbejdsgiver Wickes, som blandt andet sælger værktøj.

Her skulle vi planlægge værktøjsbutikkernes gulvplads, og der så jeg, hvor effektivt skyen kan være, når det kommer til besparelser, hurtighed og effektivitet. Og hvis noget går galt, så dræber man bare projektet og begynder forfra igen.

I skyen er der en helt anden arkitektur end i det traditionelle datacenter, og i år har vi vedtaget en cloud-first-strategi.

For cloud er fremtiden, og nu vender jeg ikke tilbage til den gammeldags måde at gennemføre it-projekter på igen."

John Cowper, chef-arkitekt hos Wickes.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it