Artikel top billede

23-årig mand hacker 150.000 printere over hele verden med botnet-advarsel

En ung mand har hacket sig ind på omkring 150.000 printere og sendt printer-ejerne en botnet-advarsel. Læs her, hvordan du sikrer dig, at din egen printer ikke bruges i et hackerangreb.

Kan det hackes, skal det bevises, at det kan hackes.

Sådan har logikken været bag handlingen fra hackeren med kaldenavnet Stackoverflowins, der påstår at have angrebet op mod 150.000 printere over hele planeten.

Den unge britiske mand, der går under navnet Stackoverflowin, har udnyttet sårbarheder i Xerox-printere, hvorefter han har hacket sig ind i dem.

Det skriver Computerworlds amerikanske søstermagasin.

Printer advarsler ud

Efter adgangen til printerne blev sikret, har Stackoverflowin over internet-printerprotokollen IPP sendt printjobs til de involverede printere.

Det har fået de hackede printere til at spytte ASCII-kunst med billedet af en robot ud samt budskabet om, at printer-ejerne har været en del af et botnet.

Efter at have sendt advarsler til de 150.000 printere har Stackoverflowing tilstået, at botnet-anklagen ikke var rigtig, men den var tilføjet, fordi han gerne ville gøre opmærksom på (u)sikkerheden ved at lade printere være tilgængelige fra nettet.

Læs også: Nyt scanner-værktøj: Tjek om din printer, dit webcam eller din pc bliver udnyttet af et botnet

Salgsapparater ramt

Efter de mange printjobs blev sat i gang fra distancen af Stackoverflowin, har folk på Twitter vist billeder af hackerens ASCII-robot og medfølgende advarsel.

Flere af de uploadede billeder fra hackede printere stammer ifølge Computerworld.com fra mobile salgssteder (point-of-sales).

Tilgangen med at hackere printere over netværk er dog på ingen måder ny.

Truslen har i den seneste tid fået nye farver, efter et tysk forskerhold har påvist, at op mod 20 forskellige printermodeller kan hackes.

Når det først er sket, kan der printes mere eller mindre provokerende beskeder ud på ofrenes printerudstyr.

Undgå printerhackere

For at undgå den ballade forklarer hackeren Stackoverflowing, at brugerne skal sørge for, at deres printere ikke er tilgængelige fra nettet af.

Det kræver dog, at man kan sætte en stopklods i routeren for netværksadgangen, at man kun tillader visse IP-adresser at få adgang til ens netværk eller en tredje løsning.

Amerikanske PC World har udarbejdet en guide til at forhindre printerhackere i at få printet beskeder ud på dit printerudstyr.

Denne guide kan du finde her.

Læs også:
Printere og videokameraer nyt mål for hackerne: IoT-udstyr lægger Amazon, Spotify og Twitter ned i stort angreb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere