Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Politiet løslader 51-årig, der er sigtet for at stå bag YouSee-nedbrud: Har modtaget 'yderligere oplysninger'

Københavns Politi løslader den 51-årige mand, der er blevet sigtet for sabotage i forbindelse med det kæmpestore nedbrud, der har ramt YouSee.

Københavns Politi har løsladt den 51-årige mand, der torsdag formiddag blev anholdt og sigtet for sabotage i forbindelse med det store nedbrud, der nytårsaftensdag ramte 1,2 millioner danske husstande.

Københavns Politi meddeler, at politiet fredag formiddag har modtaget 'yderligere oplysninger' i sagen.

Disse oplysninger betyder, at politiet har besluttet at løslade den 51-årige, der dog fortsat er sigtet.

Politiet havde ellers angiveligt oprindeligt arbejdet efter, at den 51-årige efter grundlovsforhør skulle varetægtsfængslet.

"Der [er] på nuværende tidspunkt ikke grundlag for at kræve ham [den 51-årige, red] varetægtsfænglset. Sigtelsen mod manden opretholdes dog, og efterforskningen fortsætter," skriver politiet.

Politiet anholdte den 51-årige torsdag morgen umiddelbart efter, at YouSee og TDC havde overdraget oplysninger om det massive nedbrud til politiet.

Det skete, fordi YouSee angiveligt kunne dokumentere, at nedbruddet var forårsaget af det, som TDC kalder for 'bevidst skadelig handling'.

Det kan du læse mere om her: YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

Politiet beslaglagde i forbindelse med anholdelsen desuden udstyr, der tilhører manden.

Læs også:

TDC-tekniker afslører: Derfor tog det så lang tid at genoprette tv-signalet hos YouSee-kunderne

Netværksekspert: Her er tre mulige tekniske forklaringer på det store YouSee-nedbrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere