Artikel top billede

Politisk hacking kommer buldrende: Men Trump afviser CIA-oplysninger om russisk hackerhjælp under præsidentvalget

Russiske hackere hjalp Donald Trump med at blive valgt som USA's næste præsident, lyder det fra efterretningstjenesten CIA. "Latterligt," svarer Donald Trump igen. Uanset, hvem der har ret, er politisk hacking kommet for at blive.

USA næste præsident, Donald Trump, har kun hånlige bemærkninger til overs for, at den amerikanske efterretningstjeneste CIA har påvist spor mellem russiske hackere og hans egen sejr ved valget.

"Latterligt," kalder Donald Trump beskyldningerne ifølge nyhedsmediet Fox News.

Også selvom selvom CIA ifølge The Washington Post har identificeret, at den russiske regering har forbindelser med flere personer, der har fodret Wikileaks med tusindvis af hackede mails fra Demokraterne, falder det altså ikke i god jord hos Donald Trump.

CIA har også præsenteret sit fund for en række senatorer, hvor den generelle opfattelse ifølge The Washington Post er, at russerne var indblandet i det amerikanske præsidentvalg. Flere senatorer har også fået den opfattelse efter CIA-briefingen, at russerne favoriserede Donald Trump frem for Demokraternes kandidat, Hillary Clinton.

Selv ærkerepublikanere som den tidligere præsidentkandidat, senator John McCain fra delstaten Arizona, har udtrykt utvetydig opbakning til videre efterforskning i hackersagen.

Han kan efter CIA-briefingen se en tydelig forbindelse mellem den russiske regering, statssponserede hackere og valget af Donald Trump.

I Donald Trump-lejren lød den første respons på anklagerne om russisk hjælp, at valget for længst er overstået. 

"Beskyldningerne kommer fra de samme folk, som sagde, at Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben," lød det faktuelt forkerte svar fra Trump-lejren ifølge The Independent.

Trump tager bladet fra munden

Efter en weekend med stor opbakning fra både demokrater og republikanere til videre efterforskning i hackersagerne, har hovedpersonen Donald Trump taget bladet fra munden.

"Jeg synes, det er latterligt. Det er bare endnu en undskyldning for valgnederlaget, og jeg tror ikke på det. Hver uge kommer der nye undskyldninger. Vi vandt en jordskredssejr, hvis du kigger på antallet af valgmænd," svarer Donald Trump til nyhedsmediet Fox News.

Samtidig må den koleriske forretningsmand gå på listesko for ikke at træde den nuværende præsident Barack Obama og dennes administration alt for tungt over tæerne med de nylige beskyldninger om russiske hjælp til at få Donald Trump indsat som præsident.

"Ingen ved jo rigtigt, hvad der er op og ned, og hacking er meget interessant. Når de hacker, og du ikke får fat i dem med det samme, så får du ikke fat i dem. Folk ved ikke, om det (hacket mod Demokraterne, red.) er fra Rusland, Kina eller en eller anden, der sidder i en seng et sted," forklarer Donald Trump til Fox News.

Rusland har gentagende gange afvist anklager om at stå bag hackerangreb på Demokraterne under det amerikanske præsidentvalg. 

Læs også: Var valget i USA hacket? Clinton fik markant færre stemmer i e-valgskommuner

Flere politiske hackerangreb
At hackere har spillet en bi- eller ligefrem hovedrolle i det amerikanske præsidentvalg, er på nuværende tispunkt indiskutabelt.

Det efterfølgende spørgsmål er derfor, hvor hackerne kommer fra, og hvad deres motiver har været og hvilke konsekvenser deres indblanding reelt har haft.

It-sikkerhedsselskabet Trend Micro peger i en ny rapport på, at de forestående valg i Tyskland og Frankrig i 2017 også vil blive påvirket af hackerangreb.

"Vores overvågning af undergrundsverdenen på nettet viser, at cyberkriminelle systematisk tjener penge på at sprede falske nyheder og skabe smædekampagner om kandidaterne i forbindelse med politiske valg," forklarer cyber defense specialist Jesper Mikkelsen fra Trend Micro i en pressemeddelelse.

"Den type af propaganda og falske nyheder på blandt andet Facebook og LinkedIn kommer vi til at se meget mere til i 2017," fortsætter han.

Læs også: 
Efter Hillary Clintons mail-læk: Donald Trump bruger også piv-usikker mailserver

Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Claus Thorsgaard skal sætte gang i væksten som ny CEO: Her er hovedopgaverne som topchef i Luxion
Den tidligere Conscia-topchef Claus Thorsgaard skal nu sætte gang i væksten hos den danske it-virksomhed Luxion. "Luxion har et kæmpe uudnyttet potentiale. Ordrerne vælter ind ad døren uden en aktiv salgsindsats, så hvis vi begynder at fokusere på det, så skulle det gerne gå endnu bedre," siger den nye direktør til Computerworld.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.