Podcast:Her er de nye (dyre) iPads og den nye Surface Laptop - men kan manglen på chips drille?

Fortalt til: Mads Elkær

Mennesker i IT

Udgivet 9. november 2016 kl. 12.59
"Jeg har været i flere selskaber, hvor der har været lagt stor vægt på agil udvikling, og hvor cloud-begrebet i form af eksempelvis hybride clouds blev brugt.

Egentlig var jeg ret anti-cloud til at begynde med, fordi jeg ikke helt kunne se det forkromede formål ved at gå i skyen.

I begyndelsen virkede det som om, der kun var to muligheder: Hvis man ikke selv ville have besværet med at bygge bæstet hjemme i ens eget datacenter, eller hvis man ikke kendte størrelsen på det bæst, man prøvede at ride på.

Så jeg var slet ikke en cloud-aficionado, indtil mine øjne for alvor blev åbnet i et stort it-projekt hos min nuværende arbejdsgiver Wickes, som blandt andet sælger værktøj.

Her skulle vi planlægge værktøjsbutikkernes gulvplads, og der så jeg, hvor effektivt skyen kan være, når det kommer til besparelser, hurtighed og effektivitet. Og hvis noget går galt, så dræber man bare projektet og begynder forfra igen.

I skyen er der en helt anden arkitektur end i det traditionelle datacenter, og i år har vi vedtaget en cloud-first-strategi.

For cloud er fremtiden, og nu vender jeg ikke tilbage til den gammeldags måde at gennemføre it-projekter på igen."
John Cowper, chef-arkitekt hos Wickes.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Efter vanskeligt år jagter aarhusianske Mjølner nu tocifrede vækstrater: Vil for alvor indtage Sjælland - her er planen
Interview: Efter et corona-plaget år er aarhusianske Mjølner Informatics nu klar til at trykke på speederen. Topchef Brian Gottorp Jeppesen forventer tocifrede vækstrater, der især skal hentes fra det sjællandske marked. Se hans plan for 2021 her.
Computerworld
Næste uge går det løs: Apple inviterer til event på utraditionel vis
Apples store event i næste uge blev afsløret af Siri før tid. Få overblik over, hvad Apple ventes af løfte sløret for.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.