Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

23-årig mand hacker 150.000 printere over hele verden med botnet-advarsel

En ung mand har hacket sig ind på omkring 150.000 printere og sendt printer-ejerne en botnet-advarsel. Læs her, hvordan du sikrer dig, at din egen printer ikke bruges i et hackerangreb.

Kan det hackes, skal det bevises, at det kan hackes.

Sådan har logikken været bag handlingen fra hackeren med kaldenavnet Stackoverflowins, der påstår at have angrebet op mod 150.000 printere over hele planeten.

Den unge britiske mand, der går under navnet Stackoverflowin, har udnyttet sårbarheder i Xerox-printere, hvorefter han har hacket sig ind i dem.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin.

Printer advarsler ud

Efter adgangen til printerne blev sikret, har Stackoverflowin over internet-printerprotokollen IPP sendt printjobs til de involverede printere.

Det har fået de hackede printere til at spytte ASCII-kunst med billedet af en robot ud samt budskabet om, at printer-ejerne har været en del af et botnet.

Efter at have sendt advarsler til de 150.000 printere har Stackoverflowing tilstået, at botnet-anklagen ikke var rigtig, men den var tilføjet, fordi han gerne ville gøre opmærksom på (u)sikkerheden ved at lade printere være tilgængelige fra nettet.

Læs også: Nyt scanner-værktøj: Tjek om din printer, dit webcam eller din pc bliver udnyttet af et botnet

Salgsapparater ramt

Efter de mange printjobs blev sat i gang fra distancen af Stackoverflowin, har folk på Twitter vist billeder af hackerens ASCII-robot og medfølgende advarsel.

Flere af de uploadede billeder fra hackede printere stammer ifølge Computerworld.com fra mobile salgssteder (point-of-sales).

Tilgangen med at hackere printere over netværk er dog på ingen måder ny.

Truslen har i den seneste tid fået nye farver, efter et tysk forskerhold har påvist, at op mod 20 forskellige printermodeller kan hackes.

Når det først er sket, kan der printes mere eller mindre provokerende beskeder ud på ofrenes printerudstyr.

Undgå printerhackere

For at undgå den ballade forklarer hackeren Stackoverflowing, at brugerne skal sørge for, at deres printere ikke er tilgængelige fra nettet af.

Det kræver dog, at man kan sætte en stopklods i routeren for netværksadgangen, at man kun tillader visse IP-adresser at få adgang til ens netværk eller en tredje løsning.

Amerikanske PC World har udarbejdet en guide til at forhindre printerhackere i at få printet beskeder ud på dit printerudstyr.

Denne guide kan du finde her.

Læs også:
Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere