Artikel top billede

Mange danske iPhone-brugere mener pludselig at være ramt af batteri-problem - men de fleste tager formentlig fejl

Apple har meldt ud, at der er defekte batterier i en meget lille del af iPhone 6s'erne. Nu mener rigtig mange danskere pludselig at have problemet. Men der er noget, der ikke helt stemmer.

"Det problem har min iPhone også!"

Sådan har det lydt fra rigtig mange danske iPhone-brugere i de seneste dage, efter at Apple har meldt ud, at der er et problem med batteriet i iPhone 6s - og at selskabet derfor vil give de ramte kunder et nyt batteri gratis.

Læs mere her: iPhone-problemer: Apple udsender vigtig meddelelse

Men der er noget, der ikke helt stemmer, hvis man kigger på det tilsyneladende ret høje antal af iPhone-brugere, der mener at have problemet - og derfor kontakter Apple-forhandlere og skriver om problemet på Facebook, i online-fora og så videre - og holder det op mod Apples officielle udmelding:

"Apple har fastslået, at et meget lille antal iPhone 6s-enheder uventet kan lukke ned," lød det fra Apple i starten af ugen, hvor Apple også skrev, at problemet "kun påvirker enheder inden for et afgrænset serienummer-område, der blev produceret mellem september og oktober 2015."

Så mange iPhones kan der være tale om

Ifølge Computerworlds oplysninger fra kilder i branchen og vores egne beregninger ud fra markeds-data kan der maksimalt være tale om en 40-50.000 iPhone 6s-enheder i Danmark, da der kun er tale om én iPhone-model, som altså blev produceret over to måneder i 2015.

Med det udgangspunkt skal man så også huske, at det er de iPhones, der kan have problemet - det reelle antal ramte iPhones vil derfor være noget lavere.

Så tager Apple fejl, når selskabet har meldt ud, at det kun er denne iPhone-model med disse serienumre, eller er det kunderne, der pludselig ser batteri-problemer her, der og alle vegne?

Det spørgsmål har Computerworld stillet Michael Bech, administrerende direktør hos Apple-forhandleren Humac:

Stort pres på call centre

"Vi er 100 procent sikre på, at Apples afgrænsning af problemet er præcis og nøjagtig," lyder det fra Humac-direktøren.

Han bekræfter, at der er relativt mange danske iPhone-brugere, der i disse dage mener at være ramt af batteri-problemer:

"Vi kan godt mærke, at presset er stort. Det, vi oplever i vores call center og i vores butikker, er, at der er rigtig mange iPhone-brugere, der måske ikke synes, at batteritiden er, som de gerne vil have, at den skal være."

"Og de er ikke godt nok orienteret om, hvordan deres eget strømforbrug i virkeligheden er."

Læs også: Magtskifte på vej: Samsung og Apple mister grebet om smartphonemarkedet - konkurrenter stormer frem

"De holder ikke godt nok øje med, hvor mange apps, de har gang i på samme tid, og de holder ikke øje med, om de har gang i apps, der er strømslugere."

"Og de kan også have et batteri, som måske allerede på et år er ved at være slidt, så det ikke længere er fuldt leveringsdygtigt på strøm," siger Michael Bech.

Kommer også ind med iPhone 4

Han forklarer samtidig, hvordan han kan være så skråsikker på, at det en stor del af de iPhone-brugere, der mener at have det defekte batteri, ikke har det:

"Der er rigtig mange, der tager fejl af, hvad det er for en telefon, de har. Så vi har alle mulige henvendelser om iPhone 4, iPhone 5 og 5s og iPhone 6 fra kunder, som mener, at det her da også må have indflydelse på deres batteri."

"Men en iPhone er jo ikke bare en iPhone - hver eneste iPhone-model har sin egen batteritype i sig."

"Det vil sige, at vi med sikkerhed kan udelukke, at denne her fejl eksempelvis har noget med en iPhone 5s at gøre, fordi den har en helt anden type batteri og en anden kapacitet på batteriet."

"Så der er vi altså nødt til at sige, at der ikke er konstateret fejl på andre telefoner end de her 6s'ere fra den periode."

Michael Bech fremhæver samtidig, at iPhone er den mest solgte og anvendte smartphone i Danmark, og derfor vil man også typisk få en fornemmelse af, at mange har et givent problem, fordi den installerede base er så stor.

"Havde alle haft HTC-telefoner, ville vi se det samme der. Så det skal holdes op imod den volumen, der er solgt."

Sådan får du et nyt batteri

Apple har meldt ud, at de iPhone 6s-enheder, der indeholder det fejlramte batteri og har problemer, kan få udskiftet batteriet gratis.

"Hvis du har oplevet dette problem, så besøg venligst en autoriseret Apple-serviceleverandør og få din enheds serienummer tjekket for at bekræfte retten til en gratis batteriudskiftning," skriver Apple til kunderne.

Apple oplyser, at de ramte kunder - der lever op til kravene - kan få batteriet udskiftet gratis i op til tre år efter, at iPhone 6s kom på markedet. Det gjorde den sidste efterår.

Læs også:

Nye iPhone-problemer: Nu er den også gal med batterierne - Apple udsender vigtig meddelelse

Heftig debat om Apples "rabat" på iPhone-reparation: Arrogant eller god service?

Apple om skærmproblemer på iPhone - nu kan kunderne få en "billig" reparation

Magtskifte på vej: Samsung og Apple mister grebet om smartphonemarkedet - konkurrenter stormer frem