Artikel top billede

Politiet løslader 51-årig, der er sigtet for at stå bag YouSee-nedbrud: Har modtaget 'yderligere oplysninger'

Københavns Politi løslader den 51-årige mand, der er blevet sigtet for sabotage i forbindelse med det kæmpestore nedbrud, der har ramt YouSee.

Københavns Politi har løsladt den 51-årige mand, der torsdag formiddag blev anholdt og sigtet for sabotage i forbindelse med det store nedbrud, der nytårsaftensdag ramte 1,2 millioner danske husstande.

Københavns Politi meddeler, at politiet fredag formiddag har modtaget 'yderligere oplysninger' i sagen.

Disse oplysninger betyder, at politiet har besluttet at løslade den 51-årige, der dog fortsat er sigtet.

Politiet havde ellers angiveligt oprindeligt arbejdet efter, at den 51-årige efter grundlovsforhør skulle varetægtsfængslet.

"Der [er] på nuværende tidspunkt ikke grundlag for at kræve ham [den 51-årige, red] varetægtsfænglset. Sigtelsen mod manden opretholdes dog, og efterforskningen fortsætter," skriver politiet.

Politiet anholdte den 51-årige torsdag morgen umiddelbart efter, at YouSee og TDC havde overdraget oplysninger om det massive nedbrud til politiet.

Det skete, fordi YouSee angiveligt kunne dokumentere, at nedbruddet var forårsaget af det, som TDC kalder for 'bevidst skadelig handling'.

Det kan du læse mere om her: YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

Politiet beslaglagde i forbindelse med anholdelsen desuden udstyr, der tilhører manden.

Læs også:

TDC-tekniker afslører: Derfor tog det så lang tid at genoprette tv-signalet hos YouSee-kunderne

Netværksekspert: Her er tre mulige tekniske forklaringer på det store YouSee-nedbrud
IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Experienced Data Engineer

Visma Enterprise A/S

API Udvikler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere